Modem Ara Yüzünde Ki Bazı Terimler ve Açıklamaları

  • Annex Modu*

Hattınızın hangi Annex modunda bulunduğunu İnternet Servis Sağlayıcınıza danışabilirsiniz. Emin değilseniz, öncelikle “A/I/J/L/M” şeklinde ayar yapmayı deneyin. 60 saniyenin sonunda DSL LED’i yanıp sönmüyorsa, ayarı “B/J” olarak değiştirin ve tekrar deneyin.

  • Dinamik Hat Ayarları (DLA)

Bu öge, sistemin DSL hattını izlemesine olanak tanır ve hattın kararlılığını korumak için tasarlanmıştır. Mevcut hat durumuna göre gerekli değişiklikler uygulanır. Ancak, ayarları kendiniz yapılandırmak istiyorsanız, bu ögeyi “Devre Dışı” olarak ayarlayın.

  • Rx Agc Kazanç Ayarı (ADSL)

Bu öğe, Kararlılık Ayarı (ADSL) üzerinde ince ayar yapıldıktan sonra ADSL bağlantısının hala kararsız olduğu durumlarda ADSL için Rx AGC (Otomatik Kazanç Kontrolü) KAZANÇ yapılandırmasını gerçekleştirir. Bir takım CRC özellikleri de vardır ve Kararlı moda ayarlanabilir.

  • Kararlılık Ayarı (VDSL)

Bu öge, VDSL ile ilgili hedef SNR (Sinyal-Gürültü Oranı) Payı üzerinde ince ayar yapmanıza olanak tanır.
"Sistem Günlüğü - DSL Günlüğü” bölümünde öncelikle akış aşağı SNR Payını bulun.
Örneğin 8dB 'lik bir aşağı akış SNR Payı ile aşağı akış performansını iyileştirmek için 7dB veya 4dB (Maksimum performans) değerini kullanabilirsiniz. Ancak bu değer ne kadar düşerse DSL modem yönlendiricinin hat parazitine karşı savunmada o kadar güçsüz kalacağını unutmayın. Bundan dolayı kesintiler oluşabilir. Burada düzgün bir değer ayarlamanız bu sebeple önemlidir. Ancak, VDSL bağlantısı kararsızsa veya bağlantı kurulamıyorsa bu durumda öğeyi 9dB ~ 30dB gibi daha yüksek bir değere ayarlayın.

  • Rx Agc Kazanç Ayarı (VDSL)

Bu öge, Kararlılık Ayarı (VDSL) üzerinde ince ayar yapılmasıyla istenen akış aşağı değer hala sağlanamadığı durumlarda Rx AGC (Otomatik Kazanç Kontrolü) KAZANÇ yapılandırmasını gerçekleştirir. Rx AGC KAZANÇ ayarını Yüksek Performans moduna ayarlamayı deneyin. Ancak, VDSL bağlantınız kararsızsa ve birtakım CRC hataları veriyorsa, bu öge Kararlı moda ayarlanabilir.

  • Upbo - Akış Yukarı Güç Geri Çekme (VDSL)

Bu öge, VDSL için UPBO (Akış Yukarı Güç Geri Çekme) Etkinleştir/Devre Dışı Bırak işlemini gerçekleştirmenizi sağlar. DSLAM (Sayısal Abone Hattı Erişim Çoklayıcısı), xDSL modem yönlendiricinizin Tx gücünü düşürmek için UBPO kullanabilir. Bazı durumlarda, UPBO üzerinde sağlanan anormal DSLAM denetimi, (minimum oranla eşitlemek için yeteri kadar Tx gücünün bulunmaması gibi) eşitleme sorunlarına yol açabilir. Böylelikle, bu özellik sayesinde UPBO’yu devre dışı bıraktığınızda DSLAM ayarından etkilenmezsiniz.

  • Esnp - Gelişmiş Ani Gürültü Koruması (VDSL)

Bu komut, darbeli gürültünün bulunduğu bazı ortamlarda ve hattın kararlılığını artırmak için işe yarar. Lütfen unutmayın, “Dinamik Hat Ayarının (DLA)” etkin olması durumunda bu ESNP öğesi otomatik olarak ayarlanacaktır.

  • Sra (Kesintisiz Hız Uyarlama)

Tutarlı veri aktarım hızları ve zayıf ve düşük bağlantıları önlemek için SRA (Hatasız Hız Uyarlama) ögesini etkinleştirin, ancak indirme/karşıya yükleme hızında bir miktar düşüş yaşanacaktır.
Ancak, bağlantınız çok kararlı olduğunda indirme veya karşıya yükleme hızında bir düşüş fark ettiyseniz, SRA özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz .

  • Bit Geçişi (VDSL)

Bu öge, Bit Geçişi özelliğini etkinleştirir. Depolar/kanallar için ayrılan bitleri ayarlar.
Meşgul veya sıkışık depolara/kanallara daha az bit atanırken, kullanılabilir kanallara, işlenmek üzere daha fazla bit atanır.

  • Vdsl Profili

Bu öge, VDSL için kullanılacak olan VDSL Profilini yapılandırır ve varsayılan değeri, 17a/12a/8a modu ile uyumlu olan 30a çoklu-moddur . Ancak, Almanya’daki bazı İSS’lerin kullandığı standart olmayan 30a çoklu mod VDSL DSLAM ile ilgili eşitleme sorunun çözülmesi için VDSL hattını eşitlemek amacıyla VDSL Profilinin 17a çoklu moda ayarlanması gerekebilir. Diğer bölgelerdeki kullanıcıların bu ayarı değiştirmesine gerek yoktur. 8a çoklu mod 8a, 8b, 8c ile 8d’yi ifade eder; 12a çoklu mod ise 12a ile 12b’yi ifade eder.

  • G. Inp (G.998.4)

G.INP, Darbeli Gürültü Koruması anlamına gelir. Sadece ADSL2, ADSL2+ ve VDSL2 üzerinden çalışır. Darbeli gürültüye karşı gelişmiş koruma sağlamak veya darbeli gürültüye karşı koruma sağlama verimliliğini artırmak amacıyla etkinleştirilir. Kullandığınız DSLAM bu özelliği desteklemiyorsa, bu özelliği devre dışı bırakın.

  • G.vector (G.993.5)

G.vector sayesinde, uzak çapraz karışma (FEXT) gibi aynı kablodaki sinyaller arasında yaşanan çapraz karışma ortadan kaldırılabilir. Sinyal-Gürültü Oranını (SNR) önemli ölçüde iyileştirerek daha yüksek bit hızlarının elde edilmesini sağlar. Ancak, bu özelliğin işe yaraması için İSS’nin vektörlerle yönetimli VDSL2 DSLAM kullanması gereklidir. G.vector’ın iyi çalışmadığını fark ederseniz veya İSS’nizin kullandığı G.vector’ın standart olmadığını biliyorsanız, bu seçeneğinin yanında Standart olmayan G.vector’ı da etkinleştirin.

  • Standart Olmayan G.vector (G.993.5)

Bu öğe, belirli bölgelerde Standart olmayan G.vector 'ı desteklemektedir. İSS’nizin kullandığı G.vector’ın standart olduğunu biliyorsanız, bu seçeneği Etkinleştirmemeniz en iyi performansı almanızı sağlayacaktır.

Kaynak:Asus Support

6 Beğeni

Bilmeyen arkadaşlar için etkili bir konu olmuş elinize sağlık.

2 Beğeni

G-INP
G-VECTOR
ALTERNATİF ( standart olmayan) G-VECTOR
BUNLAR TRde kullanılmayan özellikler.

SRA ve UPBO kullanabilirsiniz.

1 Beğeni

Aynı özelliklerin isimlerini değiştirip yeni bir özellik gibi lanse eden markalar da var. En azından kafa karışıklığı yaratmadan açık bir dilde anlatılmış.

1 Beğeni

O arayüzü değiştirmek son kullanıcıya ne fayda sağlayacak? Gayet göz yormayan aradığını bulabileceğin bir arayüz. Tabi renkler ve zevkler tartışılmaz :hugs::man_shrugging:

Tartışmaya gerek yok madem 20 yıllık bir ara yüz diyorsunuz daha da üzerine konuşmayalım. Burada herhangi bir markanın savunuculuğunu yapmak istemem ama alınan ödüller, performans, dayanıklılık, malzeme kalitesi, vb. şeyler bazı markaları diğer sıradan markalardan ayıran önemli özellikler. Son olarak fiyat performans olarak değerlendirmek gerekir.

Konu dışına çıkmamak adına isterseniz düşüncelerinizi bu başlık altında belirtebilirsiniz.

2 Beğeni

Merhaba, bu bilgi kesin bilgi midir? Ona göre modemden kapatacağım bu saydıklarınızı.