Line Attenuation değerim kendi kendine nasıl artabilir?

Line Attenuation değerim kendi kendine yükseldi.35mpbs hız alırken şuan 21 mpbs zor alıyorum snr değeri de düşük olduğu için bağlantım sürekli kopuyor.Ankastre kutusundan modeme kadar tek parça cat6 kablo çektim hala değerler aynı.
Saha kutusu evime 1021 metre uzaklıkta ama SpeedGuide.net :: DSL Speed Calculator adresinden hat değerlerim ile sorguladığımda 1984 metre çıkıyor.
Ben bu kopma sorununu ve Line Attenuation değerimi nasıl düşürebilirim.
Ek Açıklama 2022-10-24 164121

Merhaba, @ozii
Line Attenuation : HAT ZAYIFLAMASI (DSL kablonun ne kadar iyi durumda olduğunu gösteriyor, daha önceden kendim konu açmıştım, kablolarla ve eklerle hat zayıflaması nasıl düşürdüğümü görebilirsin.

1-Modeme gelen kablonuzda ek varsa YAK1 (boncuk klemens) le ekleyerek sağlamlaştırın… Kablo uçları zamanla korozyona uğrayabiliyor bu uçlar gerekirse kesilerek yenilenmeli. (Ekler en aza indirilmeli)

2-Kablonuz aşırı derecede eski ise yenisiyle değiştirmek genelde çözüm olabiliyor. (Cat6 veye Cat6a kabloyu tek parça olarak çekmek en iyisidir.)

3-Ankastredeki bağlantınızda korozyon veya gevşeklik olabilir.
4. Modeme gelen dsl kablonuz daire içinde farklı odalara dağılıyor ise diğer odalara giden ekler iptal edilip hat teke düşürülmeli.

5-Dsl prizi kullanıyorsanız bazı kalitesiz prizler kabloları tam kavramıyor ve temassızlık yaratıyor. Kaliteli bir priz kullanın veya prizi iptal edip direk bağlantıyı boncuk klemens ile yapın.

6-Spliter (ayırıcı) kullanıyorsanız bozulmuş olabilir onu söküp modemi direk olarak bağlayın.

7-Kablonuzda fiziksel bir hasar (ezilme, bükülme, kırılma) meydana geldi ise problem yaratabilir.

8-Kablonuzun yalıtımı iyi değilse yapabilir. Dsl kablosunun yanından geçen yüksek akım çeken kablolar, anten kabloları, vb. kablolar dsl sinyalinizi olumsuz yönde etkiliyor olabilir.

1 Beğeni