ONT değiştirmek

Arkadaşlar bir yerden Turkcell Superonline logolu Huawei ONT buldum sağlam ve çalışır durumda. Bunu mevcut Nokia ONT ile değiştirirsem kullanabilir miyim sizce?

Merhaba bir deneme yapabilirsiniz. ONT ye bilgisayara direkt bağlayın. Ethernet kartını manual ip verin 192.168.100.xx. Tarayıcıdan 192.168.100.1 e girin ve telecomadmin , admintelecom ile giriş yapın. Yukarıda system tools a girin solda ONT authentication var oraya girin serial number yazan yete alcl ile başlayan nokia ont nizin seri numarasını girin uygulayın. Altyapınız tt ise büyük olasılıkla olacaktır. Ben farklı bir ont kullanmaktayım.

Not: eğer elinize geçen ont hg8245x6 ise onun yönetici şifresin bulunana kadar çöp. Hiçbir şekilde kullanılamıyor. AP olarak bile.

1 Beğeni

Çıkan Nokia ont yerine farklı bir Nokia ont takacak olsaydınız belki olabilirdi ancak size Nokia ont verilmesinin bir sebebi var. O da olt nin Nokia olması. Uyumluluk adına olt - ont aynı marka olmalı diye biliyorum. Nokia saha da Huawei, Huawei saha da Nokia ont çalıştırabileni görmedim, görebileceğimi de sanmıyorum :slight_smile:

2 Beğeni

Elde etmek istediğiniz sonuç nedir?
ONT değiştirmek neye yarayacak!

1 Beğeni

Bufferbloat sorunu var hocam.

1 Beğeni

Testi yaptığımda torent açıktı. ipv4 419, ipv6 216 aktif bağlantı vardı.

Benim kendi yapımım olan ups var onu kullanmak için 20 voltla çalışması lazımdı ont nin. TT verdiğini bozma riskini almamak için başka birtaneyi modifiye edip seri numarasını girdim.

1 Beğeni

Bunu nasıl yaptınız. TT altyapısında FİBER mi kullanıyorsunuz? Modem, ONT vs bilgisi nedir? Ben TT verdiği modem ve ONT kullanıyorum bufferbloat sorunu oluyor.

Merhaba sistemim çok basit ont ve router. Routera kablo ile bağlıyım. Bazen +1 - +2 ms çıkabiliyor.
ont hg8010 v2
router mikrotik hap ac2
altyapım tt ftth
TurkNet müşterisiyim
statik ip kullanıyorum
bilgisayar lenovo laptop thinkbook 15 11. nesil işlemci win10 tarayıcı mozilla

Toz için üzgünüm.

1 Beğeni

Merhaba denediniz mi önerdiğim yolu

kullanmak istediğiniz ont modeli neydi
bu da bu günki test sonucu

1 Beğeni

arkasında yazan şekilde HG8010H. Anlattığınız konular çok hakim değilim bilgisayara direkt nasıl bağlıyorum. Arkasında bulunan LAN ile mi direkt bilgisayara bağlayayım.

Merhaba, ethernet kablonuzun bir tarafını modeminize ve diğer tarafını bilgisayarınıza bağlamanız yeterli olacaktır.

Kablonun iki ucunu da iki cihazın LAN portuna bağlamanız yeterli olacaktır.

1 Beğeni

Yani ONT’yi modem yerine direkt olarak bilgisayarıma bağlamam demek oluyor bu doğru mu anladım?

ONT cihazınızı bilgisayarınıza bağlamanız bir şey değiştirmeyecektir yani ONT cihazınızı modeminize bağlamanız gerekiyor internete erişim sağlayabilmek açısından.

Şuan internete bağlanmak gibi bir problemim yok. Yukarda Özgür arkadaşın dediğini anlamaya çalışıyorum.

“Merhaba bir deneme yapabilirsiniz. ONT ye bilgisayara direkt bağlayın. Ethernet kartını manual ip verin 192.168.100.xx. Tarayıcıdan 192.168.100.1 e girin ve telecomadmin , admintelecom ile giriş yapın. Yukarıda system tools a girin solda ONT authentication var oraya girin serial number yazan yete alcl ile başlayan nokia ont nizin seri numarasını girin uygulayın. Altyapınız tt ise büyük olasılıkla olacaktır. Ben farklı bir ont kullanmaktayım”

şeklinde bilgi verdi.

Aynen öyle ONT cihazınızı bilgisayarınıza bağlamak için ethernet kablosunun bir ucunu bilgisayarınıza diğer ucunu ise ONT cihazınıza bağlamanız gerekiyor ve sonrasında Özgür bey’in belirttiği ayarlamaları yapabilirsiniz.

Merhaba,

bu gpon için

Gpon da bulunan ethernet girişine kablonun bir ucunu takın diğer ucu bilgisayarınızın ethernet girişine girecek. Ethernet kartınızın dhcp4 ayarlarına girip statik ip seçeneğini ve adres:192.168.100.100 alt ağ makinesi:255.255.255.0 yazın uygulayın. Bu sırada bilgisayarda wifi varsa kapalı olsun.

İnternet tarayıcısını açın adres satırına 192.168.100.1 yazıp girin.


kullanıcı adı : telecomadmin
şifre : admintelecom ile giriş yapın.
yukarıda system tools yazan yere basın ont authentication yazan yere basın

sadece SN yazan yere alcl ile başlayan diğer gponun seri numarasını yazın. Password boş kalsın. Uygula tuşuna basınca alcl değişip rakam olacak. Ve takıp deneyebilirsiniz.

2 Beğeni

Hocam dediklerinizi yaptım doğru mudur?

Görseller;
ONT Önce

SN Girdikten Sonra

1 Beğeni

evet şimdi gponları değiştirip deneyebilirsiniz.

2 Beğeni

Bilgisayarın ethernet kartını tekrar dinamik ip ayarına getirmeyi unutmayın.

1 Beğeni

Hocam denedim ama modemdeki internet kırmızı yanıyor ve internet bağlantı yok.