Rj11 24Mbps Bilgisi

Merhaba bir forumda RJ11 ile ilgili bir bilgi gördüm buraya göre RJ11 konektörler 24Mbps destekliyormuş eğer böyleyse VDSL kullanıcılar RJ11 kullanmasına rağmen hat buluşsada 24Mbps üstü bir hızda stabil olmayabilir. Bu durumda alternatif olarak nasıl bir şey yapılabilir. Önerileri tartışmak için açtım konuyu. Herkese şimdiden teşekkürler.

rj45 rj11

Kullanılan konnektör ile bant genişliği arasındaki ilişkiyi neye göre kurup bu bilgiyi paylaşmışlar anlayamadım.

Aracınızı çalıştırmak için yedek kontak anahtarı kullandığınızda aracın hızı düşüyor veya yükseliyor mu? Veya şöyle bir şey duydunuz mu; “Bu kontak anahtarı ile aracınız 500km hıza erişebiliyor.”

1 Beğeni

Selamlar,

İlettiğiniz görseli bilgi değil ama öneri olarak kabul edebiliriz. RJ11, halk arasında bilinen adıyla telefon kablosu ucu. Telefon kablosunun içerisinde 2 damar kablo bulunmasından dolayı yüksek hızlarda sorunlar yaratabilir.

Sadece RJ45 de yetmez. Telefon kablosuna Rj45 çakarsanız bir faydası olmaz. CAT-5,6,7 kablolamayla bunu yapmanız gerekir :slight_smile:

Bu paylaşımı okudum. Kopyala yapıştır tarzı bilgi paylaşımı olduğu için. Bu konunun yazıldığı zaman diliminde daha ADSL üzerinden VDSL sinyalleri verilmiyordu. Daha doğrusu ortada VDSL diye bir terim yoktu. ADSL in o tarihte ki (ADSL2 yeni çıktığında) maksimum hızı olan 24mbps bilgisi verilmiş.

1 Beğeni

Eğer 2002 yılında dahi olsak “öneri olarak” kabul edemezdik, nasıl bir tavsiye verecektik örneğin;

“Daha yüksek hız için evinize gelen telefon kablosunu RJ45 jack’ı çakarak ethernet portuna mı bağlayın.” mı?

xDSL altyapıda UTU G.993.2 standardı ile RJ11 kullanarak 300mbit hızlara erişebilirsiniz. Yani endişelenmeyin. Burada dikkat etmemiz gereken kablo kalitesi ve sağlam bir jack bağlantısı olmalıdır.

Bilmiyorum gördüm ve paylaşmak istedim. VDSL bağlantıyı bile asimetrik kullanıyoruz. Vdsl vectoring 17a dan ileri gidemedi. Ama konektör hıza etki etmez diye düşünürken böyle bir şey görünce paylaşmak istedim. Bazı durumlarda sonradan rj11 takılan kablo yerine hazır telefon kablosunu ek yaparak kullanmayı önerende var.

Merhaba,
Her zaman dediğim gibi alt yapı sorgulamasında ve çevreden duyduklarınızla size gelen hızlar aynı olmuyor.
Modem, iç kablolamalar ve uç jacklarını iyi bir yerden alırsanız ve kendiniz deneyerek bakarsanız ancak o zaman ne kadar hız alacağınızı ve kapasiteyi görmüş olursunuz, Bu birazda şans işidir.

Benim deneyimlerim bu şekilde sürmüştür senin ki farklı olabilir. Aslında herşey hat zayıflaması yapıyor ama elimizde ki malzemeyle ancak bu kadar etki edebiliyor, kullanacağımız başka malzeme olmadığı için fiber gelene kadar idare ediyoruz, inşallah herkese gelir.

O tablo adsl kullanıldığı zamanlarda hazırlandığı için öyle yazılmış adsl’in maksimum hızı 24 zaten yanlış değil. Vdsl-gigadsl ile 2 pinden 1 gigabit bile alabiliyorsunuz. Zaten dsl kullanırken rj11-rj45 fark olmaz çünkü rj45 kullansan da 2 pinini bağlayacaksın.

Makale 1 Aralık 2022 de yazılmış :smile:

İşte Google da ilk görüldüğü bilgiyi copy -paste yaparak yazınca böyle oluyor :face_with_hand_over_mouth:

1 Beğeni

İsteyene özelden makalenin linkini atabilirim.