Kabloları çaldılar internetsiz kaldım, TT sürekli süreyi uzatıyor

Benimde böyle bir arızada 2020 mart 2021 nisan arası köy ana hattının bilinmeyen yerinde (3km bir 7km bir) kopukluk olduğundan arıza yaşadım. Hat 4 ay benden 7km ileride birine bağladılar. Ben kullanamazken onlar kullandı. Ve TurkNet ana sayfasında arıza göründüğü için "Arıza Kaydı"da açılamıyor. TurkNet arıza kaydı olmayan günlerin iadesini yapmıyor. Saatlik bağlantıda olsa TurkNet o günü kullanıldı sayıyor. Ben bu süreçte de 1 gün bile aksatmadan faturaları ödedim. Aynı dediğiniz gibi ha geldi ha gelecek derken dondurmada yapamadım. Turktelekom hep öteledi tarihi.
Arıza için başvurmadığımız yer kalmadı. Cimer, Btk Milletvekilleri mecliste konuştu yine sonuç alamadık. En bölge müdürlüne dokunaklı bir yazı yazdım. (Bölgede mobil operatörde yok. Hasta oldu ambulans gelemedi. Yangın çıktı itfaiye gelemedi 2 ev yandı. Kardan yollar kapandı iletişim koptu). Ondan sonra projediki arkadaş onaylandığını söyledi. Sonunda fiber çekildi. 3km alanda belli hatları açtılar. 7km ötedekilerin en son hala altyapısı yapılmamıştı. 78 toplam aktif telefon abonesi vardı.
En son sağlama bindik telefon cam gibi ses, internet kesintisiz 100 mbps. ulaşılabilir 116 mbps. 400mde. Hadi iade ile uğraşalım birde dedik. O zaman ilk tarife ücreti 75 tl. TurkNet sadece 280 tl civarı iade yaptı. 1yıl için. Ee ne olacak dedik. En az 9-10 itiraz ettim. yine btk cimer. Yine sonuç yok. Arıza kaydı açmadığım günler ve günlük bağlantı kurulan günler ücretlenmeden düşülmedi. 6 aydan uzun süreli kayıtlarda incelenemiyormuş. İade Türknetin işi olduğundan Turktelekom bölge müdürü bakar mı! :slight_smile: Son şans Hakem heyetine başvurdum. Tam 7 ayda 580 küsür TL hakem heyetinden iade çıktı. Şuan hala fatura ödemiyorum. 75- 85 ten ödediğim faturaları 100tlden iade ediyorlar. Ve 3 ay kullandığım arkadaşını getir indirimide yandı. Çünkü hakem heyetine resmi belgede sunamadım. Süreçte baya zararım oldu. Tek tesellim şuan sıkıntısız sıfır kopmasız CRC siz 100 mbit ve cam gibi sorunsuz telefon konuşma.

Köydeki hattımı güvenlik kamerası olduğundan 6-7 ay hiç kullanım yok interneti. yazlık olarak kullanıyoruz. Güvenlik kamerası olduğundan dondurmada yapamıyoruz. arada sırada gidiyoruz. 4-5 aydır 1-2 gb üstüne çıkmıyor kullanım.

2 Beğeni