Sabit ip port açamama

selam arkadaşlarla oynamak için pc server kurdum fakat dışardan erişim için port açmam gerekiyor fakat bir türlü açtığım portlara dışardan bağlanamıyorum baktığımda kapalı gözüküyor sabit ip var modem Tp-link VR600 ağ kartından da bütün portları udp tcp falan ne varsa açtım güvenlik duvarı kapadım denedim firewall kapadım denedim yok başaramadım yardımcı olabilecek var mı ?

Arkadaşlar bir not bırakmayım 80 22 portlarına ulaşamazken 443 portuna ulaşıyor belki bir fikir oluşturur

CloudFlare Zero Trust Argo Network Tunnel Kurulumu & Yapılandırması

İp sabit aldım sırf port açabilmek için dışarıdan bir şey mi kurmam gerekiyor

Yukarıdaki bağlantıdaki konuda network ekibinden biri statik ip olmadan port açmayı falan anlatmış.Ama sanırım domain ücreti ödüyosunuz ama domain sahibine.O da statik ipden daha ucuza geliyor herhalde.

Merhaba konuyu incelersiniz içinde tüm detaylar mevcut. Sorunuzun cevabı evet dışarıdan bir şey kurmanız gerekiyor. Konuda tüm detayları anlattım.

1 Beğeni

Selamlar,

Modemde DMZ var diye hatırlıyorum. Eski modemim yoksa da bütün trafiği landaki statik ip ile tanımladığınız örneğin 192.168.1.45 gibi bir cihaza yönlendirmeniz gerekiyor. Öncelikle modem ve mac adresine bu ip tanımlayarak rezerve edin. Yada cihazdan ağ bağlantılarından belirlediğiniz iç ipyi ayarlayın. Modemden yapmak daha iyidir başka cihazın DMZ ayarlanmış ipyi almasını istemezsiniz. Böylece statik ip gelen bütün istekler iç Nat’da belirlediğiniz cihaza gider. Eğer bu ayar yoksa yine güvenlik duvarından aynı mantıkla halledebilir yada tek tek port yönlendirmesi deneyebilirsiniz. DMZ modeme gelen tüm port isteklerini belirlediğiniz cihaza iletir. Yani cihaz direkt olarak firewall olmadan internete çıkar.

anladım ama ben zaten evde kendi işimi kendim göreyim kendim deneyerek öğreneyim diye sunucu kurdum fakat portları bir türlü açamadım kendim uğraşayım diye statik ip satın aldım

Selamlar,

Güzel iyi ki yapmışsınız. Ben sırasını yazayım siz nasıl yapılacağını araştırın dışardan hiç bir şey yapmayacaksınız. Doğru yaptığınıza emin olduğunuzda telefondan yada başka bir internetten ulaşımı deneyerek doğrularsınız.

1. Modem ve cihaz arasına mac adresine ip tanımlaması 192.168.1.50 (50 olan sayıyı belirleyebilirsiniz 255 geçmemek kaydıyla) gibi. Bu şart. Aşağıda linki
    How to reserve LAN IP Addresses on AC VDSL/ADSL Modem Router (new logo) | TP-Link Türkiye

2. Modem arayüzünden DMZ yönlendireceğimiz ip 192.168.1.50 bunu başka bir ip tanımladıysak değiştirin rezerve etiğimiz modemden ipyi yazıyoruz iç ağımızda port çıkışına izin vermesi için. Link aşağıda.
    How to make applications free from port restriction by DMZ on AC VDSL/ADSL Modem Router (new logo) | TP-Link Türkiye

3. Eğer tüm her şey doğruysa pc ise wamp, xamp hangisi hoşunuza gidiyorsa çalıştırıyoruz. Apache çalıştırdıktan sonra size a 127.0.0.1:8080 yada direk :80 li bir ip verip browserdan erişebiliyor olmalısınız.

4. Apache açık ve ulaşılabiliyorsa bilgisayarınızdan artık dışardan denemeliyiz. xxx.xxx.xx.x:8080 eğer sadece 80 varsa direk ipyi yazdığımızda localde çalıştırdığımızda gördüğümüz sayfayı görebilmeliyiz. xx belirtilen sizin dış ipniz.

Burada bir web server kurduk ve dış ip ye DMZ ile açtık. Bunu yapabiliyorsak artık bilgisayarımızda hangi portlar açıksa bir bilgisayarda firewall olmadığı taktirde dış ip yede açılacak demektir.

Kolay gelsin…