Modem Değişimi Hakkında

Merhaba dostlar.

Türk telekom fiber hattı üzerinden 100mbps hizmet alıyorum.

Modemim zte h298a. Dün aldığım duyuma göre Türk telekom wifi 6 lı zyxel marka bir modeme geçmiş.

Bizim TurkNet kullanıcısı olarak o Modem ile kendi modemimizi değiştirtme şansımız nedir?

Daha önce Türk telekom saha ekibindeki arkadaş bana modemi değiştirelim isterseniz demişti ama ben memnunum kalsın demiştim. Yani değişim yapıyorlar demektir bu :sweat_smile:

Bir destek kaydı açın isteseniz ama modem arızası dışında TurkNet TT ye talep açmıyor diye biliyorum. Ama denemesi bedava sonuçta

1 Beğeni

Şimdi benimki bu

Sana tavsiyem ıpv6 varsa belirle ayarları açtırma talep etmen çünkü modem belirli ayar kısıtlaması ile gelir ben şu anda çekiyorum bu sıkıntıyı

1 Beğeni

Destek kaydını hız sorunu olarak açıp TT saha ekibinin beni aramasını bekleyip (ki kendilerini iyi tanırım, numarası bile kayıtlı. Utanmasam WhatsApp tan yazıcam ama arıza kaydı olmadan iş yapamaz haliyle) durumu rica etsem acaba yaparlar mı :blush:

H298A değil bu. Ben zaten memnunum Modem den ama zyxel dx3200 veriyorlar. Sağlam bir modem.

Ayrıca ipv6 tanımlı bende zaten. Stabil değil diye ara ara kontrol edip kapatıyorum. Şimdilik ipv4 devam.

TurkNet e kaydı ne istiyor iseniz o şekilde yazın. Yani açıkça belirtin modem değişikliği konusunu. Bakalım nasıl bir dönüş yapacaklar? Sonra dediğiniz şekilde yaparsınız. TT ye iletildi denildiğinde destek kaydı numaranızı TT ekibine iletirsiniz. :man_shrugging:

1 Beğeni

Paylaştığım fotoğraftaki zte modem

1 Beğeni

Modemi yenilemişler o zaman hocam. Işıkları felan farklı.

1 Beğeni

Bende de numarası kayıtlı. Artık o kadar çok görüştük ki destek kaydı açmanıza gerek yok sorununuz varsa bu numaradan arayın beni direkt diyor artık :sweat_smile:

1 Beğeni

Bu model modem fiber bölgesi için değil VDSL için ücret karşılığında veriliyor

Bugün arayacağım bakalım ne diyecek :sweat_smile:

Yüne de dediğim gibi bu model modem Turk Telekom tarafından fiber bölgesine abonenin kullanımı için ücretsiz verilmiyor. Taksitli satışı yapılıyor toplam 840₺ değerinde. Ayrıca sadece VDSL veya ADSL bölgesindeki kullanıcılar satın alabiliyor. O fiyata zaten WiFi 6 modem bulabilirsiniz internette daha iyiye

2 Beğeni

Merhaba

Ax bir cihaz arıyorsanız TP link ax10 router uygun fiyata bulabilirsiniz normal modemler pahalı oluyor onlar için AC destekli almanız daha iyi olacaktır

1 Beğeni

Merhaba hocam.

Esasında ax bir modem arayışı içinde değilim. Ama TT ax Modem veriyor şeklinde duyum alınca dedim araştırayım bakalım. Ama olay başka imiş. Sadece vdsl kullanıcılarına özelmiş sanırım.

Hocam bir gelişme olur ise bize de bilgi verir iseniz çok sevinirim. FTTH altyapısı ile bende aynı modemi kullanıyorum. Çok bir sorunum yok ama Millenicom zamanı almıştım churn geçiş ile modem TurkNet’e devredildi. Eğer değiştirme şansımız olur ise süper olur.

1 Beğeni

FTTH kullanıcıları için iki farklı router veriliyor.

  1. Zte h298a
  2. TP link c5v

Bunların arasında zte daha iyidir diğeri wifi sorunu yaratıyor TP link suç atıyorlar ama özel üretim olduğu için TT bu router başka cihazla değişmiyor sürekli bunu kullanıyorlar.

3 Beğeni

Zte h298a var şu an hocam. Çok ta memnunum.

2 Beğeni

Merhaba @Onur5544, bu talep ile ben ilk kez karşılaştım. Neler yapılabilir konusunda şu an için bir bilgim yok. Bu durumu bize destek kaydı açarak durumunuzu iletin isterseniz. Arkadaşlarım size geri dönüş yapsınlar. Bizi de buradan bilgilendirirseniz sevinirim.

2 Beğeni

Hocam merhaba. Bir müsait zamanda, detayları öğreneyim hele, gerekli aksiyonları alacağım. Kimseyi yormayalım yoktan yere :blush:

2 Beğeni