IPv6 VMG3312-B10A Kurulum

İlk önce modem arayüzünden “ağ ayarı” ve “genişbant” kısmına tıklayın böyle bir ekran gelecek önünüze…

MyISP_VDSL kısmını değiştir seçeneğinden düzenliyoruz. ( Hattınız adsl iste MyISP_ADSL yazar) Şekil içinde belirttiğim yeri aynı olacak şekilde ayarlayınız.

Daha sonra sayfayı aşağı kaydırarak diğer ayarları yapınız.

Sonraki adım Resimde bulunan şekil içinde aldığım yerleri Y olacak şekilde hepsini ayarlıyoruz (örnek iptv_xDSL ve diğer bütün wanları değiştir kısmından düzenleye basınız)


Örnek :

Bu adımların hepsini yaptıktan sonra Modem arayüzü ana bölümünden “Bağlantı durumu” kısmından sağ tarafta bulunan “Durum” yazan yere basınız. Burayı dikkatli inceleyin çünkü genelde sorun bu adımları yapamayanlar yaşıyor.

Gösterdiğim yere kadar kopyaladıktan sonra tekrar modem arayüzünden “ağ ayarı” ve " ev ağı" kısmına tıklıyoruz. Resimde gösterdiğim işlemleri yapıyoruz.

(Bütün adımlarda uygula demeyi unutmayın) Bunları yaptıktan sonra kendi bilgisayarımın ipv6 ayarlarını güncellenmesi için Denetim Masası\Ağ ve Internet\Ağ ve Paylaşım Merkezi kısmına girelim.

Sonra Solda bulunan “Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin” kısmına tıklayınız şöyle bir ekran açılacak. buradan ethernet veya wifi hangisini kullanıyorsanız sağ tıklayıp devre dışı bırakıp tekrar sağ tıklayıp etkinleştir diyebilirsiniz.

2 haftadır zyxel ile görüşüyorum ve en doğru ayarların bunlar olduğunu bügün test ettiğimizde öğrendik. Sorunuz olursa lütfen yazmaktan çekinmeyin

Zyxel ile iletişime geçmek isteyenler için destek maili : kanaldestek@zyxel.com.tr

4 Beğeni

Ipv6 vdsl olarak hala sorunsuz calisiyor mu ?


evet…

Ipv6 ile static ip almadan port acabiliyoruz değil mi ? Sonuçta cgnat içinde olmuyoruz

ZyXEL VMG3312-B10A v2 midir ürünün satın alma linkini bırakabilir misiniz

sadece ZyXEL VMG3312-B10A 3-4 yıl önce aldım şuan satışta yok

Evet! Denendi ve bende de çalışıyor.

Hayırlı ramazanlar. Bende bugün IPV6 etkinleştirdim. Benim modem 3313b10a. Sizin dediğinizin aynısını yaptım, ancak ipv6 testinde aktif değil gözüküyor.

İpv6 geçişiniz olmamış olabilir