IPv6'yı kullanabilmek için ROOT işlemi yapmam gerekiyor mu? Bu durumun TT ile alakası var mı?

Modemi ip v6 root yapmadan güncelleme yapabilinirmi benim burada her şeyimle Türk Telekom ilgileniyor TurkNet 'e geçtiğim halde bu Türk telekom’da ip v6 desteği yoktur denildi bende merak ettim bilen vardır diye yazdım

Merhaba, IPv6’yı modeminizin yazılımının desteklemesi gerekiyor yani modeminiz eğer bu özelliği desteklemiyorsa IPv6’yı aktif edemezsiniz.

IPv6’yı desteklemeyen modemleri ROOT işlemi ile aktif edebiliyorsunuz fakat ROOT işlemi modemi garanti dışı bırakabiliyor. Bu durumun TT ile alakası yok yani modeminizin yazılım sürümü ile alakası var.

Eski tip modemlerde veya bazı modemlerde IPv6 özelliği yazılım olarak düzgün bir biçimde çalışmıyor ayrıca IPv6 yeni yeni yaygınlaştığı için modem markalarıda buna uygun bir biçimde ellerinden geldiği kadar güncellemeler ile entegre etmeye çalışıyorlar.

Eğer modeminiz eskiyse ve modeminizin markası modeminize güncelleme desteği sunmuyorsa ROOT işlemi ile bu sorunu çözmeniz muhtemel olabilir.

@Darkcrak özelliği var Yeni modem bu

Modeminizde IPv6 özelliği var hatta birçok modemde bu özellik var fakat bazı modemlerde olmasına rağmen çalışmıyor fakat Asus, Keenetic ve TP-link gibi güncelleme alan bazı marka modemlerde IPv6 çalışıyor fakat yinede her gelen güncellemede daha stabil bir biçimde çalışması için yazılımda geliştirmeler yapıyorlar.

Mevcut modeminizi ROOT layıp bu sorunu çözmeniz muhtemel olabilir hatta bu konu ile ilgili daha önceden bir makale açılmıştı burada, dilerseniz aşağıdaki linkten konuyu inceleyebilirsiniz.

ZTE ZXHN H298A IPv6 ayarı nasıl olmalı?

Rootlama işini asla yapmayacağım garanti kapsamında olursa olsun

Resmi zte güncelleme sitesi yok mu

Şunu da eklemek istiyorum, ROOT işlemi sorununuzu çözmeyebilir yani garanti veremem bu duruma.

TT’nin anlaşmalı olduğu modem olduğu için ve yazılımını da TT geliştirdiği içinher gelen yeni güncellemede birçok özelliği kapatıyorlar diye duyumlar alıyorum yani her gelen güncellemede bir kısıtlama oluyor hatta geride alma şansınız bulunmuyor bunu.

Root güvenmiyorum o yüzden yapmam resmi olmadıktan sonra garanti dışı işlem asla yapmam

1 Beğeni

ZTE markası ile iletişime geçerseniz ve bu durumu onlar ile paylaşırsanız belki size yazılım güncellemesi için bir paketi yollayabilirler.

1 Beğeni

Yetkili biriyle konuşsam ne güzel olurdu amirleri ip v6 bize gelmedi demişti böyle bir şey söz konusu hepsini kısıtlayıp ne geçecek ellerine merak ediyorum

İletişim bulamadım ama araştıracağım

Buldum doğru düzgün modemle ilgili destek veren hat yok

@ModeratriX yardımcı olursanız sevinirim

Mevcut modeminizde IPv6 var fakat çalışmıyor buda yazılım ile ilgili birşey, sizin gibi birçok kişi bu durumdan şikayetçi fakat bir çözümü yok diye biliyorum yani ROOT işlemi bile işe yaramıyormuş.

Mevcut modeminizi güncelleyebileceğiniz resmi bir firmware yazılımı yok ve ayrıca modeminizin arayüzünde güncelleme kategoriside yok diye biliyorum.

Ben de o yüzden yardım istedim ben gerekeni yaptım aradım soruşturdum destek veren yok çok teşekkür ederim yardımcı olduğun için

Bu arada online tarafında ilgilenin bir arkadaşı şikayet ettiğim halde şikayetimi geri çekiyor son sözü kim diyecek merak ediyorum kendisine

Diğer sorularınıza yanıt verilmiş bende buna yanıt vereyim. Fiziksel kablo bağlantısı türk telekomun olduğu için diğer firmaların altyapıya müdahale hakkı yok.

İpv6 operatörün bir hizmeti, TurkNet ipv6 tanımlaması yaptıktan sonra siz destekleyen cihazlarla kullanabilirsiniz.

tanımlamasını yaptı zaten