banada atanmış ama test sitelerinde yok gözüküyor
Bana da atanmamış hala.
Benim modemdeki ipv6 adresi 2a02:ff0:cf0: diye devam ediyor bilgisayardan kontrol ettiğimde bilgisayarada ipv6 atanmış. ama test sitelerinde yok yazıyor. sanırım daha çıkış verilmemiş
Çıkışın verildiğini nasıl anlıyoruz??
Bende de benzer bir IP var ama sorgulama sitelerinde IPv6 yok görünüyor.
Benim de şu an öyle ipv6 verilmiş,testlerde daha gözükmüyor ama wifide vs ip im gözüküyor cihazlarda
Modem arayüzünde ipv6 gözüküyormu?
evet gözüküyor ,ama testlerde daha gözükmüyor
Benim düşüncem. Hazırlanan listenin yarısını aktifleştirdiler ve şuan sistemde işe yarayıp yaramadığına bakıyorlar. Bir kaç güne testler başlar ve listedeki bütün arkadaşlara ıpv6 eklenmiş olur.
Merak ettiğim bir husus var. İpv6 aktif edildiğinde sıkıntı yaşamamız durumunda modem ayarlarından ipv6 seçimini iptal ederek sorunsuzca ipv4 kullanıyor gibi olacak mıyız?
modemden ipv6 yı kapatıp ıpv4 kullanabilirsiniz.
Modem tam bozulacak zamanını buldu bende başvuru yapmıştım kısmet işte modem bozuldu 3 gün sonra ipv6 tanımlamaları başladı servisten haber bekleyeceğiz artık 4 gözle ipv6 yı deneyebilmek için
Hiç bir fark yok
Pinglerde düşme olması gerekmez mi teorik olarak cgnat olmadığından dolayı
Gecikme yaşadığın sunucular ipv6 destekliyorsa evet. Yoksa ipv4 üzerinden cgnat ile bağlanacaksın.
Ben bir cihazda bunu yaşadım ipv6 etkindi cihaz ipde çakışıyordu ayarlardan cihaza el ile ip verdim DNS de ekledim ipv4 türünden şu an bağlantısı sorunsuz
Bir deneme yaptım eğer 1.1.1.1dnsin uygulamasını indirip kullanırsanız ipv etkin gözüküyor sanırsam trafiğe çıkıyor,tek sorun VPN gibi başka sunucuya bağlanıyor
Birçok oyun sunucusu destekliyor diye duymuştum emin değilim o konuda tam zaten ping oyunlarda çok önemli diğer konularda oyunlardaki kadar etkilemiyor
Benimde aktif edilmiş ama testlerde gözükmüyor modem de gözüküyor
Bende de aynı modem ipv6 için hangi ayarları yaptınız özelden atabilir misiniz bana rica etsem tşkr edrrim