internet paketim 75mbps. modem arayüzümde maks 90’a kadar alabiliyor görünüyorum. fakat hızım 24mbps olarak sabit oluyor. TurkNet Online İşlem Merkezi’de modemle 60mbps buluşuyor görünüyor. asus dsln16 modem kullanıyorum, snr margin değerini el ile değiştirebiliyordum fakat şuan düşürsem de 15 olarak otomatik geliyor. sorunu nasıl çözebilirim?
oimde açtığım kayıtta teknik bilgiler;
modem arayüz değerlerim;
Allah allah, böyle olmaması lazım aslında. NMS hız profilinizin tam olarak tüm ekranlarda (müşteri ekranı dahil) güncellenip güncellenmediğini -destek kaydı açmışsınızdır diye düşünüyorum- mevcut destek kaydınızdan sorun veyahut destek kaydı açıp sorun. Bir yerlerde tam olarak değişiklik yapılmamış belli ki yoksa bu hızı almanızda başka bir problem olamaz diye düşünüyorum. Eğer gerçekten her ekranda hız değişikliğiniz tamamlandıysa, o zaman sorun modemden kaynaklanıyor demektir.
23 agustosta türk telekom alt yapı çalışmasından sonra böyle sorunum olmaya başladı açıkçası. 50mbps alt yapım varken 90mbpsye kadar çıktı ama aldığım hızım 24e sabit.
sorunum hala devam ediyor. oimde indirme hızım 54mbps civarı görünürken modemde 24mbps sabit gelmesi benim hattımdan mı kaynaklı yoksa saha dolabından mı anlamadım. bir kaç başlıkta gördüğüm dslam kilidi olabilir mi?
sorunum devam ettiği için turknetten yerinde destek hizmeti talep ettim. gelen teknisyen modem ve alt yapım da sorun olmadığını söyledi. porttan kaynaklı sorun varmış. turktelekom ve TurkNet 'e bildireceğini söyledi. TurkNet çözüldü diye TurkNet Online İşlem Merkezi’den geri döndü ama hızım yine aynı. gelen teknisyen 2 günde yaparlar demişti ama turktelekom’un keyfine kaldık
kurcaladım. hali hazırda 6db marginde ama onu işleme almıyor. 14db olarak sabit geliyor. daha öncesinde değişebiliyordum onu telekom çalışması sonrası böyle oldu.
TurkNet Online İşlem Merkezi üzerinde destek kaydım mevcut oradan takip ediyorum. iş, turktelekomun saha ekiplerinde, umarım düzeltirler en kısa sürede.