Modem Önerileriniz?

Arkadaşlar evde internet sağlayıcının vermiş olduğu aşağıda belirttiğim modem var. Sorunum şu evde eşim televizyondan netflix seyrederken bende başka bir odada wifi ( 5 Ghz ) ile dizi seyretmeye çalışıyorum ama bütün gücü oraya veriyor ve benim seyrettiğim diziyi 360p olarak bile seyretsem sürekli takılma yapıyor. Bu sorunu çözmek için güzel bir modem alıp bu sorunu ortadan kaldırmak istiyorum. Desteğinizi rica ediyorum. ( ev 95m2 şu an ki modemin 5 ghz özelliği yatak odasından zor çekiyor orada bişey izlenmiyor hem o problemide oradan kaldırmış olurum hem online oyunlar için belki bufferload yapabilirim. )

İNTERNET HIZINIZI UÇURAN MÜKEMMEL CİHAZ !! - YouTube izlemeni tavsiye ederim

Merhaba,
@geccee83 modeme router bağlamak mı yoksa direk dsl modem değiştirmek mi daha iyi olur, o modemi ve tahhütlü modemleri kullanmak pek mantı gelmiyor.
bufferload birde düşünmek gerek.

1 Beğeni

Sizin öneriniz nedir bu konuda

Fiber ustunden konuşuyorsak ben deco sistemlerı onerırım gpondan dırek deocaya bağlayıp 2li yada 3lü kullanmak. Vdsl yada adsl’se eğer geçıcı cozumler daha mantıklı gıbı yarın bır gun fiber kışıyı ulaşınca elınde kalabılır yanı ılerıye dönuk duşunmek lazım şoylekı eğer ufak bır evse ve modem her yerde çekıyorsa kalitelı yenı teknojılerı destekleyen en kotu wi-fi 6 6e destegı olmalı ama ev buyukse modem tek başına yetmıyorsa mesh sıstemlerıne uygun bır modem yada router da alınabılır bence kışının ıhtayacını bılmesı ona gore bişey alması daha mantıklı ve tabıkı bütçe. Yukarıda ki önerım Aynı an da eşıt hız dagıtabılen bır router dı modemın işini router yapıcaktı aynı tıpte bir modem de alınabilir.

uzak odalarda wifi 2.4 ghz daha iyidir çekim gücü yüksektir. Ya da router ile çözersiniz

Tabi 2.4 Ghz ile bağlanıyor ama 5 Ghz problem. Tabi benim ana sorunum yavaşlama olduğu için kaliteli bir modem ile hem bufferload hemde normal çekim gücü sorununu çözmek

TP link ve Kennetic
kennetic bazı kişilere kopma sorunu yarattığı oluyor tam yazılım konusumda çözemediler sanırım.
TP link vr2100 vdsl modelinin 5G si baya geniş.
Keenetic hopper dsl modem buda aynı şekilde.

@geccee83

Tp link deco x73 dikkatimi çekti oda dsl ama ax modeli.

Sen fiber mı kullanıyorsun ?

(https://www.epey.com/router/asus-rt-axe7800.html)

Bu ürün bence evin çok büyük değilse işini görecektir.
2.5 Gigabit Ethernet portu olması
3 Band 2.4 5 6 ghz desteği 6 anten Asus zaten kalite çok bahsetmeye gerek yok Bunu Fiber hattında gelen dandık modemı sökuyorsun gpondan gelen kabloyu takıyorsun bazı servıs saglayıcıları eskı modemın mac adresını ıstıyor gıbı bır sacmalık var ama sanırım o eskı de kaldı TurkNet’de yok dıe bılıyorum yanı modeme gerek kalmaksızın bunu kullanabılıyorsun

keenetic için bufferload çözülmüyor heralde kendi içindeki yazılım ile oluyor o da cake falan desteklemiyor heralde

Ev 95 M kare o kadar büyük değil bu belirttiğim modem bile en son noktadan çekiyor ama kalite düşüyor biraz daha iyi olması yeterli olur ama bu belirttiğiniz aşırı pahalı yani o kadar para ile bu sorunu değil evdeki çoğu sorunu çözerim gibi :smiley: zaten evde iki kişiyiz en fazla 4 kişi olacağız uygun fiyatlı bir çözüm lazım 2 - 3 bin bandında ve bufferload sorununu çözebilecek bir modem lazım ki ilerde problem olmasın

Dostum benım önerım @ [CKLasT] kullanıcısına idi :slight_smile: sana da bunu önerebılırım bufferbloat SQM destegı var dıe bılıyorum ama kendım kullanmadıgım içın emın degılım bunu araştırman lazım Wifi6 da desteklıyor [(https://www.epey.com/modem/keenetic-hopper-dsl.html) router duşunmedıgın ıcın SQM destegı hangı modem de var bılmıyorum OpenWRT kurulan modem varmı ondan çok emın de degılım bence buffebloat yuzde 90 servis sağlayıcısı yuzunden oluyor hat degerlerın stabılıte vs vs yanı modemle alakası yüzde10 15 gıbı ben 930d 930u alıyorum bufferbloat a arada b cıkıyor ama genelde etrafımdakı kullanıcılar yanı hatlar boşken A cıkıyor bır fark ta goremıyorum A olunca da

Size kalmış vdsl ile fiber ayrı birşey vdsl kullanıyorum.
VR2100 kullanıyorum A dan düştüğünü görmedim.

VR2100 için OpenWRT kullanıyor musunuz yoksa direk kendi Mİ-MU özelliğinimi kullanıyorsunuz

Arkadaşlar rica etsem gigafiber TurkNet abonesıyım
Elimde TP link vr600 ac.2100 diye bir urun var gigafiverde kullanabilir miyim.evet ise nasıi telekğrlerimle

Merhabalar, TurkNet Forum’a hoş geldiniz :hugs:

Evet, elinizdeki modemi Gigafiber bağlantınızda kullanabilirsiniz. İlk yapmanız gereken, bir ethernet kablosu kullanarak TurkNet tarafından size verilen ONT cihazınızı (evinize gelen fiber kablosunun takılı olduğu cihazı) VR600 modeminizin aşağıdaki görselde daire içine aldığım LAN/WAN portu üzerinden modeminize bağlamanız.

Daha sonrasında herhangi bir bilgisayarınızı veya telefonunuzu modeminize kablolu veya kablosuz bağlayıp 192.168.1.1 IP adresi üzerinden modeminizin arayüzüne giriş yapın. Eğer arayüz şifrenizi değiştirmediyseniz, varsayılan kullanıcı adı ve şifre bilgileriniz için modeminizin altındaki etikete bakabilir ve etiketteki giriş bilgilerini kullanarak arayüze giriş yapabilirsiniz.

Arayüze giriş yaptıktan sonra ilk yapmanız gereken şey modeminizi router moduna almak. Bunun için arayüzün yukarısında yer alan Advanced butonuna tıkladıktan sonra, sol tarafta açılan menüden Operation Mode ayarlarına gelin. Aşağıdaki görselde görünen ayarların açılması gerekiyor.

VR600 Operation Mode Ayarları

Burada Wireless Router Mode seçip Save butonuna basın.

Ardından yine arayüzün yukarısında bulunan Basic butonuna tıklayın. Açılan sayfanın sol tarafında bulunan menüden Internet ayarlarına gelin. Aşağıdaki görselde görünen ayarların açılmış olması gerekiyor.

VR600 Internet Ayarları (E-WAN)

Burada öncelikle VLAN Tag seçeneğine tik atıp açılan giriş kutusuna 35 değerini girin. Connection Type olarak PPPoE seçin. Daha sonrasında Username kutusuna TurkNet tarafından size verilen PPPoE kullanıcı adını, Password kutusuna da yine TurkNet tarafından size verilen PPPoE şifresini girin.

Eğer PPPoE kullanıcı adı ve şifrenizi bilmiyorsanız, Online İşlemler’e giriş yaptıktan sonra sol taraftaki menüden Teknik DetaylarModem Şifre Bilgisi butonlarını takip ederek kullanıcı adı ve şifre bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Online İşlemler - Modem Şifre Bilgisi

Kullanıcı adınızı ve şifrenizi girdikten sonra Save butonuna basarak ayarlarınızı kaydedebilirsiniz. Bu işlemden birkaç saniye sonra internet bağlantınız kurulacak ve sorunsuz bir şekilde modeminizi kullanabileceksiniz.

ustadım aynen dediğinizi aynen yaptım fakat sürekli özgünüm internet servis sağlayıcı sağlayıcınız ile irtibata gecin uyarısı veriyor. rica etsem çözüm teşekürler

Merhaba, ilk kurulum yapılan cihaza internet geliyor mu ?

Gpon cihaza geliyor tüm ışıklar yeşil yanıyor

Gpon değil ilk getirdikleri modemi diyorun.