Kullandığınız modem/router nedir? Bizimle paylaşın

Merhaba,

TurkNet müşterisi olan kişiler kullandığı modemler nedir? Hangi marka ve model modem/router tercih ediyorsunuz ve memnun musunuz? Memnun değilseniz kısaca konu altında paylaşabilirseniz, modem almayı düşünen veya aynı modemi kullanan kişiler için güzel bir referans olabileceğini düşünüyorum. Fotoğraf ekleyebilirseniz daha iyi olacaktır.
Kendiminkinden başlamak isterim. TurkNet’in verdiği Turk Telekom çıkışlı Archer C5v kullanıyorum. Pek memnun olduğum söylenemez. Çünkü kablosuz çekim mesafesi hiç yeterli değil araya bir oda girdiğinde hızda %70-80 oranında düşüyor maalesef buna bağlı gecikme de artıyor. Ayrıca bu modemde halen IPv6 nasıl aktif edilir öğrenip uygulayamadım. Dahası yazılım kısıtlı bu nedenle port açma ve yönlendirme işlemlerini yapmayı denediğimde sonuç alamadım. Modemin görüntüsünü merak edenler için de aşağıya ekliyorum.

1 Beğeni

Ben kullandım o modeli 3 4 defa değiştim yandı 2022içinde 2019 beri kullandığımız modemdi zte geçiş yaptım o yüzden zar Türk Telekom ekibi ikna ederek ip v6 konusunda bu modemde oluyor olmuyor mu bilmem

Zyxel VMG 8623t50b kullanıyorum. modemler hakkında pek uzman değilim şuan memnunum işimi görüyor.Not Cihazla gelen adaptörü kullanmiyorum. 12 volt 2 Amper güçte adaptör kullanıyorum.

TPlink TD9970 türktelekom modem sadece DSL tarafını kullanıyorum wifisi kapatıp + Keenetic Hero cihaz kullanıyorum hero cıhazı modem olarak diil sadece router modunda kulanıyorum…saha dolabım brodcom cıpsetlı oldugu ıcın hero dsl tarafında sorun yasadım ,cıhaz brodcom cıpsetlı olmadıgı ıcın uyusmadı bir türlü (crc ve kopmalar oldu cok).bu sekil yaptıgımda ne crc sorunu ne kopma sorunu var. router modunda sorun yok.

zyxel vmg3625-t50b kullanıyorum evim küçük modemin olduğu odada hızı full alıyorum kırılma kopma hiçbişey yok herşey çok iyiyken yan odaya geçtiğimde hız tamamen kayboluyor neredeyse hatta bir keresinde 1 mbit hız testi bile verdi modemi yeni almıştım arkadaşıma gönderdim dalga konusu oldu fiyat performans ürünü modemle yanyanaysan derim yoksa demem (:

Zte H298A V9 kullanıyorum 5ghz çekim alanı çok düşük haricinde genel olarak güzel.

1 Beğeni

Aynı modemi TurkNet verdi, salonun ortasında ki ayyakabılık vitrin var, onun üstüne koydum. Ev 90 metrekare. Her odadan 300-400mbs alıyorum.

Seninki sıkıntı var sanırım bende öyle birşey yok

airties 5650 kullanıyorum kendime ait efsane modem lakin airties ülkeden çekildi üzüldüm

1 Beğeni

VMG8623 T50B kullanıyorum. Arayüz biraz daha çeşitlense özenilse efsane olacak

İlk başta ben de öyle düşündüm bu yüzden değişim talebi yaptım değişen bir şey olmadı.

1 Beğeni

Niye ne olduki çekildiler sadece Türkiye’den mi gittiler

Ztenin modemide donanım olarak iyi. Kuzenimde var aylar önce hız falan veremiyordu 80 mbps altyapı ile 15-20 mbps veriyordu bant farketmeksizin. Şimdi güncelleme mi verdiler nolduysa stabil olmuş

1 Beğeni

bilmiyorum neden çekildiler satışı yok sadece bi süre teknik destek sağlayacaklarmış

Üzerinde bir PON çıkışı bulunduran model piyasaya sürmedikçe sanırım Keenetic satın almayacağım :slight_smile:

Orijinal adaptörü neden tercih etmediğinizi öğrenebilir miyim? Yetersiz mi buluyordunuz?

Garip… O modemden Wi-Fi konusunda memnun olduklarını duymuştum

Bende de 5760 var hala bir köşede duruyor zor günler için :slight_smile:

Evet birkaç sene önce Türkiye’deki faaliyetlerine son verdi.

Bu modemi satın almadan önce çok araştırdım bu forumdaki bazı kullanıcılar Zyxel VMG 8623 aşırı CRC hatası ve sonrası kopmalar yaşanması sonucu Cihazla gelen adaptörü 12 v 1.5 a cihaz yönetiminde yetersiz olduğu yazmışlar.Velhasil 6 ay önce Satın aldım Cihaz gerçekten bir anda yuzbinlerce CRC üretip modemi kilitliyor.Huawei 12 volt 2 Amper adaptör aldım. Hattım 45 mbit ulaşılabilir hız destekliyor Sağolsun TurkNet Net 50 mbit kopmasiz sorunsuz kullanıyorum. Nois marjin değeri 11 db günlük 1000 CRC de kalıyor.