Modem Sinyal Sorunu

Selamlar,

Asus DSL N16 modemim var lakin Wi-Fi 'da sunduğu hız çok düşük ve cihazların sinyali full görünse bile çok düşük internet hızları veriyor. Yeni bir modem almak istemiyorum. SNR değiştirilebilen modemler biraz pahalı. WiFi çoklayıcı alsam bu soruna çözüm olur mu?

Bir router veya repeater gibi bir cihaz işini halleder ama unutmaman gereken konu o cihaza İnterneti kablo ile vermen lazım. Kablosuz olarak alıp, kablosuz dağıtır ise yine N16 dan aldığı hızı verir en fazla sana. Ama kablo ile İnternet verirsen kendi performansını verir cihaz.

1 Beğeni

Xiaomi’nin Repeater’ları gibi küçük ve sinyali kablolu yayan cihazlar var mı?

Screenshot_20221211-183745_Pixel Launcher

Buna benzer üzerinde ethernet çıkışı olan bir cihaz olacak. Modemden cihaza Ethernet kablosu ile sinyal vereceksin ve kablosuz olarak yayacak. Böylece cihaz kendi performansı ile WiFi üzerinden sana İnternet verecek.

Tabi burada alacağın cihazın performansı belirleyici olacak.

Cihazı araştırıp inceleme videolarını falan izleyerek karar verebilirsin. Yada kullanan bir arkadaşından fikir alıp memnun olduğu bir cihazı alabilirsin.

İnternetin Gigabit değil ise wifi5 destekli ve 5Gz özelliği olan bir cihaz fazlası ile tatmin edici olur senin için.

Kablosuz cihazlar arası mesh sistem istersen aynı markadan almanız gerekiyor. Ağ genişletici tek kullanmak istersen bunlara bakabilirsiniz.

İstersen daha geniş kapsamlı router alıp modeminin yanına kablolu bağlayabilirsin.

TL-WA854RE | 300Mbps Wi-Fi Range Extender | TP-Link Türkiye bunu aldım bakalım şu an fazlasıyla işimi görür gibi.

Mesh kurmak aşırı pahalı evim o kadar büyük bir ev değil brüt 95 metrekare. Nedense Asus DSL N16 WiFi performası açısından çok üzmeye başladı şu aralar. Yeni bir router ya da modem alma işine girmek istemiyorum en az 1000₺ ye patlıyor bu modem bile 750₺ şu an zamanında 250’ye almıştım. Kablosuz bir sinyal uzatıcı alıp modemin yanında daha fazla sinyal verdirmeyi düşünüyorum şu an.

Bunlara baktım ama yazan tek şey kablosuz sinyali kablolu verdiği yönündeydi.

Kablolu modeller var ben daha önce bir kaç yere kurdum iyi çalışıyorlar. Kablosuz dan kablosuza belli senaryolar dışında tavsiye etmiyorum.

1 Beğeni

5g wifisi yok yinede siz bilirsiniz.

DSL N16’nın da 5Ghz’i yok ana modemin 5G’si olmadan çoğaltıcının 5G’sinin olması çok fark yaratmaz gibi geldi.

Açıkçası baktım ama bulamadım, biraz acil lazım olduğundan aldım

O zaman router al bir tane daha iyi olur. :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Keenetic Lite 300 gibi bir router alabilirmişim aslında, aklımda bulunsun bundan memnun kalmazsam iade eder onu alırım :slight_smile:

Aslında 5G li bir router alırsan modemin yanına bağlarsın. Wifi 5g üzerinden daha yüksek hızları alabilirsin.

1 Beğeni

Kablo ile bağlarsanız ana makine WiFi teknolojisi ile işiniz olmaz.

1 Beğeni

İşte extender’ı takacağım yere kablo çekmem mümkün değil kablo yolu yapabileceğim bir alan yok ve dışarıda durması da istenmiyor.

Kablolu bağlantıyla uzatma şansım olsaydı güzel olurdu lakin şu an o şansım yok, Asus modem ise 80mbps hız alırken Wi-Fi’a 10 cm mesafeden 50mbps falan veriyor öyle olunca repeater da 25 mbpsfalan alıyor. Bundan sonraki yapacağım iş modemi yenilemek olacak router ile çözülecek iş değilmiş bu çünkü kabloyla uzatma şansım yok. Extender’ı modemin hemen yanına taktım dip dibe olmalarına rağmen 30mbps hız verdi. Mesafeden dolayı düşüş olmuyor acaba kısıtlayan şey ne bilemiyorum. Bilgisayarlar o mesafede ana modemden 50-60’ı görüyor extender dağıtırken 30 dan yukarı çıkmıyor.

1 Beğeni

Malesef elektronik cihazlarda her zaman kayıplar oluyor. Hiç bir elektronik cihaz sana teoride vaad ettiği değerleri pratikte vermez.
O yüzden kablodan alacağın hıza karşılık modem sana kayıpla veriyor hızı, extender ise modemden aldığı hızı tekrar üstünden kaybederek veriyor. Ve o iş öylece uzayıp gidiyor.
Hatta hızın Gigabit olunca 1Gbps gelen hızı da ethernet kartı sana max 940 falan veriyor. Ancak 2.5Gbps Ethernet kartın varsa o zaman 940 gibi hızları aşma şansın oluyor.

1 Beğeni