Keenetic balon mu? Hangi marka modem iyi?

evet bence bu marka balon .aşağıya bir ekşi entry si bırakıyorum. bakın bana direk muhalefet olma araştır diyenler çıkacak biliyorum ama bu markaya bi yerde bişey demeyi bırak ağzını aç direk sokak ağzıyla dalıyorlar. burayı okuyan herkes bu durmu yasamıstır. inanın bu insanlar yanınızda olsa sizi dövecek tipler var belkide . yani amd intel fanboyu gördüm cok ama bu modeme yapılan fanboylugu da asan durumu hiç bişeyde görmedim.önerirsin tamam ama biri bişey dedinmi adamı direk saldırmazsın yada muhalefet olacam diye zorlanmazsın kendini. mesela mensei belli değil kore, hong kong, japon mu abi adamın memleketi belli değil daha:DDDD

son olarak hani şu globalde en iyi si olan markanın bir tane adam akıllı review nı gösterirmisiniz

5 Beğeni

Abi benim yazdıklarım bile bana ait değil eksi deki yorumdan esinlendim ve yazdim .aslında özellikle bu arkadaşlarımızdan içlerinde mühendis arkadaşlarımız varsa daha iyi olur Asus tplink gibi esdegerleriyle bir komponent karşılaştırılması çok merak ediyorum .hadi bakalım bu kimin daha iyi olduğunu gösterir diye düşünüyorum çünkü yurt dışında çokça yapılıyor .aaaa bı dakika biseyi unuttum bu markanın yurt dışında bı tane bile incelemesi yoktuki .neyse biri ileride içini açıp inceler karsilastirisa öğreniriz artik

2 Beğeni

Yanilmiyorsam Kenetic hero ile ZYXELvmg 8623 model donanimlar ayni diye hatirliyorum

Çok iyi rica etsem resim videolardan oluşan bir inceleme paylasirmisiniz

Buyur Hocam

1 Beğeni

https://ru.wikipedia.org/wiki/Keenetic

Bu sayfayı ingilizceye ya da türkçeye çevirterek (google translate ile) firmaya dair bilgi sahibi olunabilir. Kısaca özetlemek gerekirse, Zyxel’in (Tayvan menşeli firma) Rusya ayağındaki bazı çalışanların Zyxel ile anlaşamayıp kendi şirketlerini kurması şeklinde başlamış. Markanın ismi de Rusya pazarına Zyxel ile birlikte üretilen eski Keenetic modelinden alıntıymış. Şu anda Rusya, Ukrayna ve Türkiye’de satılıyor diyor. Global medyada adının sanının duyulmamasının sebebi de bu olsa gerek. Eminim “yerli malı” diye bi ton söylenti dolaşıyordur. Malumunuz artık “yerli malı” kavramının içi iyice boşaltıldı. O bakımdan bu marka bir cihaz alacaksanız, Rusya’nın içerisinde bulunduğu durumda bu markanın ne denli bir geleceği olabilir, önce bunu bir düşünün derim. Yarın öbür gün teknik desteğe ihtiyacınız olduğunuza muhatab bulamayabilirsiniz.

3 Beğeni

Merhaba, hiçbir markaya kötü diyemem ayrıca bir markanın nerede üretildiğinin de öneminin olduğunu düşünmüyorum çünkü her markanın + ve - si olabilir sunduğu hizmet ve kalite konusunda.

Birçok modemin özellikleri aynı olabilir fakat yazılım olarak birisi daha iyi hizmet sunar diğeri yazılım olarak daha farklıdır veya kendini daha çok geliştirmesi gerekebilir.

Bu makaleyi açmanızdaki sebebi anlayamadım fakat bir markayı bilmeden veya kullanmadan kötülemek saçma olabilir.

3 Beğeni

TPLINK , AIRTIES , ZYXEL, ASUS gibi çoğu modemi kullandım. Hepsi de 2. yılını doldurmadan çöpe gitti. Doğru düzgün özellik koymadıkları gibi koydukları özellikler de düzgün çalışmazdı. Bunun biraz da ülkemizi ne kadar ciddiye aldıkları ile de alakası var. Sonradan verilen güncellemelerde TR dil desteği olmuyordu (TPLINK).
Mediatek kullanılmış diye yerin dibine gömülmüş fakat donanım da bir yere kadar etkili. Yazılım ile desteklenmeyen donanım fazla bir şey yapamaz. İsim yapmış markaların ürünleri bu yüzden ekonomik ömrünü tamamlayamadan çöp oluyor.
Şahsi olarak f/p ürünü olup olmadığına bakarım. Sonuçta hiçbiri babamın şirketi değil. Bu hafta satın alalı 2 yıl olacak ve ufak tefek sıkıntılar haricinde beni üzmedi.
Ha eksikleri yok mu tabi ki var. Ama ülkemizde ne yazık ki herşey pahalı olduğu için bunu almak zorunda kaldım (ExtraDsl1200). USB 2.0 kullanılmış , Torrent uygulaması max. 8 mbit hızla indirme - gönderme yapıyor. LAN portları 100 mbit . En önemlisi de modeme takılan hdd , dosya aktarım işlemi olsun olmasın sürekli çalışıyor. Bu da ne yazık ki hddnin ısınıp arıza yapma riskini arttırıyor.
Normal ev kullanıcısının işini fazlasıyla görecek bir marka. Beğenip beğenmemek kişinin özgür iradesi. Tavsiye ettiğim herkes memnuniyetle kullanıyor. Ama şimdi bu pahalılıkta öneririr miyim ; işte orası bir muamma :slightly_frowning_face:

Ekşisözlük’te yazılanlara göre hareket edeceksek işimiz var :neutral_face:

2 Beğeni

hocam tesekkurler ama keenetic marka bir modem in board vs bileşenlerinden bahsetmiştim

bilgiler ve yorumlarınız çok guzel tesekkurler ben de bir kaç sey eklemek isterim.
şimdi bu çalısanlar ayrıldı yeni şirket kuruldu ama know how var biraz ama tecrube yok, yani hyundai bile araba yapmış ama motor u performanslı ve optimize hale getirene kadar 20 sene geçmiş. vs vs bir çok sey coğaltabiliriz. ayrıca rusya ukrayna krizi yorumunuzun tam tersi olabilir çunku rusya ile alışverişidevam eden ulkeler yaprıtım yapmayan ulkeler var belki keentic için bir kriz değil fırsat olabilir.

TP-Link üretiyor zaten ürünlerini anladığım kadarı ile. Bizdeki General Mobile gibi düşünülebilir. OEM marka yani. Ha içindeki yazılım çok övülmüş. Ama “neden” övülmüş orasını bi türlü çözemedim. Networking konusu çok çetrefilli bir konu. Bence bu konuda yeterli bilgi sahibi olmayan insanların “ya bu modem süper” demesi ya da “beni hiç üzmedi” demesinin içerik olarak hiç bir anlamı yok. Sizi üzmez ama başkasını üzebilir. O yüzden modem ya da router almadan önce yabancı kaynakları gezip bakmanızı öneririm. Evet malesef Türkçe içerik yeterli değil. O meşur donanım hardware mardware siteleri bile sınıfta kalıyor bu konuda. Zaten çoğu yutub kanalı sponsorlu içerik üretip duruyor. Linus hariç hiç bir yutubıra tam anlamı ile güvenmem şahsen.

2 Beğeni

Bugüne kadar airties, zyxel, tp-link, asus marka modemleri kullandım.(standart ev kullanıcısıyım) Şuan keenetic extra dsl kullanıyorum yazılım konusunda bence işini iyi yapıyor denebilir.
Çünkü asus ac750 modelini kullanırken hiç bir sıkıntı yoktu; kullanmaya başladıktan 2 ay sonra ne olduysa sürekli artan crc hataları(saniyede 10bin) internet kopmaları başladı. Yazılım güncellemesi de gelmedi, alt sürüme düşürdüm bir türlü sorunu çözemedim. (bu 2 ay içinde aynı atlyapıdayım ve dsl bilgilerinde değişiklik olmadı hiçbir şekilde)
TP-Link VR300 vardı; onda hiç bir sıkıntı yaşamadım desem yeri var. Sadece bana biraz kullanışsız geliyordu ve usb portu yoktu.
Ve TP-Link modemi kullanırken, modeme şimşek düştü garantiden ücretsiz sıfırıyla değiştirdiler. Yolladıkları modemde wifi’de sıkıntı çıktı.(5Ghz hiçbir cihazda gözükmüyordu.) Tekrar sıfırıyla değiştirdiler ondan sonra biraz soğudum.
Zyxel eski modeli vardı xDSL bilgileri doğru ölçmüyordu sanırım.
Yani benim görüşüm olarak keenetic markası, benim kullandığım/deneyimlediğim diğer markalara göre daha iyi. Fiyatları konusunda gereksiz pahalılar.

3 Beğeni

Bildiğim kadarıyla incelemeye gelen ürünlerin içini açıp bileşenlerini tek tek gösteren sadece technopat var. Başka kanal varsa bilgisizliğim için özür dilerim.
Eskiden olsa sırf meraktan içini açıp fotoğrafları buraya atardım ama aynı modemi 900-1000 lira aralığında satıyorlar . Eğer hata kaza bozarsam bir modeme gereğinden fazla miktarda para yatırmak içime sinmiyor.

ben asla ama asla bir markayı kotulemiyorum sadece ve sadece bir markanın geregınden fazla deger gordugunu düşünüyorum ki benim gibi bir çok insanın oldugunu da hepimiz biliyoruz. sunuda biliyorum ben veya bir baskası burada destanda yazsa hiç kimsenin fikri değişmeyecek. ben sadece kişi yada markalara herhangibir kötü söz soylemeden fikirlerimi paylaşıyorum.
oncelikle baslıktaki balon kelimesi hakaret yada kufur değil ben kurallarda boyle birsey oldugunu dusunmuyorum lutfen baslıgı orjınal cevirmenizi istirham ediyorum.ben balon kelimesini gereğinden fazla abartı ve değer gördüğü için soylüyorum. şimdi balon sözcuğünü mecazi ve hakaret unsurları barındırmadan kullandığım halde bir mod un bunu yapması biz kullanıcıların aklına acaba türk net keenetic le anlaştıda marka değerinin zarar görmesinimi engelliyor diye dusunmeye sevkediyor.yani tekrar söylüyorum balon bir hakaret değil mecazi olarak fazla abartılgını dusunduğum için kullandım

markalar ulkelerin kimliği olur bazen ve sosyal medyada forumlarda insanlar hangi ulkeye belli olduğunu bilmiyosa orada bir sorun vardır yani ben şirketin kendisinden şüphe ederim.yani düşünsenize nufus cüzdanınızda tek bir yer yerine doğum yeri olarak üç ilin ismi yan yana

@trkeli.hasan bey evet bazı global markalarla kıyasladım ve sizin dediğiniz gibi bu markaların ulkemize onem vermediği durumlar var bunu inkar edemeyiz. çöpe gitti derken yasadıklarınızı bilmiyorum ama ben bazen hataların biz kullanıcılardada oldugunu dusunuyorum çünkü basımdan şöyle birşey gecti . gecen sene hız problemi yasıyordum teknik ekip geldi baktı sorunum kablodaymıs ankastreden tek parca cat6 cektik duzeldi bunu bir örnek olarak verebilirim
ayrıca keenetic marka modemler asus tplink ve zyxel arasında hiç abartılacak ucuzlukta bir fiyat farkı yok neredeyse aynı fiyattalar.

ekşisozluk konusu na gelirsek bence gercek isim ve resmini paylasmayan bir bireyin sozune ne kadar güvenebiliriz, tabi size hak veriyorum. (lafı açılmışken TurkNet 'e de bir eleştiride bulunayım bence mod yetkili vs kişilerin gercek resim ve gercek isim kullanması lazım yaptıkları her hareket yazdıkları her cümle TurkNet gibi marka degeri yuksek bir şirketi temsil ediyor.) ama entry de yazarın belirttiği gibi bende reklama fena şekilde abanıldıgını hatta sermayenin yuzde 50 den fazlasının reklama gittiğini dusunuyorum (bu sefer ulkemiz adına bir eleştiri yapacağım, bence ki bircok insanın bunun farkında oldugunu dusunuyorum ulkemizdeki incelemelerin yuzde 95 i inceleme değil bildiğin reklam ) tüm alışveriş sitelerin de hep olumlu yorumlar hiçmi şikayetçi bir kişi bilemi yok,kimsemi sorun yasamadı garip geldi bana biraz

1 Beğeni

ben network konusunda uzman değilim. sadece gereğinden fazla abartıldığını aşırı derecede reklam ile ve siz bunu eleştirdiğinizde fanboyluğuda aşan bir şekilde bazen insanların hırpalandığını bahsettim. genel olarak yazdıklarınıza katılıyorum tesekkurler

hocam sende ne bahtsız bedevimiymişsin be :smile: :smile: :smile: neyse sonunda sorun çözülmüş sevindim

1 Beğeni

Bu arada Mesut Çevik’i beğeniyorum. Türkiye’nin Linus’ı olma yolunda ilerliyor. Reklam aldığında da en başından söylüyor arkadaşlar bakın reklam aldım diye. İçeriğin ne olduğunu biliyorsunuz. Herhangi bir marka Mesut Çevik’e ürününü gönderip bunu incele kanalında serbestçe yayınla diyorsa ben o ürüne güvenirim şahsen. Ama bizde henüz bu kültür oluşmadı. Ürünü göndermek için “pozitif yorum” şartı koşuyorlar. Hatta olumsuz konuşursan da mahkemeye veriyorlar. Linus örneğini o yüzden verdim. Linus’un kredisi internet aleminde kimsede yok. Adam koskoca intel’e, amd’ye, sony’e vs. herkese giydiriyor. Lafını asla esirgemiyor. Mesut’a geçenlerde bir lafı yüzünden firmanın biri dava açtı. Tam hatırlamıyorum yutub kanalına girerseniz o konudan bahsettiği bir video var.

2 Beğeni

Donanım olarak en iyisi değil ama yazılım olarak çok iyiler bence. Asus kullandım uzun süre, asusun daha yol alması gereken konular var yazılımda.

2 Beğeni

Bu yüzden hiç Bir Zaman TP link ten soğumadım. Yedekte yıldırımdan sonra değişmiş bir 9970 duruyor. TP Link Türkiye bunu hak ediyor :100:

4 Beğeni

Başlık konusunda haklı olabilirsiniz. Ki zaten soru cümlesi şeklindeymiş sanırım. Kontrol etmedim :+1:t2:
İsim konusuna gelecek olursak biz burada moderatör olarak TurkNet ile forum yönetimi dışında bir ilişkimiz yok. Şirket çalışanı gibi yanıt vermemeye çalışıyoruz. Bizlerde birer TurkNet abonesiyiz. Yazacağınız yanıtlar direkt TurkNet i bağlamıyor. Bize verilen bilgileri aktarabiliriz sadece fazlası resmi çalışanların görevi. Profil bilgilerimizin ne kadarını görebiliyorsunuz bilmiyorum ama ismim ve profilde paylaştığım bilgiler gerçek. Yorumlarınız için teşekkürler :hugs:

2 Beğeni