Modem Anketi

Kullandığınız Modem Markası Hangisi/Hangileri
  • Asus
  • Tp-Link
  • Zyxel
  • AirTies
  • D-Link
  • Draytek
  • Everest
  • Huawei
  • Keenetic
  • LinkSys
  • Tenda
  • ZTE
  • Diğer

0 oylayanlar

4 Beğeni

Listeye AVM de ekleyebilir misiniz

1 Beğeni

Denedim ama olmadı :frowning: (İlk 5 dakika sonra bir anketi değiştiremezsiniz.)

2 Beğeni

Olmuyor bende bi deneyeyim dedim. :slight_smile:

2 Beğeni

Diğer seçeneğinden kastım Xiaomi Router’lar. Belirteyim dedim :slight_smile:

1 Beğeni

Peki router da olsun. ama fiber modem routerlar için de yapacaktım bir anket.

1 Beğeni

Piyasada az kalmış üç beş OpenWRT destekli Router var. Ben de onlar için bir içerik yazmayı planlıyorum ama sadece planlıyorum :smiley:

1 Beğeni

Planlarınızı ertelemeyin. Kolay gelsin şimdiden. :slightly_smiling_face: :upside_down_face:

1 Beğeni

Kullandıgım Huawei Köprüleme yoluyla Router Olarakta Zyxel’i Kullanıyorum Kablosuz Bağlantı sağlasın diye :slight_smile:

1 Beğeni

AVM’den kastınız FritzBox mu? Abonesi olduğum servis sağlayıcı 270€’luk modemi (fritzbox 7590ax) ücretsiz verdi, bir süre kullandım ama memnun kalmadım gittim onun yerine 70€’ya Keenetic Hero DSL satın aldım. Keenetic AC1300 olmasına rağmen AX3600 modeme göre kat kat daha iyidi. Keenetic ürünleri gerçekten de fiyat performans olarak üst düzey.

1 Beğeni

Hocam ben de kullandım. Hollanda’da da ısp ler 7590 veriyor ve gayet memnunlar. Yani sizin yurtdışında kullandığınız dslam belki modeme uyumsuz olabilir ancak ben çeşitli dslamlarda taşıyıp test ettim sorun çıkarmadı. Ama her Dslama uyumlu diyemem, ben Alcatel ve Huawei dolaplara bağlı arkadaşlarda da sorun yaşamadım. Ama dedğim gibi illaki uyumsuz olduğu bir maarka vardır ona denkgelmişsinizdir.

Burada kullandığım DSLAM’ın özelliklerini hiç bilmiyorum ama Vdsl 35b super vectoring profilini kullanıyordum. İki cihaz da 240 mbps gibi bir değerde bağlanıyordu, neredeyse fark yoktu.

Aslında çekim gücünden şikayetçiydim, evin en uzak noktasındayken bir çekiyordu bir çekmiyordu. Aynı noktada olmama rağmen bazen tam çekiyordu bazen de aynı noktada 1 diş çekiyordu veya tam kopuyordu. Bazen 1-2 dakikalığında modem yanıt vermiyordu hiçbirşey açılmıyordu. Bir de 5ghz ssid yakınında olmama rağmen bir görünüyordu bir kayboluyordu. Ethernet üzerinden hiç sıkıntı yoktu ama dediğim gibi wifi stabilitesi çok kötüydü. Bana gelen modem siyahtı dizayn olarak gerçekten çok güzel ama arayüzü keenetic’in arayüzüne göre demode duruyordu.

Belki de bana gelen modemde bir arıza vardı bilmiyorum ama Keenetic gerçekten çok kararlı ve stabil.

Fazla ayrıntıya girmemek için söylemedim ama ilk 10 ay ücretsizdi sadece sonrasında taahhüte ek ayda 10€ ödeyecektim. Ben de iade edip Hero DSL aldım. Burada maalesef Peak DSL yok olsaydı onu alacaktım :smiley:

1 Beğeni

Evet wifi kalitesi harici anten olmaması nedeniyle hero gibi değil. Ama zaten onun için mesh + router almak lazım. Ben evde 2 tane Asus olduğu için onları kullandım
Dslam özelliklerini


Şeklinde gösteriyor fritz

1 Beğeni

Evet hocam fritzlerde bu özellik mevcut

2 Beğeni

Bu uzaklık değeri sizde sürekli sabit mi? Yanlış hatırlamıyorsam bende değişiyordu bazen birkaç metre oynuyordu, zayıflama değerlerine göre tahmin ediyordu sanki.

Değişebiliyor ama 1-2 metre oynuyor.

1 Beğeni


7000 lira biz 1000 liralık keenetic e pahalı diyoruz.:slight_smile:

2 Beğeni

Bu pahalı hocam. 7530 daha ekonomik

@Letmax kusura bakma ama Türkiye de 1500 tl üzeri modemler lüks e giriyor maalesef

1 Beğeni