ONT Cihazımı Nasıl Değiştiririm? - Hız Sınırı

Merhaba, Pendik/İstanbul’da yaşıyorum ve yeni bir binada, yeni bir fiber altyapıda, aşırı merkezi bir yerdeyim fakat 95Mbps alıyorum. İlk başlarda tamam normaldir dedim bazen altyapılar kötü yapılmış olabiliyor. Ayrıca 100Mbps’i görmek zorunda da değilim ancak bugün bir konu gördüm. Konudaki bir yanıtta Nokia ONT kullananların genelde 95Mbps’i geçemediği idi. E ben de geçemiyorum, ben de Nokia ONT kullanıyorum. İşte bu beni rahatsız etti. Bazıları 120 hatta 130Mbps görürken benim 95Mbps’de takılmam çok saçma. Bu sebeple başka marka bir ONT cihazla değişim yapabilmemin herhangi ücretsiz bir yolu olup olmadığını (kuruluma dahildir belki) ve eğer TT’nin verdiğini kullanmazsam bir sorun olup olmayacağını merak ediyorum. Yardımlarınız için teşekkürler.

Ayrıca önemi var mı bilmem ama ben sarı temalı fiber sağlayıcıdan TurkNet’e geçtim. TT’nin kurulumda verdiği cihazlar ise;
ONT: Nokia G-010G-Q
Modem: Zyxel VMG8324-B10A

2 Beğeni

Benimde aynı senaryo sarı temalı onlar verdi bu cihazları teknik ekibe yazdın ont yi değişim yapmazlarsa kendim alacağım.

1 Beğeni

Bende de aynı durum var. Galiba bu nokia ont cihazlarında olan bir durum. Değiştirile biliyor ise kesinlikle değiştirilmeli. Bu kadar kişide olması kasıt. Hepsi de Nokia ONT kullanıyor.

1 Beğeni

kendimiz değiştirebiliyor muyuz? MAC adresi sınırlaması var mıdır?

İşte bunu bilmediğimden ben de ONT almıyorum. Eğer öyle bir şey yoksa ve ucuz aletlerse almayı düşünüyorum.

1 Beğeni

Evet bende emin olsam şimdi sipariş edeceğim.

Ont cihazları mac adresi korumalı alırsanız elinizde kalır hattınız kapanır tt tarafından hatta o modem, başka hatta takarsanızda kapanır.

1 Beğeni

Peki napabiliriz bu durumda? Yeni/farklı ONT isteme gibi bir şansımız bulunuyor mu?

Maalesef yok alamazsınız

Tamamdır çok teşekkür ederim. :pensive:

Hocam bilgisi olmadan konuşanları dinlemeyin. İşte Türknet Kalitesi! - TALEPLER - SORUNLAR / Takdir, Teşekkür, Hız Paylaşımı - TurkNet İletişim Hizmetleri A.Ş.

Genel olarak verdiğiniz konunun altında tartışmalar yaşanmış ve pek bir detay paylaşılmamış. Yapmam gerekeni BTK’ye şikayet etmek olarak mı değerlendirmeliyim? Bana zaten 100Mbps’e kadar olarak satıldı ne diye şikayet edeceğim ki?

Başaran arkadaşa yazdım o yaptıysa bizde yapabiliriz. Gelişmeleri yazarım.

1 Beğeni

Tamamdır bekliyorum çok teşekkürler.

Hocam senin sıkıntın nedir ? Bilgisi olmadan konuşan lafını kime kullandın ?

Cihaz değişimini yaparsın ama kullanabilirmisin bilmiyorum, çünkü türknetin altyapısı yoksa türktelekom devreye giriyor ve tahmin edilebileceği gibi yıldırtma politikası uyguluyor hem kendi markasına hemde kendi altyapısını kullanan markalara zarar veriyor; geçen aylarda internet bant genişliği 20 mgbit lere kadar indi fiber alt yapı upload 0,99 mgbit (önceden de böyle bir olay yaşadım cihaz bozulmuş) çağırdım rekor sürede geldiler 2 günde neyse dedim ont değişimi istiyorum internet berbat durumda türktelekom sistemine bağlı mobil cihazından inceleme yaptı ve dedi ip yi kaçak alıyorsunuz bende dedim nasıl oluyor, modem ve ont cihazı önce birbirine sonra sisteme bağlıymış; bu durumda da ikisini değiştirseniz bile erişimi kesiyorlarmış (sistemleri otomatik olarak) dedim kendi cihazını kullanan yerler var tr de onların altyapısını isp karşılıyor dedi dedim işyerleri de varmış onlar da da herkes kullanamıyor sadece metro (işletme fiberi) altyapısı olanlar alıyor. Modemi değiştirince sorun düzeliyor, sistem her iki cihazdan modem ont den bilgi çekiyor seri no mac adresi markası üreticisini kısacası hat üzerinde bulunan her cihazı. Ben modem olarak keenetic ultra kullanıyorum, direkt fiber bağlanıyor fakat girişi farklı fiber dönüştürücü bir aparat istiyor, alırsam bile yapamazmışım fiber birleştirme makinası yok ne kadar dedim 15,000$ mış uzun lafın kısası türktelekom ekibinden destek alamıyoruz. Aşırı fazla para istiyen bir işlem metro altyapısı çekebiliyorsanız hiçbir sıkıntı olmuyor çünkü direkt merkeze bağlanıyor.

1 Beğeni

Anladım, böyle sıkıştık yani. TurkNet’in kendi altyapısı gelen kadar beklemek zorundayım gibi görünüyor. O zaman umarım ONT değişir. Teşekkürler yazınız için.