Modem crc hatası

Hocalarım iyi günler. Son 3 haftadır crc hatası yiyorum birkaç günde internet hızım yarı yarıya düşüyor. hat değerlerimde bir sorun olmadığı için az önce destek kaydı açtım fakat sizdende destek almak istedim. kablom eskiydi ondan dolayı crc yiyor olabilirim diye düşünüp dün akşam itibariyle cat6 kablo alıp değiştirdim fakat yine sabaha kadar 10k crc yemişim. hat değerlerim aşağıda bir fikriniz var mı acaba?

1 Beğeni

Merhabalar, CRC ve FEC error hataları fiziksel seviyede alınan hatalardır.Lokal kablolardaki sinyale kalitesinin kontrol edilmesi gerekiyor.

Siz kayıt açtıysanız biraz bekleyin. Arkadaşlarım incelemelerini gerçekleştirdikten sonra sizinle iletişime geçerek bilgi vereceklerdir.

1 Beğeni

Ensar en son yaptığımız ayarlar da değil mi modem ? Geliştirici modda mısın ? Ayrıca bağlantıyı nasıl sağladığını unuttum. Ankastre den direk modeme kablomu geliyordu senin ? Yoksa Dsl prizinden mi alıyordun ? Genelde bu gibi temiz hat durumların da sıkıntı kablo, ek vb durumlarda oluyor.

2 Beğeni

mehdi hocam yan evde ankastre var ordan kalın bakır kablo direkt prize verilmiş öyle bir hat kurmuşlar modem ayarları senle yaptığımız gibi destek kaydındada sorun bulunamazsa prizin bağlantılarını kontrol etmem iyi olabilir ev telefonu prizi üçlü duvar tarafı eskimiş falan olabilir açıp bakamadım oraya.

2 Beğeni

tamamdır Enes hocam sonucu bildiririm size.

1 Beğeni

Ordan kaynaklı olabilir. Şuan benimde CRC ler tavan yapmış hız düşmüş :smiley: dur bakalım genel bir sorun olabilir.

1 Beğeni

ah hocam en azından fiberimiz olsada şu dertlerle uğraşmasak keşke

1 Beğeni

Ahh keşke herşey TurkNet’in elinde olsa :frowning: Sizden haber bekliyor olacağım.

2 Beğeni

Ensar bende de durumlar fena. 6 snr de 100 alir iken suan snr oto 3 e dusmus 3 snr de crc yemeyen ben .d genel bir sorun olabilir.

inşallah kısa sürede düzeltilir o zaman hocam bende bu kadar olmadı da birden 100 200klara kadar yükseliyodu şimdi o kadar değil ama yinede çıkıyor işte

1 Beğeni



hocam benim kablolar bu şekilde geliyor evde ankastre yok yan evde bir kutu var dağıtım kutusu gibi ordan 2 3 eve dağıtılmış

hocam hız kaybım yok aslında ama yinede değiştirecektim prizi 3 kere aradım elektrikçiyi geleceğim diyip gelmedi bende bir daha aramadım sadece kablo yaptırıp değiştirdim.

Aynen. Tam onu diyecektim. Onu iptal edip, gelen kabloyu direk bağlama şansın varsa iyi olur.

Turknetten gelecek cevaba göre ayarlarım onu hocam teşekkür ederim öneriler için

2 Beğeni

genel bir sorun olabilir o zaman mehdi hocamında dediği gibi bakalım nasıl bir süreç bekliyor bizi

Bu konuda genel bir sorunumuzun olmadığını tüm içtenliğimle söyleyebilirim. Bölgelerin altyapılarından kaynaklı CRC ve FEC hatalarını kullanıcılarımız ara ara alıyorlar :frowning:

Bende bazen 15 dk içinde milyonu buluyor bazende 1 hafta kullanıyorum 2 3 bini geçmiyor sorun her bölgede oluyor ama sorunun neyden kaynaklandığını bilen veya cevap veren yok malesef

2 Beğeni

Bende fec hatası hiç olmuyor sadece crc hatası

1 Beğeni


hocam bu cevap geldi crc hatası ile kablolu denemeyi çözemedim ama kabloyla deneme şansım yok şuan evde pc olmadığı için şuan benim açımdan yapılacak bir şey yok gibi birden kullanılamaz hale gelirse falan priz kontrolü yaparım artık sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı acaba?

1 Beğeni

Mertcan şimdi TT saha ekibi ile görüştüm arkadaş olmuştuk. Sizin oraya hiç gelmedik bakayım dedi. Baktığın da port aynı ve sorun olmadığını iletti. Binaya gelen bakır altyapıda sorun olduğunu söyledi. Seninde aynı durum olabilir. Ne yapacağımızı ilettim. Çekilen altyapı bakıra hiç birşey yapamayız. İmza toplanıp fiber için basvurun dediler…

1 Beğeni