Line Attenuation değerim kendi kendine nasıl artabilir?

Merhaba, @ozii
Line Attenuation : HAT ZAYIFLAMASI (DSL kablonun ne kadar iyi durumda olduğunu gösteriyor, daha önceden kendim konu açmıştım, kablolarla ve eklerle hat zayıflaması nasıl düşürdüğümü görebilirsin.

1-Modeme gelen kablonuzda ek varsa YAK1 (boncuk klemens) le ekleyerek sağlamlaştırın… Kablo uçları zamanla korozyona uğrayabiliyor bu uçlar gerekirse kesilerek yenilenmeli. (Ekler en aza indirilmeli)

2-Kablonuz aşırı derecede eski ise yenisiyle değiştirmek genelde çözüm olabiliyor. (Cat6 veye Cat6a kabloyu tek parça olarak çekmek en iyisidir.)

3-Ankastredeki bağlantınızda korozyon veya gevşeklik olabilir.
4. Modeme gelen dsl kablonuz daire içinde farklı odalara dağılıyor ise diğer odalara giden ekler iptal edilip hat teke düşürülmeli.

5-Dsl prizi kullanıyorsanız bazı kalitesiz prizler kabloları tam kavramıyor ve temassızlık yaratıyor. Kaliteli bir priz kullanın veya prizi iptal edip direk bağlantıyı boncuk klemens ile yapın.

6-Spliter (ayırıcı) kullanıyorsanız bozulmuş olabilir onu söküp modemi direk olarak bağlayın.

7-Kablonuzda fiziksel bir hasar (ezilme, bükülme, kırılma) meydana geldi ise problem yaratabilir.

8-Kablonuzun yalıtımı iyi değilse yapabilir. Dsl kablosunun yanından geçen yüksek akım çeken kablolar, anten kabloları, vb. kablolar dsl sinyalinizi olumsuz yönde etkiliyor olabilir.

1 Beğeni