Zyxel VMG3625-T50B Genişbant Ayarları

Merhabalar, ilgili modemi kullanmadığım için arayüzü konusunda çok bilgim yok fakat bu mesajdaki fotoğraf üzerinden IPv6 için yapmanız gereken yerel ağ ayarlarını inceleyebilirsiniz. Bu ayarları, genişbant menüsünde IPv6’yı etkinleştirdikten sonra yapmanız gerekecek.

Genişbant ayarları için genişbant sekmesine gelip daha sonrasında VDSL kullanıyorsanız VDSL arabirimi ile ilgili ayarları, fiber kullanıyorsanız ETHWAN arabirimi ile ilgili ayarları düzenlemeniz gerekiyor.

Kullandığınız arabirimin ayarlarına geldikten sonra IPv4/IPv6 Modu ayarını IPv4 ve IPv6 olarak değiştirmeniz gerekiyor. Bunu yaptıktan sonra aşağıdaki gibi bir menünün açılması gerekiyor.

Bu ayarları resimdeki gibi bırakmanızın yeterli olacağını düşünüyorum, dediğim gibi test etme şansım yok. Bütün adımları tamamladıktan sonra en başta linklediğim mesaja giderek yerel ağ ayarlarınızı da yapmanız gerekiyor. Bu adımı da tamamladığınızda modeminizi yeniden başlatmanızın yeterli olması gerekiyor. Ama yineliyorum, test etme şansım yok. Denemeniz gerekiyor.

Tabii ki IPv6 adres alabilmeniz için IPv6 aktifleştirmesi yapmanız gerekiyor, online işlemler üzerinden destek talebi açtığınızda muhtemelen aynı gün içerisinde IPv6 kullanımınız aktifleştirilecektir.