IPv6 nimetlerinden faydalanan varmı?

IPv6 sisteminizde Örneğin PC nize Filezilla server kurup, TurkNet den IPv6 hizmeti alan başka arakadaşınız, sizin pc nize IPv6 yazarak ulaşabildimi?

Ben filezilla FTP sunucu kurdum, web üzerinden IPv6 port taraması yaptım Hiçbir portum açılmamış. Mercusys Halo H80X kullanıyorum bunda firewall ayarı yok sanırım ya modem dış dan gelen portları kapatıyor yada TurkNet IPv6 port açmaya izin vermiyor…

Bu tür işlemleri başarabilen varmı?

Merhaba

Evet evimde nas server var ve ipv6 global ip ile erişilebiliyor.

https://ip.bieringer.net/ sitesine girdiğinizde karşınıza çıkan ipv6 adresi, bilgisayarınızın aldığı ipv6 adresi ise o adres bilgisayarınıza aittir ve herşeyi yapabilirsiniz. Çoğu modem ipv6 yı natlayarak kullandırıyor. Bu durumda yukarıdaki sitede çıkan ipv6 adresi modemin ipv6 adresi oluyor ve size ipv4 nat benzeri bir yapıyla interneti veriyor.

İlk yapmanız gereken bu durumu kontrol etmek.

Dediğiniz gibi ipv6 belirttiğiniz sitedeki ile aynı ip var. Kendi bilgisayardan sitedeki ipv6 yazarak kendinpc deki ftp ye ulasabiliyorum. Sanırım modem de firewall olsa gerek fakat firewall ayarı yok modemde. Sizin modem de varmı böyle bir ayar.
Upnp destekli FTP server uygulaması bulup denemek lazım. Varmı bir tavsiye

ftp server kurulumunda 21 portunu kullanmayın. Bilgisayar o portu kullanır ve size kullandırmaz. Server portunu farklı bir port ayarlayıp client tarafında o portu kullanırsanız çalışacaktır.

Upnp bambaşka bir protokol. Upnp çalışması için tüm istemcilerin aynı layer2 de olması gerekir. Layer3 upnp çalışmaz.

1 Beğeni

TurkNet ıpv6 yı aktif ettiğinizi söyluyorsunuz ama aktif olmamış landa ıpv6 adresi görunyor ama wan da mevcut değilfotoğrafta paylaştım ispat açısından hala aktif değil ne zaman tanımlarsınız ya süre alacak açmamız tanımlamamız anlarım onları açtık diyolar ama sonuç yok

Merhabalar, TurkNet Forum’a hoş geldiniz :hugs:

Öncelikle kullandığınız modemin markası ve modeli nedir? Bazı modemler IPv6 ile uyum sorunlarına sahip olabiliyor. Ayrıca konfigürasyonda da eksiklikler olabilir, modeminizin modeline göre yapmanız gereken ayarlara bakabiliriz hep beraber.

Anlattığınız sorunun bir diğer sebebi de IPv6 tanımınızda hata olması olabilir, forum profilinize müşteri numaranızı ekledikten sonra bilgi verirseniz, yetkililerimiz IPv6 tanımızı kontrol edebilirler emin olmak için.

1 Beğeni

modemim vmg3625 t50b yazılım sürümü v550abm.8co global sürüm daha önc v550abm.7.3co idi sonrada son yazılımı yüledim modemi hepsi buradadan aldım abone numaram 3267540 sanırım ıpv6 testlerine baktığım kadarıyla ana makineye bağlı değil ıpv4 ana makineye bağlı görünüyor

profilime müşteri numaramıda ekledim

Kullandığınız modemin IPv6 ayarları için bu mesajdaki adımları inceleyip uygulayabilirsiniz.

IPv6 tanımınızla ilgili @alperenatici yardımcı olacaklardır.

1 Beğeni