Modem IPv6 ataması sonrası Bağlantı yok

Merhaba, cloud sitelere yüksek boyutlu dosyalarımı ekleyemeyip mecburen p2p paylaşım yaptığımdan ötürü client üzerinden eş bulma sıkıntısı yaşamaktaydım. Port açma ıvır zıvır ayarlarının da işe yaramamasından sonra CGNat havuzu arkasında gizlendiğimi farkettim. Sabit IP’si olan veya yurtdışındaki arkadaşlar ile problemsiz bağlanıyoruz. Ip cam kurulumunu da cgnat yüzünden sürekli erteliyordum. Zaten yeterince yük olan faturaya bir de sabit ıp eklemek istemedim.

Bu yüzden IPv6 ataması yaptırarak şansımı orada denemek istedim.
Lakin ıpv4 ve ıpv6 dual olarak bağlantıda sıkıntı yaşamıyorum ancak sadece ıpv6 kullanmak istediğimde erişimi kaybediyorum…

Konu hakkında bilgisi olanların yardımını bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Ayarlarım bu şekilde;

vdsl de ipv6 tanımlama basladımıki tanımladılar size

Selamlar @GyRFaLCoN03, IPV6 hizmeti yalnızca TurkNet GigaFiber altyapısı üzerinden kullanılabilir. Bunun için de sistem üzerinden IPV6 tanımlanması gerekir. Sizin modem üzerinden ayar yapmanız yetmez. Forum profilinizde müşteri numarası hatalı. Güncelledikten sonra bilgi verirseniz kontrol edebilirim.

1 Beğeni

Eminim verdiklerine göre başlamıştır. Yoksa VDSL kullandığımı bile bile neden versinler :slight_smile:

Eski aboneliğimin numarası kalmış, hemen düzelttim.

Merhaba, 9 gün oldu hala bir dönüş alamadım. Unutulmuş gözden kaçmış olabilir diye tekrar hatırlatmak için mesaj atıyorum.
Bayadır, aşırı kopmalar da yaşıyorum bununla ilgili sanırım ayrı bir başlık açmam gerekecek. Yine de hat değerlerini bırakıyorum.

Galiba bir yanlış anlaşılma olmuş. Ben modem ayarı yaparak ıpv6 açmadım direkt ıpv6 tanımlanmasını istedim ve modeminiz uygun ise yapabiliriz cevabı aldım. Buna istinaden de modemin desteklediğini belirtip model numarasını yazdıktan sonra direkt hattıma ıpv6 tanımlandı.
VDSL veya Gigafibermiş buna bakılmadı. Ki temsilci ekranında hat durumumun gözüktüğüne de eminim.
İki merak ettiğim husus var, eğer kullanamayacaksam bu atama neden yapıldı ? veya atanabildiyse neden kullanamıyorum ?
Bilgilendirirseniz sevinirim.

Bir de upload ve downloadda yaşadığım latency durumu ile bunun bir bağlantısı olabilir mi ? ortalama olarak normalden daha düşük bu rakamlar upload latency çoğu zaman 200 üzerine peek etmektedir.

Gigafiberli değilsen ve aktif ettirsen bile sadece LAN için ipv6 kullanabilirsin.Yani WAN tarafında ipv6 aktif olmayacağı için internete yine ipv4 ile çıkacaksın.Sen de ayarlardan sadece ipv6 işaretlediğin için ve wan tarafında ipv6 aktif olmadığı için internete çıkamazsın.Dediğin gibi dual moda alırsan ipv4 üzerinden internete çıkışın olacaktır.

Gigafiber altyapısında değilsen açık veya kapalı olsa bile internete ipv6 ile çıkamazsın.Çıkamasan bile ve ipv4 ile çıksan bile açık olması bağlantı sorunları yaratabilir belki.

1 Beğeni

Eğer ip cam için ipv6 istiyorsan maalesef durum böyle.LAN tarafında aktif olsa dışardan izleyemezsin.DDNS kullansan bile yine port açman lazım bu sefer de yine statik ip olmadığı için port açamayacaksın.Yine elinde kalan bir mevzu.

Eğer uğraşırım diyorsan statik ip olmadan port açma ile ilgili bir yazı yazmış network ekibinden.Ben denemedim.

1 Beğeni

Ayrıca bağlantı kopmaları yaşıyosan ve bu attığın kablolu yaptığın hız testi ise normal değil.Özellikle önceki attığın değerlerinde hat zayıflaman upload tarafında 20 falan.Şöyle örnek vereyim ben 15 upload alabiliyorum en fazla ve hat zayıflamam 0.1 . Daha önce de mi böyleydi?Kutudan evine gelen kabloda veya kutuda hasar veya arıza olabilir.

Paketini 75 download ve 15 upload olarak güncelletip tekrar test edebilir misin?Zaten 78 download ve 18 upload alıyosun hiz testinde.4-5 mb pay bırakalım. Ki attığın hız testinde kablolu ise boşta bile yüksüz ms 12.Üstelik İstanbuldasın.Modemin iyi olmadığı için de olabilir.Benim yüksüz boşta pingim Ankarada olmama rağmen 4-5 ms.Kablosuz da bile 5 ms.

Kabloda veya kutuda hasar olabilir hat zayıflaması yüksek ve modemin de çok iyi olmadığı için daha da latency yükseliyor olabilir.

Daha önce ipv6 tanımlanmadan önce böyle değildi ise routinginde bağlantı sorunları oluşmuş olabilir sözde tanımlamadan sonra.Deaktif edip tekrar test edebilirsin.

1 Beğeni

Cevapların için çok teşekkür ederim. İstanbulda değilim,Edirne Enez ilçesindeyim yokluğun ortası bir yer. (profilde konum değiştirilen yeri bulamadım)
Hat değerlerim genel anlamda böyleydi fakat sabit değil inişli çıkışlı.TurkNet ekibiyle görüştüğümde hat değerlerimin çok iyi olduğunu fakat gelen telekom ekipleriyle görüştüğümde ise hattın bu yükü kaldıramayacağını defalarca kez duydum. 5 kez tarife değiştirdim. 100/16, 50/8, 50/16, 35/8, 70/16 mbit ve hiç bir fark olmadığı için en son şuan kullandığım 80/20’ye tekrar geri döndüm. 2 farklı modem kullandım kopma durumu ikisinde de mevcuttu.

Ben stabil bir bağlantı istiyorum fakat telekomun layık gördüğü ADSL hızında da kullanmak açıkçası zoruma gidiyor. Müstakil yazlık 2 katlı bir evdeyim girişteki ankastremde reglet/krone arızalı olduğu için onu iptal edip direkt bağladım. Site dışında bekçi kulübesi arkasındaki müstakil evlere dağıtım yapan reglet/krone dolabı açıkta ve salaş durumda.Telekom ankastresinin nerede olduğunu ekipe sordum burası işte diyerek baştan savma cevaplar aldım. Ayrıca gelen telekom ekiplerine ne kadar sorduysam burayı yenileseniz de bir şey değişmez altyapı zayıf denildi. (3 ay önce Fiber altyapı çalışması yapıldı lakin yeni yapılan evler için geldi size verilmeyecek denildi)

Eski modem değerlerini de not alıp SS kayıt etmiştim. Karşılaştırma yapmak isterseniz diye aşağıya bırakayım. Değerli bilgi ve görüşlerin için tekrardan teşekkür ederim.

23.02.2024

13.03.2024

Şu an VDSL altyapıda ipV6 ve Statik ipV4’ü aynı anda sorunsuz kullanıyorum, sanırım benim durumum çok nadir gerçekleşen bir iyi durum :smiley:
ipV6 adresim bana yıllar önce tanımlanmıştı, o zamandan beri sorunsuz aktif.

Önerin üzerine diğer mesajı yazmaya başlamadan ıpv6 kapatıp only ıpv4 olarak test etmeye başladım. 1 saatten biraz fazla olmuştur sanıyorum.

Değerler bu şekilde, uzun kullanımdan sonra tekrar güncellerim.
Şu kopma durumu düzelirse şayet, ipv6 olayını rafa kaldırıp statik ip atamasına geçmekten başka çare gözükmüyor.