Her akşam düzenli olarak 21:00 21:30 arasında sayfa görüntülemeler duruyor, modem arayüzüne girdiğimde CRC hataları dakikada 10binlere ulaşıyor. Modemi kapatıp açtığımda ya da modemden internet bağlantısını kapatıp açtığımda sorun düzeliyor. Farklı modem de denedim değişmedi. Ama her akşam her akşam olması ISS ile ilgili bir sorun olduğunu gösteriyor. Sorunun çözülmesi için destek kaydı açtığımda aramadan aradık ulaşamadık da deniyor cevap verilene kadar modemi de yeniden başlatmış da oluyorum ya da kablosuzu kapat ethernetle 30 dakikada bir test yap ekran görüntüsü at da deniyor.
Ya arkadaş sayfa açılsa zaten ya kayıt oluşturmayacağım ya da oluşturduğum kayıtta internete giremiyorum demeyeceğim.
Bir de ethernetle test edecekmişim… Kullandığım dizüstü bilgisayarın ethernet girişi yok usb ethernet dönüştürücü kullanmak zorunda mıyım? Ya da evimde bilgisayar yok, tablet kullanıyorum. Destek ekibinin açılan kayıtlardaki değerlendirmelerini dikkatli yaparak bu saçma kriteri güncellemesi gerekmekte…
En son açtığım kayıta da aynı şeyleri yazınca destek ekibinin destek veremeyeceğini anlayıp buradan destek talep etmek istedim.
Son olarak basit bir fikir sunmak istiyorum. TurkNet uygulamasında bir seviye testi oluşturup, kullanıcıların seviyelerini buradan belirleyip, açılan destek taleplerine en azından bu seviyelere göre yanıt verilmesi zaman kaybını engeller diye düşünüyorum.
Bu arada konuyu açtıktan sonra firmware güncellemesini yaptım. Gündüz herhangi bir sıkıntı yok. Bu firmware güncellemesinin işe yarayıp yaramadığını akşam 21 - 21:30 gibi göreceğim.
790 ve 960 uygun olanlar diye biliyorum, sırayla denersiniz.
Hat değerlerinize baktığımda, Hat zayıflaması çok oluğu için hattın kopuyor, DSL kablonda ve bağlantılarında sorunlar olabilir.
@CKLasT Yurtdışı çıkışlarından kaynaklı akşam vakitlerinde oluşan ping/packet loss sorunları hala devam ediyor. Geçen hafta benle beraber birçok kullanıcı daha geri dönüş yapmıştı, konular Network/NOC incelemesi diye not düşülerek kilitlendi. Hala daha bir çözüme ulaşmadı. Arkadaşın yaşadığı sorunun sebebi de aynı büyük ihtimalle.
Dün akşam daire içindeki duvardan modeme giden kabloyu değiştirdim, duvardaki kabloyu modeme girecek kabloyla lehimleyerek de denedim. Line Attenuation değerlerinde hiç değişiklik olmadı. Gündüz akşama kadar 28 - 30 mbit olarak sorunsuz kullanılıyor. CRC hataları 3000 in altında. Ama akşam olunca internet sayfası görüntülenemiyor. Modemden bağlantıyı kesip yeniden bağlandığımda, modemi yeniden başlattığımda ya da dsl kablosunu söküp taktığımda yine sorunsuz bağlanmaya devam ediyor.
Hafta sonu modemi ankastreye direk bağlayıp deneyeceğim. bakalım hat zayıflaması ne kadar değişecek.