Maksimum hız düştü

Selam, bu sabaha kadar 90-95 maksimum hız alırken sabah 3 kere internet gitti geldi son gelişinde maksimum hız 44 e düşmüştü. Sebebi ne olabilir? Farkettiğime göre modemi kapatıp açınca DSL ışığı eskisinden 20 saniye kadar daha uzun süre yanıp sönüyor.

hat zayıflaman var ondan büyük ihtimal ile kablonda ek varsa onları düzelt

Merhaba, bu durumla ilgili destek kaydı oluşturdunuz mu? Oluşturduysanız destek kaydı numarasını özel mesaj üzerinden gönderirseniz ben de süreç boyunca takip ederek size destek olmak isterim.

Merhaba Glare, Bölgende ki yani saha dolabında çalışmadan dolayı olmuştur muhtemelen ve özellikle simetrik zayıflamaya yakınsın portsal bir durum olabilir.
Bunun haricinde iç hattında şunları da deneyebilirsin:

  • Ankastre bağlantılarını ve kablonu kontrol ettir eğer kablon da problem varsa CAT6 23AWG Nexans, Erse, Reçber markalı kablo kullanın eğer bağlantınız da oksitlenme, gevşeme gibi unsurlar var ise yenileyin veya kablonuzda ki diğer 2 damarı kullanın. Ek, dsl prizi, splitter var ise kullanmayın/yenileyin.
    Not: Ankastre bağlantısı ve eklere YAK1 kullanın.

Reçber SL400 kullanıyorum hocam ek noktasını kontrol ettim bir sıkıntı yoktu. Ekiplere yazdım pazartesi veya bugün gelip bakacaklarmış. Belki dediğiniz gibi saha dolabında bakım olabilir çünkü 3 kere gitti ilk gidişinde 44, 2. gidişinde 95, son gidişinde tekrar 44 oldu ve hala böyle duruyor.

Bence senin portla oynuyorlar Sıkıntılı bir portu sana vermiş olabilirler Şuanki evime ilk taşındığımda abuk subuk hızlar alıyordum Ayrıca kopmada oluyordu En sonunda bi port buldular sorunlar bi anda düzeldi. Portunuz arızalıydı değiştirdik dediler İnşallah bir başkasının portunu bana vermemişlerdir

1 Beğeni

Bence de portla oynuyorlar. Hızı 50Mbps yaptıracaktım portu 44 olana takmışlar yapamadım. Bu arada arıza kaydı açtım 15dk sonra internet yeniden gitti geldi ve sorun çözüldü. Görecez bakalım ilerleyen saatlerde.

1 Beğeni

Merhabalar, probleminiz ne durumda? Destek kaydınızın numarasını buradan iletirseniz takibini yapabiliriz :raising_hand_man:

Merhaba, sorun çözüldü teşekkürler :slight_smile:

1 Beğeni

Çok sevindim, keyifli kullanımlar :heart_hands:

1 Beğeni

Çözüm.