Modem Hat değerlerine göre hız alamıyorum

Arkadaşlar Merhaba aranıza yeni katıldım. Hattım yeni bağlandı şuan değerlerim 35Mbps download 6Mbps upload hızlar alıyorum. Hat değerlime baktığımda ise 85Mbps kadar kaldıra biliyor. Kurulum için gelen arkadaş 85Mbps kadar sinyal geldiğini söyledi. TurkNet online işlemlerden giriş yapıyorum paket değiştirme bölümünde yüksek paketler yok. Hattım Vdsl2. Desteğe kayıt açtığım zaman en fazla 39Mbps kadar hız destekliyor denildi. İnternet almadan önce bu konuda sorularımı telefonda iletmiştim onlarda yükselte biliriz demişlerdi. Ne yol izlemem lazım?
Aşağıda değerlerim mevcut.


+10 tl fark ile Ekstra paketine geçiş yapabilirsiniz. Hattınızdan 75-80 mbps alabilirsiniz.

TurkNet’de 35 mbps giriş paketi 85 TL.
+10 TL farkla 35 üstü hızlar alırsınız.

Paket değişikliği kısmında yoksa yardım merkezinden yazabilirsiniz.

Şimdi yazıyorum yardımınız için teşekkürler. geri dönüş bildirim olur ise. buraya yazacağım.

Önemli değil.
Keyifli kullanımlar dilerim.

Yanlış bilgilendirmeyelim lütfen! Max hız 80mb destekliyor fakat SNR 75-80 MB desteklemiyor. Bu yüzden 63mb’e kadar sağlıklı kullanabilir 63mb’ten yukarısın da zayıflamaya düşer ve bunun sonucun da hattının stabilitesi ve kararlılığı bozulabiliri.

Maksimum hız 85 mbps destekliyor. 75 mbps rahat alır diye düşünüyorum. Altyapı düzgünse SNR 8e kadar sorun çıkarmaz.

Hattın mesafesi ne kadar ?

santral ile mesafe yakın evden kutuya 30-35 metre vardır. cat5 kablo çektirdim. snr kabloya bağlı ise tamamen değiştire bilirim kablomu.

Bu, maalesef her altyapı da aynı sonuç olmuyor. altyapı düzgün olup dediğiniz değerin altında da hizmetini kullanan kullanıcılar var. sizin düşüncenize göre SNR 8 de 70e denk geliyor yani bırakın rahatı ideal değeri alması için 21db SNR değeri olması gerekiyor. (Teori)

@ByCaptan SNR sadece kabloya bağlı bir durum değil kesin emin olamayız kabloyu değiştirdikten sonra değerin artacağına. saha dolabınızın mesafesi kaç metre?

1 Beğeni

130 metre var aramızda yanlış bilgi olmasın.

130 metrede 100 megabit rahat alması gerek ben yanlış bilmiyorsam.

130 metre de aktif ve yüksek kullanımdan dolayı bu değer max 85 olarak düşmüş olabilir ve her 130 metrede ki saha dolabı 100mb alacak diye bir durum söz konusu değil. @ByCaptan isterseniz elektrikçi ile hattınızı kontrol ettirin yinede. dsl prizi splitter özellikle ek kullanma ufak çaplı snr düşüşlerine de sebep olabilir bu durum.

Modem eski bu arada stok olduğu zamana yeni modeme geçecem şuandaki kullandığım modem HG658 V2 Home Gateway hiç memnun değilim ping çok oluyor.

Keenetic Extra DSL kullanıyorum. Çok memnunum tavsiye ederim.

bizim buralarda binalar eski olduğu için resimde sarı yerden eve giriyor. kablom kutu içinde port ile bağlantısında ek var sadece başka yok evde modemle buluşuyor direk.

Saha dolabı nerede ? Sarı yer saha dolabı mı ?

@ByCaptan Öncelikle hoşgeldin aramıza. Vae hizmeti aldığın için yüksek hızları görürsün elbette. Paket ayrıntıları hakkında bilgi veremeyeceğim ama eğer 35 alıyorsan şuan 35 tanımlanmış demektir. extra seçeneğine yükseltirsen 85 alma imkanın var ama yinede 75-80 aralığında sabitlenmesini istemen senin için uygun olur hat kopmaları vs. sorunlar yaşamaman için.

2 Beğeni

Teşekkür ederim yorumunuz için. sabah olumsuz cevap aldım.



böyle olumsuz olunca burda konu açıp tekrar desteğe yazdım.

sabah tahminimce cevaplanır mesajlar. bu sefer olumlu bekliyorum.