Santral'e uzaklık (Fıkra içerir)

Arkadaşlar bugün bazı olaylara sitem eder iken, şöyle bir haritalar da kurcalama yapayım kafam dağılsın dedim. Sonra şahane bir fikir geldi aklıma gelmez olaydı :smiley: Şimdi benim sokağıma bağlı harita üzerin den yanımdaki karşımda ki dairelerin santrale uzaklıklarına şöyle bir göz gezdireyim dedim. Birde ne göreyim :smiley: Yanımda ki dairelerin uzaklıkları 7MT - 21MT - 7MT - 14MT derken :smiley: biraz uzağımdakiler 84MT çıktı :smiley: 107MT olan APT benim bu arada :smiley: Ayrıca saha dolabı da benim evimin önünde :smiley: Yanımda ki daireyi hesaba katmayacaktım aslında… Çünkü o dairenin girişi arka yola bakıyor. Ondan dolayı farklı bir yere bağlı diye tahmin ediyorum, yol kodundan dolayı AMA 47MT görünce katayım dedim :smiley: Arkadaşlar yol boyunca aşağısın dan yukarısına tut düz yol da olsa 100 mt yi bırak 200mt içerisinde herhangi bir saha dolabı yok. Arka mahalle altında var oda dönemecli bir yol 107 olmasına imkan yok.:smiley: Benim neden 107 gözüküyor biri açıklayabilir mi :smiley: Yada diyelim ki yakınımda ki saha dolabına bağlı değilim. Oraya geçme sansım ne kadar ? Şöyle görüntü atayım. Bilgili arkadaşlar bir inceleme yapsınlar :slight_smile:

2 Beğeni

Seninki öyle benim saha dolabıyla aramda 3 bina var 267 metre çıkıyor arıza kaydı açtım bunun için o dolapta port yok dendi😁

Benim de oturduğum yerde en yakın saha dolabı 100 metre ileride sokağın başında ama nedense sorgularda 51 mt çıkıyor.

TurkNet 'e arıza kaydı ile müdehale yapılabiliyormu ki ? Ne diye arıza kaydı açtın peki TurkNet 'e ? bende bir deneyeyim şansımı bari :smiley:

Tamam ne güzel işte senin :smiley:
Benim isteme sebebim o binalar da altyapı sorgulamada hep 102400 hız verilmesi sistemsel yani direk :slight_smile:

Bazen isini gerçekten yapmak isteyen kişilere denk gelinebiliyorsun😁 direk yazdım internet hattım normalde sanayi 67. santrale bağlı bu bağlantı bana uzak İsk 33. Santral yani yakımda olan santralden hizmetimi almak istiyorum diye yazdım ama iş Türknetle bitmediği için uğraşmak istemeyen TT ekipleri o dolapta boş port yok dediler.

Anladım peki ben evimin yanında ki saha dolabını kodunu nerden bilicem ki ? Mesela benim teknik bilgiler de sevindik-51 yazıyor. Evimin yanında ki dolapta da SD-51 yazıyordu sanırım…

Teknik bilgiler deki kısımda santral ismi yazar o dolap ismi

Onu biliyorum da, o saha dolabının ismini nerden bulucam. Sorun o :smiley: Ha üzerinde sadece SD-51 yazıyor. SD sanırım saha dolabı kısaltması :smiley:

183 yazıyor üstünde sizde yazıyor mu böyle

O zaman ben burdaki dolaba bağlı değilim . :thinking::thinking: 102 bendeki

TT un harita ile altyapı sorgulamasına bir bak orda ayrıntılı bilgi gösteriyordu

Bendeki saha dolabında SD 51 yazıyor. Eğer öyle ise ben sevindik 51 olarak o dolaba bağlıyım ? :smiley: nasıl 107 mt yahu :smiley:

Hayır ayrıntılı yazmıyor. Sadece bu bölgede hipernet alabilirsniz vs diyor.

Ben nereye bağlıyom o zaman.
demekki benim kablo 351 m değil.
bu hızları almam garip.

183 nerde 102 nerde

O zman uzun bir metre ile ölçüm yak belki 107 metre denk gelir :grin:çünkü bazen saha dolabının yanından başlamayıp öbür taraftan başlıyolar bu gözler neler gördü internet nasıl verilemez adında kitap bile çıkartırım​:sunglasses::grin:

1 Beğeni

Onu iste bende cozebilsem :grinning:

Sağindan da ölcsem, solundan da ölcsem ayni cikar 10mt taş catlasin 15mt. Fotoda belirttim tam orda yani :joy:

Ya hani yanim önüm falan olsa 80 90 olsa anlicam. Dibim 42 onu sayma arkaya bakiyor cephesi giris kapisi. Hemen 1 yanim 7 caprazim 7 karsim bile 21 yani dusun :grinning: su mesafeyi halletsek ayarlatacaz da bundan dolayi el kol baglaniyor.

1 Beğeni

Selam. Projeyi yapan ekipler, kabloyu dolambaçlı geçirmişlerdir. Sanmıyorum ama port sorunu vardır o yüzden uzak dolaba atılmış olabilirsiniz. TT müdürlüğüne dilekçe verin, konuyla ilgili taleplerinizi iletin. Saha dolaplarında ki numaralar mesafe ile ilgili değil, il de kullanılan modellerin sayısı veya sisteme kayıt ederken numaralandırılmış konum şeklinde saha dolaplarına erişim, işlem yapılması için olabilir.

Ne yapacaklardı dolapdan metre metre kapınızın dibinimi ölçeceklerdi. Hız sorgulamada ki değerler tahmini değerler. Belli kodlar ve haritalamalar ile yapılıyor. 100m de 100 mbit der, ama ben 350m 115 ulaşılabilir hız görüyorum.

Bu projeyi yapanı anlamak için çok ama çok uğraşıyorum. Yanımdaki tüm binalar düşük ben yüksek. Bunu kovalamam lazım. Yok biliyorum zaten. Hani Teknik bilgiler kısmın da santral yazıyor ya. O saha dolabına mı bağlıyım onu öğrenmek niyetim. Yoksa ana hat dan daireme cekilen bakır gördüğünüz gibi mesafe çok yakın. Bunu çözersek artık altyapınız şu kadar destekliyor vs gibi ayaklar dan kurtulmuş olucam o yüzden birazda terettüdüm. Yoksa gelip gelip bana özel mi dolaştırdılar bu kabloyu :smiley:

Evet işleri buysa yapacaklar ? Muz cumhuriyeti değil burası. Herkes işini özgüvenle yapsa zaten şuan bu soruyu sormazdım. Tahmiini değerler diye diye bu yüzden işte herhangi bir hız düşmesin de bahaneyi bu yöntemle yürütüyorlar. Zaten mesafeye göre bu hız şu hız diyerek çözümsüz kalıyoruz. Ulaşılabilir hız dan ziyade mevcut hız önemli. Yoksa bana ulaşanda 106 108 112 arası değişiyor. TurkNet’e geçince TT nin sahada işini harbiden yapmadığını anladım.

1 Beğeni

Turk Telekom zaten altyapı yatırımı yapmıyor. Dönem netkarı 4. 1milyar TL. Resmen para basıyor. Şimdiye kadar biz ftth da 1gbit üstü hızları konuşmamız lazımdı. Burada mesele metre metre ölçülmesi yerine. Hat test edilip ulaşılabilir hızın atanması. Ama turktelekom son kararlarında ftth yerine fttc ile oyalatması.