İpv6 bilgi hatası

Bir arkadaş şurada yazmış ancak bu böyle düzeldiyse başka sorundan dolayıdır. Yani modemin sıkıntısı veya bir tanımlama sorunudur. ipv4 Statik IP ile ipv6 vs testinin bir ilgisi yok. Bende hem ipv4 statik ip var hem ipv6 ve sorunsuzca kullanıyorum. Yani bu paylaşılan bilgi kafa karıştırabilir o nedenle paylaşmakta fayda gördüm, çünkü konu kapatılmış.

2 Beğeni

Bilgi bilgidir üstadım birbirine interfere yapmaması gerekli ama denemek için tekrar tanimlattirdigimda gene ipv6 dan cikis alamadım. Peki bu neden oluyor? :wink:

Merhaba

Üsttede yazdım kesinlikle modem veya bir ayar sıkıntısı.

Üstad modemde hiç bir ayar yok ki. Keenetic hero modem. Sadece ipv6 yi etkinlestiriyorsunuz ayarlardan o kadar. Görüştüğüm temsilci statik ip tanımlandığı zaman bütün cikislar ipv4 üzerinden geçer o yüzden ipv6 dan cikis alamazsiniz da demişti şimdi hatırladım.

İşte dediğim gibi modemin sorunu bu. Çünkü önce ipv6’ya bakmalı yoksa ipv4 e gitmeli. Bende böyle tuhaf bir sorun hiç olmadı. Forumda hep sorun yaşayanlar zxyel, tplink vs zaten. Bin takla atıyorlar bağlamak için, bir şey yazınca da hemen bir fan grubu oluşuyor. Bende sadece hatalı olan kısmı düzeltip uzatmıyorum :blush:

1 Beğeni