IPV6 Aktif Etme

İyi günler. Dün IPV6’ya başvuru yaptım, bugün sabah aradılar aktif ettik dediler. Modem ayarlarını yaptım. IPV6 adresini aldı modemim ama internette sorguladığımda ipv6 aktif değil diyor ve hızım 60 mps iken 10 mps ye düştü. Bu neden oluyor?

Merhaba @fb1907 modeminizin marka ve modelini öğrenebilir miyim?

Zyxel vmg3313-b10a (20karakter)

Modeminiz Türk Telekom un kendi bünyesine özel ürettiği modem ise çalıştırmak için @judicial arkadaşımın bu konusuna bir göz atın belki sizin modeminizde de işe yarar.

2 Beğeni

Yaptım ancak olmuyor, modemde ipv6 ile ilgili ip ve dns otomatik verilmiş gözüküyor ancak ipv6 testte etkin değil diyor.

1 Beğeni

O zaman malesef yapacak bir işlem kalmıyor çünkü Telekom kendine özgü modem imalatı yaptırdığı zaman yazılımın ve donanımın nasıl olacağına kendi karar veriyor güncellemeyi kendi otomatik olarak yapıyor hatta bazı yapılandırma ayarlarına erişimi dahi kısıtlıyor.

2 Beğeni

TurkNet kesin ipv6 etkinleştirmiştir dediğimizde bunu nasıl anlarız? modem desteklemese bile

Modem destekliyor benimki Telekom modemi tarafından bana yok denildi nasıl insanlar çalışıyor bir düşünün

Modem arayüzün de sistem bilgisi kısmın da ipv6 adresi görüntüleniyorsa ipv6 etkindir ama yazılımsal sorunlardan dolayı çıkış yapamıyordur.

2 Beğeni

Kısıtlanmış modemde dediğin maalesef olmuyor ıp v6 Telekom modemi ise Telekom doğru düzgün hizmet vermeyiyor zaten TurkNet. Ip v6 açsa bile Telekom isteğine bağlı ya yok der yada var yapamıyorlarsa