Keenetic Extra DSL AC1200 Hız Performansı

Arkadaşlar,18 Mbits ile 22 Mbits arasında değişken hızlar alabildiğim,YAPA bağlantım var.TpLink modem kullanıyorum.Herhangi bir problem yok ama,bu modemi hız stabilitesi yada artışı için alsam yararı olur mu?Saygılar.

Boşa masraf olur hızında pinginde değişen bir şey olmaz.

1 Beğeni

Modem sadece internet akışını dağıtmaya ve daha stabil dağıtmaya yarıyor. Modem ile internet hızınız artmaz yani alt yapınız eğer 16 mbps’yi destekliyorsa bu hızı daha verimli ve daha stabil alabilirsiniz ama 2-3 mbps sinyalde kayıp olur fakat her modemde kayıp olur. Keenetic modemler stabil ve akıcı modem yani keenetic modem alabilirsiniz internette daha iyi sörf yapabilmek için.

Tekrardan altını çiziyorum: İnternet hızınızı sadece alt yapınız belirler modem bunu değiştirmez.

Peki keenetic modem almalı mıyım?
Eğer modeminiz eskiyse alabilirsiniz çünkü modemlerin ömürleri var ve ömrünü tamamladığı zaman performans düşüşü yaşamanız mümkün.

1 Beğeni

Cevaplarınız için teşekkür ediyorum,yardımcı oldunuz.TTnet altyapısı hala ADSL ama TurkNet YAPA santraldan doğrudan aldığım için Vdsl 100 Mbits tanımlı ve ortalama 20 Mbits,1760 Metre uzaklıktan dolayı yararlanabiliyorum.Bu yüzden 18 Mbits-22 Mbits arası hız dalgalanmaları oluşuyor.Belki modemin bu dalgalanmalar üzerinde yararı olur mu,sadece bir düşünceydi.
Not:Belki yakına VDSL saha dolapları yapılırsa VAE üzerinden daha yüksek hızlar alabilirim.

Keenetic modemlerde SNR ayarlamanız için bir bölüm bulunuyor. Keenetic modem almanızı öneririm şahsen kullanıyorum ve aşırı memnunum fakat 100 MBPS’nin tamamını alamayabilirsiniz.

Evinizde sinyal güçlendirici cihaz bulunuyor mu?

Sinyal güçlendirici cihazlar internet hızını düşürüyor yani Xıaomi sinyal güçlendirici aparat veya cihaz internet hızınız 100 mbps olsa bile 20-30 mbps internet hızlarına sabitleniyor. Keenetic modemler hem stabil hem de SNR ayarı yapılabiliyor ayrıca keenetic modemlerde kopmalar olmuyor.

Sinyal güçlendirici cihazdan internete bağlanırsanız etki ediyor yani alt yapınız VDSL de olsa Fiber de olsa etkiliyor hızınızı.

Sinyal güçlendirici cihazdan kasıt nedir?

Evinizde internetin çekmediği odalarda internet sinyalini güçlendirerek sizin internete daha iyi bağlanabilmenizi sağlayan cihaz. Bu tip cihazlar internetin çekmediği odalarda internete bağlanabilmenizi sağlıyor fakat bazı cihazlar siz 100 mbps lik internet kullansanız bile bu cihazlar sizin 25-30 mbps hız vermektedir fakat her cihazda bu durum böyle değil.

Anladım.Ev içi dağıtımda sorunum yok.Benim için modemde gördüğüm hız önemli.Ev içi,elektrik prizlerinden internet,powerline kullanıyorum.Tartışmasız en kayıpsız ev içi internet dağıtımı.Wifi yayını ne kadar güçlendirsende,powerline’daki verimi alamıyorsun.
Zaten,saha dolabı olmazsa 100Mbits hayal. :grinning:

Bu tip cihazlarda tam verim almanız zor.

100 MBPS’yi tam verimli bir şekilde alabilmeniz için saha dolabına yakın olmanız gerekiyor.