Modem Satın Alamıyorum

TurkNet üzerinden modem satın almak istiyorum fakat ekran görüntüsünde görüldüğü üzere “şu an satın alabileceğiniz bir ürün bulunmamaktadır” yazıyor. Bu bir hata mı yoksa stok olmadığı için mi böyle?

merhaba yani kötülemek gibi olmasın ama bulaşma derim aynı modemi kullanmaktayım çok fazla sorunu var biraz fazla ücret ödeyip keenetic veya asus modem al derim.

2 Beğeni

Merhaba Keenetic omni dsl önerebilirim veyahut Keenetic ekstra dsl TurkNet’in sunduğu modem için destek kaydı açarak bu durumu iletebilirsiniz.

1 Beğeni

Ne gibi sorunlar yaşıyorsunuz ben kullanıyorum sıfır sıkıntı çalışıyor taş gibi

Yeni cihazlarda sıkıntı yokta firmware sıkıntısı var sadece güncellemeleri gelmiyor

ilk başka müşteri hizmetleri hiç iyi değil ikincisi 5 ghz mesafesi çok kısa üçüncüsü yazılımı çok sorunlu dördüncüsü hat değerleri kısmı hat özelliklerini kısmen yanlış veya hiç göstermiyor yani daha yani cihaz donanım olarak güzel fakat yazılım ve destek bakımından vasat yani şimdiki aklım olsa keenetic veya asus alırdım max hat değerimi bile göremiyorum bu modemde

Müşteri hizmetleri hangi markanın iyi hocam çoğu aynı turknetin ki bile iyi denilmez evet modem yazılım olarak eksik kalabilir ama bunun için +300Tl çıkılır mi bilemem 5ghz bana hayli hayli yetiyor modem odada arada mutfak var salonda full yada 1 tık eksik çekiyor kapalı biryere koyduysaniz ondan olabilir hat değerleri yanlış mı gösteriyor bilmiyorum onun için başka modem takıp denemem lazım ama maks rate için snr değerine bakılarak ne kadar alabileceğinizi tahmin edebilirsiniz yani kısacası parasına göre f/p ürün denilebilir tabi bunlar benim fikrim sizin fikrinizi de saygı duyarım :relaxed:

1 Beğeni

5 ghz alan performansı 2.4 ghz in alanı kadar yok ben bu modemi aldığımda bu modemi 400 e aldım keenetic 580 tl idi şuan yükselmiştir hat değerleri için ben 3 modem denedim diğer 3 modem snr değerini 9.3 gösteriyor zyxel modem 8.0 gösteriyor ulaşılabilir max hat değerini göstermediği için bi yorum yapamıyorum sadece sabitlenmiş hız gösteriyor tabiki diğer gigabit modemler için dediğin gibi uygun bir ürün ama sadece performans isteyenlere önermem.

1 Beğeni

Hocam hiçbir modemde 2.4ghz ve 5ghz aynı mesafeyi kapsamaz zaten 2.4ghz uzak alan düşük hız 5ghz dar alan yüksek hız diğerleri için bişey diyemem denemişsiniz olabilir katılıyorum sizede yani yazılımsal yönden yalnız bırakılmış bir modem TurkNet biraz baskı yapsa Bişeyler olabilir

Yanıtınız için teşekkürler. Wi-Fi 5 ve 5 GHz destekli bir modeme ihtiyacım vardı. En başta Keenetic Extra DSL düşünüyordum. Daha birkaç ay önce 550 lira civarındaydı. Almadım, erteledim. Bunun için kafamı duvarlara vuruyorum şu an. 900 liraya çıkmış. Bütçemi çok aşmış oldu. TurkNet’in böyle bir modem sunduğunu öğrendim. Yine yaklaşık 550 lira civarı bir fiyattan satıyormuş galiba. Bu modem hakkında olumsuz yorum görmek beni üzdü. Bütçeme uyan hiçbir modem kalmadı. Tekrar teşekkürler yanıt için.

hocam bütçenize göre ucuz bir vdsl modem ikinci el olabilir ve artı olarak kaliteli bir router alabilirsiniz işinize daha çok yarayabilir bu yöntem.

1 Beğeni

Modem almak yerine mevcut modeme kablo ile yeni bir router bağlamayı düşünmüştüm fakat hız ve tepki kaybı olur endişesiyle vazgeçtim. Mümkün mü böyle bir kayıp? Şu an çok uygun bir fiyata Huawei’nin Wi-Fi 6 destekli router’ı var.

hocam router açısından sıkıntı olmaz diye düşünüyorum fakat modeminiz eskiyse küçük bir ihtimal olabilir elinizdeki modemin modeli nedir?

Zyxel VMG 3312-B10A. O kadar eski ki üzerinde TTNET logosu var :smiley:

hocam vdsl destekliyse ve portlarında bir sıkıntı yoksa tepki süresinde falan sıkıntı olmayacağını düşünüyorum router sizin için daha sağlıklı olur ama yinede başkalarına danışmakta fayda var. @CKLasT Cemal hocam eski bir modem + kaliteli router yaparsak tepkime sorunu falan olma şansı var mı ? ne diyorsunuz bu duruma

2 Beğeni

mesh sistem kurarsa güzel olurdu aslında. wifiler bir birini tetikleyince hız düşümü oluyor.

elindeki modemin wifi özelliğini kapatıp sadece router üzerinden wifi sağlasa nasıl olur?

1 Beğeni

güzel olur ben denemiştim. :slight_smile: aradaki kablo bağlantısı iyi olursa yapılır.

1 Beğeni

tamamdır Cemal hocam teşekkürler cevaplar için. :upside_down_face:

ama okadar eski bi modem alıp yeni bi router yapmasın okadar değil :slight_smile: