Hat değerlerim nasıl? Hız problemim


TurkNet kullanıcısı olalı 2 gün falan oldu sayılır. Hat değerlerim nasıl sizce? Gün içinde aşırı derecede hız dalgalanması yaşıyorum. Bir destek talebi de açtım. Bir üst paket olan 75 Mbps değerlerine sahip extra paketine geçmeli miyim? Geçersem hız değerlerim acaba ne civarda olur?

şuanki 35lik pakette bile gün içinde 15-20 hatta 5-10 mbps download değerine düştüğüm oluyor. Ben 75lik olana geçtiğimde feci düşüş olmaz mı acaba?

Merhaba, 69mb’e kadar sağlıklı kullanırsınız, 75mb paket kullanılabilir. Hızınızın dalgalandığını söylüyorsunuz. Peki, kablolu mu kablosuz mu test yapıyorsunuz?

evimde keenetic modem var 2 tane ve wifi mesh sistemi kullanıyorum. Ana modem diğerine kablosuz olarak internet aktarıyor ve 2.modeme kablo takarak ölçüyorum. Acaba bu şekilde de dalgalanmaya neden olur mu? Ek olarak 5ghz ile de test ettim ama sonuç pek değişmedi. Şunu da belirtmek isterim ki internet yalnızca diğer evlerdeki kullanım da yoğun olduğu zaman dalgalanma yaşatıyor ve aynı zamanda o dilimlerde hızım düşüyor ve oyun oynarken lag sorunu oluyor.

Bölgesel bir trafik yoğunluğu olabilir, komşularınızda da bu tarz sorunlar varsa. Emin değilim fakat 2.modemi iptal edip sorunlu vakitler de tekrar test yapar mısın kablolu ve kablosuz? Cihazınızın etrafında ki kablolu özellikle kablosuz frekans yayan (Radyo, Bluetooth, gibi) cihazları modeminizin konumundan uzak tutun ve telefonunuzun Bluetooth’unu kapatın. Bu durum, 5GHZ frekansında da böyeyse 5GHZ frekansı kolay, kolay etkilenmez sinyallerden. Ek, dsl prizi ve splitter kullanma/yenile. (YAK1)

Vdsl için snr değerim 8 idi ama 0 yaptım. En son hız testinde en üst 34.06mbps gördüm. Eğer sabaha dalgalanma olursa 1-2-3 diye sırayla yükseltmeyi düşünüyorum. Sizce doğru bir hamle mi?

hat degerleriniz.guzel 75 iyi olur sizin icin kardesim

0 Çok düşük bir değer fakat deneyelim, olumlu/olumsuz izleyelim sistemi. Bu sıralamayı 5-6-7-8 diye gözlemlesek daha stabil olacağını düşünüyorum, hizmetinin. Yukarı da paylaştığım unsurları da deneyelim.

2 gündür internetimde deneyimlediğim şey tam olarak şu ki internet hiç stabil değil. TurkNet yoğunluk anında %50 kayıp yaşarsın diyor da yani yoğun olmadığı zaman yok ki ben hep kararsız internet bağlantısıyla geçiniyorum şuan. Cs:go oynayan biriyim ve önceki sağlayıcım ttnet interneti kullanırken 2 kişi (AYNI BAKIR KABLO ,AYNI MODEM, AYNI BAĞLANTI ŞEKLİ, AYNI CİHAZLAR VASITASIYLA) 75-80 ping stabil alıyorken şuan TurkNet ile maşallah sadece 1 kişi oynarken bile 65-500 ping aralığında sürekli çıkıp iniyor. Lag sorunu o kadar fazla ki sanki oyunu ben değil de lag oynuyormuş gibi geldi.

Peki, diğer kontrolleri yaptınız mı? hattınız da ki ek, dsl prizi bağlantı kontrolü? ping önceliğiniz ise SNR 11dB alın ek varsa kaldırın veya yak1 ile yenileyin.

Bu görseldeki değerler çok iyi. Ama gün içerisinde 5-10mbps gördüğüm oluyor yazmışsınız. Öyle durumlarda hat değerlerinizi tekrar kontrol edin bakalım gene görseldeki gibi mi yoksa özellikle sinyal zayıflaması ve SNR Gürültü Marjı değişmiş mi. İnceleyin, değişmiş ise tekrar kablolarınızı ve iç tesisatınızı gözden geçirin.

Hat değerlerim hep aynı yani tek değişen şey atanabilir hız değerlerim. Modeme gelen hızda falan değişim olmuyor ya da SNR gürültü marjlarında ancak hızım hiç 30mbps üstü sabit olmadı. Test esnasında 10a inip tekrar 25-30a fırlıyor gibi büyük bir kararsızlık var. Ping değerlerim için de 11 yaptım bir üst yorumdaki arkadaşın dediği gibi. Lag sorunum azaldı ama kesilmedi. Ping aralığım 65-200 oldu.


en sonki arıza kaydımla ilgili bu teknik bilgileri attılar. Bunlardaki gürültü marjı çok mu yüksek yoksa bana mı öyle gelmiş acaba bir bilginiz var mı?

Hayır değil ve ne üstte ki değer de ne de arıza kayıt değerlerin de problem var. Üstteki hattınız ile ilgili yanıt veya gelişme alamadım hattınızı tanımlar mısınız? direkten modeminize tek parça mı geliyor arada ek dsl prizi splitter var mı? ankastre bağlantınız da sorun var mı? (temassızlık, oksitlenme) bu sebepler, bağlantınız da gecikmeye, kararsızlığa yol açabiliyor.

Köydeki kuran kursu 3 ev ötemde ve internet kutusu da onun önünde. Bizim eve o kutudan direkt olarak geliyor. Evimizde internet ile ilgili iç tesisat yok çünkü iç tesisat girmeden modeme bağlıyoruz. Splitter var ve söküp denediğimde nasıl olduysa daha kötü sonuç verdi. Splitter 1 sene içinde değişmişti ttnet tarafından.

Ankastreden evime gelen kablo için ttnet görevlendirildi kontrol amaçlı ve onlar sorun yok olarak log geçtiler. TurkNet kullanmaya başlayınca yeni kablo da çekilmediği için ping nasıl bir anda artabilir ki diye düşünüyorum sürekli.

demek istediğim: direk/ankastreden modeminize kadar gelen bağlantı ve arabağlantılar ve splittersiz daha da kötü olduğunu öne sürmüşsünüz hm :roll_eyes:

Telekom ekipleri saha dolabına (dış hat tarafına) bakıyor iç hat sizin sorumluluğunuzda. Peki, komşularınız da ping durumu nedir? özellikle aynı il/ilçe de TurkNet kullanan bir kullanıcı varsa ping durumunu kıyaslayabilir misin?
son olarak “splitter çıkartıktan sonra daha kötü” olduğunu söylemiştiniz splittere giren rj11 ucu yenileyip tekrar çakar mısın?

1 Beğeni

splitter a giren uca bakacağım. İnternet kutusu başka evin önünde ama o ev cami hocasına tahsil edilen ev ve şuan o evde hiç kimse oturmuyor. İnternet kullanımı yok. Bildiğim kadarıyla sadece bizim ev o kutudan internet alıyor.

Direkte ki bağlantınızı da YAK1 ile yeniler misin? (Kendiniz veya Elektrikçi ile yapabilirsin.)

1 Beğeni