İç Tesisatın Zayıflamaya Etkisi (Deneyimlerim)

Ulusal altyapı sağlayıcısının getirdiği kablo ile bağlantı :
TT tarafından etiket bırakılan kabloya ek yapılarak bağlandı.
Modeme gelen kablonun ucuna rj 11 çakılı olan kısa kabloya ek yapılarak kablo bağlantısı yapıldı.
Sonuç : Hat zayıflamam 18

KABLO İYİLEŞTİRMESİ :

  1. Kablodaki ekleri izole bantla kapattım.
    Sonuç : Hat zayıflaması 17,50 olmuştu.
    2)Aynı kablonun eklerini yak konnektör (boncuk klemens) kapattığımda.
    Sonuç : Hat zayıflaması 17 olmuştu.
    3)Aynı kabloyu reglete direk olarak çaktım.
    Kablonun diğer ucuna rj11 direk olarak çaktım ve modeme bağladım.
    Sonuç : Hat zayıflaması 16,50 olmuştu.

İÇ TESİSAT DEĞİŞTİM : CAT7

  1. Kablonun ucuna TT nin kısa kablosuna yak1 ile bağladım. Modeme gelen ucuna yak1 ile kısa kabloyu bağladım.
    Sonuç : Hat zayıflaması 14 olmuştu
  2. Modeme gelen kablonun kısa ekini çıkarıp kabloya rj11 bağladığım.
    Sonuç : Hat zayıflaması 13 olmuştu
  3. Kabloyu hiç bir ek olmadan. Reglete direk çaktım. Modeme gelen ucuna rj11 yeniden çaktım. Sonuç : Hat zayıflaması 12,40 oldu.
  4. TT’nin kablosuna direk bağladım fazla bir değişiklik olmadı.
    Sonuç hat zayıflaması : 12 ( regletimde sorun olmadığını görmüş oldum.)

*Dolapla ankastre arası uzak olduğundan ve TT’nin kablosu iyi durumda olmadığından hat zayıflaması ancak bu kadar düştü.

Sonuç : Eski kabloda ki hız 50mbps tam kapasite 65 olarak veriyordu.
Kabloyu değiştim ve hız 75mbsp e çıktı. Tam kapasite 88 ve 95 arasında oynuyor. Dolaba bağlı diğer abonelerin kullanımı kapasiteyi etkiliyor.

8 Beğeni

Yaralı konu olmuş ama onu değiştirecek ekip yok ortalıkta :smile:

1 Beğeni

Kablo iyileştirme ve değişim yapmak isteyenler için yararlı olduysa ne mutlu sizlere :pray:

Geldim işte dostum yüzün gülsün be :slight_smile:

1 Beğeni

hocam selam konuyla alakalı değil ama birşey soracaktım TurkNet resmi sitesinde ki hangi numarayı ararsam arayım hep aynı yere yönlendiriyor… benim canlı biriyle özellikle saha ekibi veya teknik birimle görüşmem lazım ne yapabilirim?

Merhaba @KingThranduil

Onlne işlem uygulaması veya sitesi üzerinden destek kayıdı açtığınız da aranmak istediğinizi belirte bilirsiniz.

Yüzümüz gülmüyor @Moderatrix kablo değiştirme işi hat kablosu direkten direk gelenler için ızdırap oluyor.:pensive:

Direk evimin bahçesinde ama kablo ekleri bağlantıları yeni sayılır modeme kadar geliyor. Direğe kimse çıkmasa daha iyi.

1 Beğeni

Hangi başlık altında açıcam peki?

Benim evim müstakil tek katlı direk bahçemin duvarı ile nerdeyse bitişik kablo turkuaz kablo telekomun dış hatlara çektiği kablodan ama kablo nerdeyse 11 12 yıllık ben bu evi aldığım da eve internet kablosu çekilmemişti o zaman bu kabloyu çektiler daha sağlıklı olur diye o zaman ki ekibe gerçekten teşekkür ediyorum gerçekten 10 11 sene beni performans dan ödün vermeden kullandım kabloyu taki 5 ay önceye kadar telekom ekibi 1 gün gelmiş direğe yeni abone kablosu çekti çektikten sonra ankastre kutusunun kapağını tam oturmadan gitmiş sonra 1 hafta süren bir hava oldu ve ankastrenin içine su girmiş yoğun yağmurdan ki öyle bir girmiş ki birgün uyandım internet yok ve modemin olduğu masanın üstü az bişe su olmuş sonra biri su bardağı koymuştur diyerek sildim 1 saat sonra baktım yine su oraya buraya baktım yok sonra bir baktım kablonun içinden geliyor neyse bir süre sonra internet geldi ama o olaydan sonra internetin performansı hep düştü kabloyu değiştirin diyorum telekom sen değiştirmelisin elektrikçi çağır diyor gelen elektrikçiler bizim müdahale edemeyeceğimiz yer ceza yeriz diyorlar TurkNet ten yerinde destek ekibi talep ediyorum geliyor bu sizin sorumluluğunuzda değil telekom gelip yapacak bilir kişi raporu düzenliyor ve sorun böyle döngüye giriyor olan müşteriye oluyor yani biraz uzun oldu ama içimi döktüm kusura bakmayın.:blush:

2 Beğeni

Onun çözümü yok var ama yok :slight_smile: o kablo sudan kolay etkilenmez benimde aynı olay başıma geldi parkeler kabarmış pc masasının arkasında nereden nereden derken fark ettim şimdi tt kablosunu dışarıda bir s yaptım al kısmının izolasyonunu da biraz yonttum şimdi su gelse de oradan akıp gidiyor:) Kutunun içinde eğer bağlantılar yak ile yapıldı ise zayıflama vs olmamıştır ama reglette çakılı ise geçmiş olsun oraya çıkıp boncuk klemens ile kendin yenilemeyi yapabilirsiniz. Veya tümden kabloyu kendin alıp yenileyebilirsiniz. Gelelim çözümü yok ama var olayına. Bİr hırsız kiralayın intenet kablonu koparıp çalsın kayıt açın tutak tutulsun kablo çalındığına dair kablon değişsin :slight_smile:

2 Beğeni

Paket ve tarifeler başlığında açabilirsin.

Direk gelen kabloya çaktım rj11 jakını ama direkteki durumu bilmiyorum yazlıktaki evdede aynı sorun vardı onu değistirdim kendim ama bu biraz sorunlu biri şikayet edebilir.Kabloyu çaldırırım veya koparırım ama bu sefer de bağlamazlar öyle kalırım.

Bu mümkün geç de olsa bağlanır sonuçta ama süre değişebilir :slight_smile: Aynı durum bende de var komşulara güvenmiyorum :slight_smile:

Net çözüm yolunu anlatıyor @ModeratriX :grin:

2 Beğeni

4 telli çelik korumalı kablo ise nasıl su geliyor ki? Çelik kısımdan gelirse gelir. 4 teli kısımdan gelmesi zor yağlı o kısım. Dün karşılaştım metresine 24 tl yazmış adamlar. Şuana yaşamadığım tek kablo bu. Köyde eve çektiler sorun yok şükür. Eski evimde ankastreden eve çektim +15 mbit fark etti.

11 sene önceki modelleri yağlı değil çelik koruma da yok sadece plastik dış kılıf onun içinde 4 damar teli saran şeffaf plastik başka bir koruma yok.

İşte o çelik kabloyu kutuya bağlantı yaparken kesip sağlı sollu tekrar direk üstünde ki kancalara bağlıyorlar. O kesiklerden büyük ihtimalle.




pense bile zor kesiyor. Sağlam bağlandığı müttetçe hiç bir sorun olmaz. Yalıtımıda çok sert

Yazdığımı tam okuyun direkteki ankastrenin kapağını tam oturtmamışlar 1 hafta hiç durmasızın yağmur yağdı bendeki kabloda dört telin geldiği yerde su gelmesini önlemek için donmaz silikon kaplama yok sizin kablonuz yeni nesildir yazlık eve çektiğim kabloda dediğiniz özellikler var ama bunda yok malesef.