Merhaba,
Yaklaşık 1 aydan beri IPv6 adresini yeni taşındığım yerde etkinleştirme çalışıyorum. Benim bilgim olmadan IPv6 adresini kapatıp sorun çözüldü mü diye soruyorlar. IPv6 adresini işim için kullanmam gerekiyor. Bu yüzden Turk.Net’i tercih etmiştim. Daha önceki kayıtlarda sorunun modem kaynaklı olduğunu iletmişlerdi. Modem hem IPv6 WAN hemde LAN’dan IP adresi alıyor. PC’lerde atanan Delegated-IPv6-Prefix’e uygun olarak adresine adres alıyor. Modem ilgili trafiği TurkTelekom’a doğru gönderiyor fakat TurkTelekom’dan TurkNet’e ilgili IPV6 adresleri teslim edilmiyor. Sorunun asıl kaynağı TurkTelekom’un LAC ile TurkNet’in LNS arasında olduğunu düşünüyorum. Muhtemelen L2TP 'den IPv6 adresleri taşınmıyor. Mümkünse sorunun çözümü için yardım bekliyorum. Her gün modem de IPv6 'yı kapat açla sorun çözülmeyecek. Kök sorun çözülmesi gerekli.
Not: iki farklı modem’le test ettim. Test ettiğim bir Mi AX 1800 modem daha önceki evimde taşınmadan önce IPv6 çalışıyordu. Modem de herhangi bir sorun bulunmamaktadır.
iyi çalışmalar