Mikrotik Router SFP Portu

Bu modeli almayı düşünüyordum, en beğendiğim router buydu aslında ama bu pahalılıkta evin içerisine ethernet kabloları yerine fiber kabloları çekmek, ek olarak 10GBPS fiber SFP modülleri almak bayağı bir masraf, İnternetim zaten 100mbps, 10GBPS’e şimdiden yatırım yapmak yerine varolan altyapıyı kullanıp RB5009UPR modelini tercih etmek çok daha doğru olur diye düşündüm. İnternet hızı 10gbps olana kadar RB5009UPR ile CCR2004 arasındaki fiyat farkına o zamanın RB5009UPR ayarında bir router’ı alırsam tüm portları ya 10gbps ethernet olur, yada fiber protokolü ethernet gibi bir standarta oturtulup tüm portları SFP gerekmeden fiber olur. O yüzden geleceğe şimdiden yatırım yapmak çok da doğru gelmiyor.

ZyXL GPON acaba sizin Huawei OLT altyapısı ile uyumlu çalışacak mı? ZyXL GPON ONT cihazı Huawei’den daha mı iyi acaba? Huawei daha iyi olabilir belki de. ZyXL GPON deerken SFP modülü mü düşünüyorsunuz yoksa bildiğimiz ethernet portlu GPON ONT cihazı mı? Cihazın model numarasını paylaşırsanız daha güzel olur, yorumlar yapanlar olur belki de, daha güzel fikirler oluşur sonuçta.

Bu model aşırı pahalı ve fanlı soğutması olması ev için gürültülü olur, 4GB RAM’ı olsun, işlemci gücü olsun günümüzde ev için çok fazla gereksiz olur.

Özellikle SFP tabanlı GPON ONT konusunda deneyimleriniz çok önemli, ben dahil birçok arkadaş için fikir olacaktır.

Benim kullanım senaryomda POE olmadığı için en avantajlısı fiber oluyor ama şu an için fiber altyapıya o kadar para ayırmak istemiyorum. Hele bir 1GBPS’ten yukarı hızlar gelsin, o zaman router’ı değiştiririm artık. RB5009UPR için de bir kullanım alanı bulurum o zaman.

1 Beğeni