İpv6 yardimi

Arkadaşlar konu açık orada sordum ama sonuç alamadım. Bana ipv6 sms I gelmişti. Destekleyen bir modem yeni alabildim. Keenetic hero dsl. Ipv6 da aktiflestirdim cihazın kendisi almış gözüküyor ama evdeki hiç bir cihazdan ipv6 test sayfalarında göremiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Keenetic yeniden başlattınız mı? Geçen bende de fabrika ayarlarına geri dönünce cihazlara ip vermedi yeniden başlatınca düzelmişti.

Modemde ipv6 ip aldıysa bunları komut istemiyi yönetici olarak çalıştırarak sırayla yaz.
netsh int ipv4 reset reset.log
ipconfig /release
ipconfig /renew
netsh int ipv6 reset reset.log
nbtstat -RR
netsh wlan show interfaces
ipconfig /flushdns
ipconfig /registerdns
netsh winsock reset catalog

Çok yeniden başlattım üstadım. Yemedi hiç. Hardreset ,yeniden kurulum yada kurtarma modunda imaj attığında da yemedi. Diğer komutlara gelince evde PC kullanmıyorum. Telefon üzerinden ipv6 alamazmiyim? Yada o komutları nasıl gireceğim telefona?

1 Beğeni

Telefonsa şöyle yap ağı unut tekrar giriş yap :smiley: wifiyi resetlesen daha iyi olur ama o da diğer girdiğin ağların şifrelerini silecektir… Ama 1 şeyi belirteyim ipv6yı kullanabileceğin tek cihaz olacak başka hiç 1 tanesiyle ipv6yı kullanamazsın…

Boşuna modem sorunu için cihazlar ile oynamayın. Modemde sıkıntı görünüyor

Yok hocam modem daha sıfır. Ipv6 adres ve öneki alıyor. Dnslerde gelmiş gözüküyor. Ama ondan sonrasında ilerleyemiyorum ben. Wifi ağını da unutup bütün cihazları silip göreceğim teli de yeniden bağladım ama hala çıkış alamıyorum. Başka bir çözümü yokmudur?

O zaman bir ticket açayım. Birkaç tane modem değiştirdim acaba yollarımı değişti bende de. Hiç farkında değilim çünkü eski modemlerde neydi adresler

Hayır hayır sorun dediğim modem de bir ipv6 ayarını kast ettim :blush:

@BLackOwL un dediğini yapın bence

Yok hocam yemedi. Konutlardan sonra restart ta attım ama İHH :slight_smile:

Mesela ben mail atıp kayıt açıyormuyum ? Hayır :joy: Kaç gündür ipv6 prefix değişiyor kafasına göre. Velev ki attım, haydeee modemden başlayıp tesisattan çıkarız :blush: Gittiği yere kadar gitsin bakalım. Bayram bitsin hele gelişmeleri paylaşırım

1 Beğeni

Valla benim yedekli TT olduğu için salladım artık. Çünkü tıkanıyor….

Bunu da oğlan söyledi habire kopuyorum online oyundan diyince anladım. Prefix gün içinde defalarca değişiyor ve bağlantı gidiyor oyun sunucusuna. Kapattım o makinada ipv6’yı. Aslında ipv6 ile daha düşük ping ile oynuyor ama hiiiiç gerilemem :joy:

1 Beğeni

Kopma yok ! Turk.Net tarafında atanan hani şu meşhur /64 prefix değişiyor onu algılayınca oyun sunucusu tekrar bağlantı kuruyor pc ye

Biri valorant diğeri rocket league imiş. Kapattığımdan beri atmamış oyundan :joy: Sorunca huylandı oynama diyor :joy:

Bunu da silerler herhalde şimdi :smiley: Çok gizli kapaklı bir mail adresi değil. Resmi TurkNet destek hesapları da forumda paylaşıyor bu mail adresini. Gizli olsa kendileri paylaşmaz.

1 Beğeni

O maili yazınca mesaj siliniyor maalesef bloklamışlar sanırım ama neden öyle yapmışlar bir fikrim yok.

Moderatörler de siliyor olabilir o zaman
Ben yazdığımda bana burada o maili paylaşmamamı söylemişlerdi kaldırdıktan sonra.

Paylasmanizda ne problem olabilirki ipv6 ile problemi olan kisiler yazacaktir ki yazilmasi istenmiyorsa ne icin actilar o maili kendileri aralarinda yazismalari icinmi sadece :slight_smile:

Arkadaşlar sorun çözüldü. Şu şekilde : ben vowifi kullanmak için statik ip tanimlattim. Fakat statik alınca ne yazık ki sadece bütün çıkışları ipv4 e yönlendiriyor. Haliyle hiç bir test sayfasin dan da sonuç alınamıyor. Tanımlamayı kaldırttım ve test sitelerinde şu an ipv6 gozukmekte. Şimdilik faydasını ping surelerimin çok az düşmesi olarak söyleyebilirim. Konuyu kapatabiliriz. Yardımlarınız için çok teşekkürler.