Ping sorunu için çözüm

Merhabalar 1 yıllık TurkNet abonesiyim TurkNet öncesi TürkTelekom’da 16 mb/s hız 17-21 ms ping değerleri alıyordum TurkNet’e geçince 35 mb/s hız ve 40 ms ve daha yukarısında ping değerleri almaya başladım bu sorunla ilgili çok sayıda kayıt oluşturdum bazen ping değerleri ciddi oranda düştü bazen pek değişen birşeyler olmadı son 6 aydır internetim stabil bir şekilde 45 mb/s hıza kadar hız değerleri 20-30 ms arası ping değerlerinde sabit ilerliyordu bir kaç gün önce modem yazılımı güncelledim (modemim zyxel vmg8623-t50b) bir kaç gün sonra kopma hızda düşüş ve ping sorunları meydana gelmeye başladı konu ile ilgili işlemleri devam eden kayıt oluşturdum sorum şu ki online oyun vb şeylerde (zula)daha önce güncelleme ve son arıza kaydı öncesinde 23- 27 ms ping değerleri alırken şuan en düşük ping değerim 130-140 ms bu konu ile ilgili ne yapabilirim ping’i nasıl düşürürüm.
xDSL İstatistikleri Hat değerleri
Downstream:
relative capacity occupation: 100%
noise margin downstream: 29.5 dB
output power upstream: -14.3 dbm
attenuation downstream: 3.4 dB

Upstream:
relative capacity occupation: 100%
noise margin upstream: 33.8 dB
output power downstream: 13.4 dbm
attenuation upstream: 4.5 dB

(Güncel hız test’i)

Komut istemcisine yani cmd’ye önce sırasıyla

tracert vie.valve.net

tracert 8.8.8.8

tracert 1.1.1.1

Tek tek yazıp enterleyerek hepsinde çıkan sonucu ekran görüntüsü olarak atabilir misiniz?

Merak ettiğim kısım acaba path modunuz yüksek pingle başlamaya mı ayarlı onu merak ettim.

Mesela malum telekomdan TurkNet’e geçmeden önce modemden saha dolabına başlangıç ping değerim 14 ms idi TurkNet’e geçtikten sonra sağolsunlar 4 ms’ye düştü.

Malum telekom gereksiz yere 9-10 ms ping eklemişti hattıma hat daha stabil olsun diye ama hattımda hiç sıkıntı yoktu şuanda da yok zaten.

2 Beğeni


Yanlış okuma yapmadıysam hat değerleriniz mevcut paketinizden çok daha yükseğini kaldırabilecek bir potansiyelde. Lokasyon olarak nerdesiniz bilemiyorum ancak İç Anadolu’da olduğunuzu ping değerlerinden tahmin edebiliyorum. Değerleriniz normal görünüyor mesafeye göre ancak jitter vesaire gibi bir durum da varsa bu genellikle modem kaynaklı ya da Wifi ile alakalı değerlendiriliyor. Modemin pek de iyi bir şöhreti yok ancak forumda en az sıkıntının görüldüğü bir Firmware vardı sanırım onu bulup güncellemeyi ya da downgrade etmeyi deneyin derim. Ayrıca Zula harici hangi oyunlarda ve hangi serverlarda sorun yaşıyorsunuz?

1 Beğeni

İstanbula uzaksanız ping değerleri normal çıkmış. İstanbul içindeyseniz hattınızın path modunu fastpath yapmalılar.

1 Beğeni

Merhabalar, TurkNet olarak ülkemizde kullanıcılarına en düşük ping değerleri sunan İSS biziz :pray: Ancak ara ara güzergah ve server kaynaklı değer yükselmeleri gözlemleyebilirsiniz. Bu durumlarda bize hızlıca Online İşlemler - TurkNet üzerinden performans sorunu kategorili bir destek kaydı oluşturun. Arkadaşlarım hizmetinizi ve hat detaylarınızı kontrol etsinler. Size geri dönüş yaparak yardımcı olup bilgi vereceklerdir.

2 Beğeni

Evet İç Anadolu bölgesindeyim bu modemi bela ettim başıma ama almış olduk bu şekilde sorunların devam etmesi durumunda yeni bir modem alacağım forumda vmg 8623-t50b modem ile ilgili resmi ve stabil bir firmware bulamadım bakmaya devam edeceğim zula ve PUBG oynuyorum.

güncel yazılımını yüklemeni öneririm ipv6 çalışmıyor ama gerisi stabil

1 Beğeni

Oluşturmuş olduğum ping vs sorunlarla ilgili bir çok destek kaydından tatmin edici cevaplar ve sonuçlar alamadım kablodur bilgisayardır iç tesisattır hep bunlar vurgulanıyor sorumlu tutuluyor ama bunların hiçbirinde sorun yok kontrolleri düzenli olarak yapılıyor uzun bir süre Türktelekom internet aboneliğim oldu o süre zarfında bölgesel arızalar ve iyileştirme süreçleri hariç müşteri temsilcilerine ulaşmam ve arıza kaydı oluşturma sayım 10 parmağı geçmedi ama TurkNet’te bir dünya kayıt oluşturdum TurkNet olarak ülkemizde kullanıcılarına en düşük ping değerleri sunan İSS biziz yüksek hız taahhüt vs yok gibi reklamları görüp TurkNet’e geçtim telekom’un veremediği hızı TurkNet verdi telekom gibi 12-24 ay taahhütle iyi de olsa kötü de olsa kullanmaya mecbur bırakmadığı için Turkmet’e geçtim bu konularda da tek bir memnuniyetsizliğim yok ama can sıkan durum ping sorunu.

3-4 gün önce bu yazılıma geçtim bu güncellemeyi yaptıktan sonra uzun süredir olmayan sorunlar tekrar meydana gelmeye başladı.

Evet İstanbul’a uzak bir lokasyondayım yanılmıyorsam hattım fast path modunda.

TPSTC type: 64/65B PTM TC

near-end interleaved channel bit rate: 0 kbps
near-end fast channel bit rate: 35838 kbps
far-end interleaved channel bit rate: 0 kbps
far-end fast channel bit rate: 6143 kbps

Yani ben hatay da oturuyorum benim ping değerlerim seninkinden 5 6 ping aşağı sadece

1 Beğeni

mevcut ping değerlerim şuanki değerlerden 15-20 ms daha aşağıdaydı benim.

Yani ben türknetten önce 3 firma değiştirdim en iyi pingim şuan Türknetten almaktayım ki eğer VAE altyapı kullanıyorsanız Türk Telekom a geçseniz bile farklı bir değer alacağınızı sanmıyorum çünkü aynı altyapı

2 Beğeni

TurkNet’teyken mi yoksa malum telekomdayken mi düşüktü ping?

1 Beğeni

Telekomda iken düşüktü son 6 aydır da TurkNet’te maximum 27 ms idi

Routring sorunu olabilir. Bende malum telekomda olduğum zaman modeme tanımlanan ip adreslerini verdiği ping değeri bir olmuyordu. Valve’a bazen 38 ms ping alıyordum bazen 55 ms ping. Sırf düşük pingli ip adresi tanımlansın diye gece 3 gibi modemi yeniden başlatıp duruyordum ta ki düşük pingli ip adresi tutturana kadar.

Aklıma bir şey daha geldi internet güvenlik profilini değiştirip yine pingi test eder misiniz? Belki size verilen ip adresinde bahsettiğim sorun vardır. Güvenli profili değiştirince ip adresi değişiyordu Turknette. Eğer sorun ip adresi çıkarsa buradan yetkili hocalarımıza deriz.

1 Beğeni

Herhangi bir güvenli internet profili tanımlı değil hattıma paket değişikliği yaptım bakalım belki bir faydası olur

İkisi de oynadığım oyunlar olmadığından bir aralık söyleyemiyorum ancak hattın ping yönünden incelenmesini isteyebilirsiniz. Modem konusunda da Keenetic’in cihazlarını önerebilirim. Gerçekten başarılılar biraz fiyatları rakiplere göre yüksek kalsa da hakkını verdiklerine inanıyorum.

2 Beğeni

Benimde demek istediğim bu işte güvenli profilde değilse aile yapın bakalım ne olacak ping değişiklik olmazsa çocuk profilinde deneyin yine değişikli olmazsa başka bir yerde sıkıntı arıyacağız mesela dns sorunu da olabilir cloudflare veya google dns denemek lazım.

1 Beğeni