Nisan Ayından Beri Düzelmeyen Ping Sorunu

Nisan ayının başında ping değerlerimde artış oldu ve bir türlü düzelmedi eskiden 50 li ms ler gördüğüm sunucularda artık 70-80 ms leri görüyorum açtığım destek kayıtlarında ise sorun olmadığı söyleniyor. Bu soruna bir türlü çözüm bulamadım. Aynı mahallemdeki 8 mbps adsl kullanan arkadaşımın bile ping değerleri benden düşük. Türk Net karnemiz sayfasında ise komşu iller ile aramızda 15 ms e kadar fark gözüküyor. Sunuculara benden uzak illerde bile benden düşük gecikme değerleri gözüküyor.

image

Merhaba, yüksek kullanımdan dolayı zayıflama var ve SNR 11dB sabitleyin.
Komşunuz ile sizin testiniz toplam da 6 adet olmak üzere 15 dakika aralıklar ile test yapın, sonucunu TurkNet Network ekipleri ile paylaşın.

  • Ek, dsl prizi, splitter kullanma/yenile (YAK1)

yazıdığımı okuduğuna emin misiniz hattımda hiçbir sorun yok

peki, benim yazdıklarımı okuduğunuza emin misiniz?
SNR 6 teorik olarak düşük. SNR kullanımları ping durumu veya mevcut hızınızın, hattınızın kararlılığını etkileyebiliyor tavsiyem 11dB kullanmanız fakat, bu sorunun kaynağını düşük ihtimal görüyorum ama denemeniz de fayda var, ihtimalleri azaltalım.

1 Beğeni

Snr ile alakası yok çünkü sadece ben bu sorunu yaşamıyorum aynı ilde yaşayan başka arkadaşlarım da yaşıyor

Bu işlemi uygulayan bazı arkadaşlar da işe yarıyor ping konusu. Bkz.Hat değerlerim nasıl? Hız problemim - Alperen1 tarafından #12 yani kesin bir durum da olamaz sadece, ihtimaller arasında yer alır.

Bazılarında yarayabilir ancak bende hiçbir değişiklik olmuyor

Snr değerinde temiz hata yok . Ayrıca snr ile pinginde alaksı yok . Ezbere konuşmayalım.

1 Beğeni

Statik ip alıp dener misin ? Sanırım 12tl.

1 Beğeni

Bu arada hattınız gerçekten çok iyi çok temiz. Çok şanslınız dslam size çalışıyor.

1 Beğeni

Peki statik ip haricinde çözümü yok mu sırf bunun yüzünden statik ip almak istemiyorum

Iss değiştirmek bir çözüm . Tt yada onun poplarını kullanan bir ıss tercih etmeniz lazım maalesef.

2 Beğeni

Bunun kesinliği yok var ise kanıtlar mısın? Ben ezbere konuşmuyorum, arkadaş etrafında gördüklerini söylüyor, ben de etrafım da yaşadığım teorik olayları aktarıyorum yani, ping’e etkisi kesin olur/olmaz diyemeyiz ki yukarıda da zaten belirttim. Sizin açınızdan postu dikkatle incelemek daha makul olur. @celphtitled

Önceden aldığınız pinglerin tracert testlerini eklerseniz nerede sorun olduğunu anlayabiliriz.

Snr hattın gürültüsü demek. Dolaylı ping anlık etkilenebilir paket hataları yüzünden. Buffer olur yani, Mesala pin 80 100 80 80 80 gelir saniyelik. Ama hep 80 gelen ping 2 gün sonra 100 oluyorsa snr ile alakası olmaz. Iss ile alakalı Cgn den aldığın ipden tut gateway lere kadar her şey pingini etkiler. Yol üstündeki bir router yükü artar mesela ping artar. Snr hattın kalitesi demek ve bu hat gördüğüm en iyi hatlardan biri. Snr değişimi pingi etkilemez. Paket kaybına yada farklı hatalara yol açar. İyi formlar.

Eski testlerin fotoğrafları yok ancak eskiden 3-4. hoplarda ortalama 20-25 ms arasında bir gecikme değeri oluyordu

SNR ne olduğun biliyorum ve bilmeyen arkadaşlar için bilgilendirici bir açıklama olmuş fakat, burada ben kesin gözüyle bakmadım ve yukarı da belirttim. Evet, ping’i etkileyen bir çok faktör var ve bunlardan bazılarını söylemişsiniz.

SNR düşük çıkması sebebiyle Hatalar artar, paket kayıpları ortaya çıkar ve bu durum da pingi etkiler yani, dolaylı olarak SNR’nin ping ile alakası var.(Teorik olarak) İyi forumlar.

1 Beğeni

@TworA ya katılıyorum öncesinde tarifeyi 75 e alıp deneyin. Sonra statik ip deneyin. Son seçenek de farklı bir ISS denemek.

Snr yi yükselttim değerlerde hiçbir değişiklik olmadı

Şuan düne göre daha da yükseldi