Komşumuzun Gigafiber Kutusunu Kırması

Gün geçmiyor ki bir saçmalığa daha uyanmayalım.

Arkadaşlar gigafiber dagitim kutusunun konuldugu apartmandaki bina sahibi kablolari keserek kutuyu koparıp atmış.

İki gündür internet yok. İlginç bir şekilde koca sokakta tek gigafiber kullanan da benim. Arıza kaydi olusturmasak bu durumun farkına varamayacagiz.

Bunu yapan şahsa hukuki bir yaptırım uygulanamaz mi? Bu kadar saçma bir sey olabilir mi?

1 Beğeni

Sende onun Elektrik kablolarını kes, Yobaz insan ya . Derdi neymiş Bir açıklama yaptımı

4 Beğeni

O kutuyu koymak için izin aldılar mı acaba… yoksa adam bir anda kutuyu mu gördü orada… bizim burada denk geldiği için söylüyorum. Merdivenle adam tırmanmış binaya delik delip duruyor. Üstünde ne bir üniforma ne de bina sahibine bir sormak, hiç bir şey yok. Kimsin diyorum adama. İnternet kablosu çekiyorum diyor… aklımda bin türlü soru… komşular arası elektrikçi kablomu çekiyor. Başkası başka bir şey mi yapıyor belli değil. İşlemi durdurdum indim aşağı konuştuk. Türk net firması gigafiber kablosu döşüyormuş. Konuştuk durumu anladım benim için sıkıntı yok dedim devam etmelerine müsaade ettim. Dış cepheyi mantolama yapıcam o gün sorun yaratacak mı bilmiyorum. Fakat türk telekom fiber kablo döşüyorum dese cepheden izin vermezdim. Şimdi delip geçiyorlar adam mantolama yaptıysa o deldiği yerden arkasına su alacak ve yaptığı masraf çöp olacak. En azından nezaketen bina sahibi ile konuşulması gerekiyor. Şunu da anlıyorum, konuşsa iş bitmeyecek yada izin alamadığı yerden sonrasını döşeyemeyecek. Ben döşeyip geçeyim sonrasını hallederiz mantığı ile ilerlemek zorunda kalıyor. Sonrasında da böyle sorunlar çıkabiliyor… keşke engellenmese yerden döşese ve ömürlük olsa… ya da daha güzeli ortak altyapı firması kurulsa bütün operatörler pay sahibi olsa ve tek fiber hat döşense ve herkeste kendi paketlerini özgürce oluştursa… en azından aynı sokakta 3 _4 tane fiber yatırım yapmaya gerek kalmasa. Örneğin TurkNet 1yılda 1 milyon abone hedefi var. Her firma böyle hedefi olsa 5_6 firma aynı hedefle güçlerini birleştirebilseler. Yılda 6 milyon hane fibere kavuşur. Bakır kablo sistemi kısa süre de değişmiş olur ama maalesef yapılamıyor. Btk ve türk telekom tekeli kırılamıyor. Dünya yatırım aynı bölgeye gömülerek paramız dışarı kaçıyor.

3 Beğeni

Mahalle dayağı atın

3 Beğeni

Nimete nasil vurur bence sizde onu yere yatirip sevgi sozcukleri ile el hareketleri ile spor yaptirin

5 Beğeni

Allah’tan bizim bina aile apartmanı kimse kimseye sormadan böyle bişey yapmaz kaldı ki senin durumunda olsam büyük olay çıkarırdım göze göz dişe diş

1 Beğeni

Arkadaşlar devlet baba bana bir süre suç işlemeyi yasakladı. Alenen gidip dövemem. Evi mi kundaklasam acaba der mişim😅

Kaldırıma direk dikmiş ordan yürüyüp belediyeye şikayet edicem. Guzel bi ikaz edicem.

Yaptığı anayasal suç. TurkNet e de durumu iletin. Bu konuda size @alperenatici yardımcı olacaktır.

2 Beğeni

Hocam TurkNet şu an ilgileniyor. Pazar günü olmasina ragmen gelip yerinde inceleme yapti. Hatta sırf bana internet verebilmek icin karsi apartmandan kablo cekmeye çalıştılar ama bir aksilik olmus olmali ki kabloyu söküp gitmisler.

Yarini sabırsızlıkla bekliyorum. Onu yapan kişiyle güzel bir konusma yapmamiz gerekiyor.

2 Beğeni

Hukuksal olarak başvurun. 2 ile 3 yıl arası hapis istemi ile dava açılıyor diye duymuştum. Direk savcılık ilgilenir.

1 Beğeni

Bizde boyle bişey olsa bizim komşu da kullanıyor gigafiberi adam kocaman dev, Kiran olursa kutuyu canlı canlı yer adami :joy: adam evden çalışıyor bide

2 Beğeni

Biz o GİGAFiber gelmesi için 4 gözle bekliyoruz sakarya/adapazarı bölgesinde adamlar konulan kutuyu kırıyor yaşlı bireylere fiber getirmemek lazım genç bireylerin olduğu bölgelere yönelin daha iyi.

2 Beğeni

Merhabalar, yaşadığınız olay adına üzgünüm. Detayları görüşebilmek adına özel mesaj üzerinden ulaştım.

1 Beğeni

gercekten üzücü bir durum yasanan
ben evıme 2,5 aydır fıber baglatmak ıcın ugrasıyorum.arsanın 2mt yanından gecen logardan baglatmak ıcın daha sonuc cıkmadı
bınaya fıber hızmetı verılmıs kıme ne zarar varkı parcalıyorlar…demekkı ınternet kullanmayan birisi bu devırde herseyın ınternetten yapıldıgını bılmıyor demekkı.
fakat yaptıgı normal dııl yasal cezası olması lazım

2 Beğeni

Kesinlikle öyle arkadaşlar. TurkNet mal sahibi olarak eğer her seyi hukuki yaptiysa suç duyurusunda bulunsa cok iyi olur.

Onarım calismalarina basladi TurkNet.
Şu an kazi yapiliyor yer altindan alacaklar kablolari anladigim kadariyla.

7 Beğeni

Kanıtın nerede gidip teyit ettin mi kim olduklarını sordun mu? İnanmam :smiley:

Telekomcu gibi geldi bana kesin turk net mi bu bide kazim yapmislar sasirdim acikcasi

2 Beğeni

TurkNet yapıyor bu çalışmayı arkadaşlar. Gecen gün gelen TurkNet üniformalı arkadaşlar kazım yapılacağını söylemişlerdi.

Duyduğum kadarıyla kutuyu kıran kişi avukatmış.

1 Beğeni

O zaman o kişinin cezası iki katı olmalı. Yasayı kanunları bildiği hâlde bilerek isteyerek yapmış. :roll_eyes:

2 Beğeni

Bu arada umarım altyapı işlemleri bir an önce tamamlanır siz de bu gibi kendini bilmezlerin verdikleri zararlardan az da olsa kurtulursunuz.

1 Beğeni