IPV4 vs IPV6 Hız Farkı

Merhabalar ipv6 ilk test zamanından beri kullanıyorum geçen sefer bi sorun sebebiyle iptal edilip tekrar tanımlandı bir süre twitterdaki resimler vs görüntülenmemeye başlayınca ben de manuel olarak ipv4e geçmiştim. Tekrar ipv6 etkinleştirdim ve kullanıyordum ta ki steamdeki düşük hızı fark edene kadar. Yaptığım yurtdışı hız teslerinde de açıkça görülüyor. Steamde ipv6 açarsam 3mb/sn kapatırsam 10mb/sn hızında indirme yapıyor isterseniz onun da ss alabilirim. Anlamadım nedendir ama yıllarca çok güzel çalışan ipv6 bu sene çok sorunlu.

Merhaba ipv6 kısmında henüz donanımsal yönlendieme yapan routet ben göremedim. Sanırım sorun kullandığınız routerden kaynaklı olabilir. İpv6 yazılımsal yönlendiriliyor bu nedenle işlemci gücünüz yetmiyor olabilir.

Bence sizin bilgisayarınızda bir sorun var, bakın ben de modemden ipv6’yı önce kapattım sonra açtım ve iki test yaptım. İkinci testi özellikle ipv6 sunucusundan yaptım ve neredeyse aynı sonuç çıktı, değişen tek şey pingimin azalması oldu, ipv6 daha düşük ping süresi verdi. Hızlar aynı.


Hocam açıkçası aynı modemle 2021 yılının başından beri sorunsuzdu test için ilk seçtikleri kullanıcılardandım. Cihaz zyxel 8623, şimdi de sorun yok tuhaf olan şunu keşfettim warp vpn vs açınca hız yükseliyor bu sorun sık sık olsa da olmadığı zamanlar da var tabi şu anda normal mesela.

Bilgisayarda sorun olduğunu hiç sanmıyorum ayrıca bütün cihazlarda durum aynı. Ping süresi zaten daha düşük. Bu sorun sık sık oluyor.