IPV4 vs IPV6 Hız Farkı

Merhabalar ipv6 ilk test zamanından beri kullanıyorum geçen sefer bi sorun sebebiyle iptal edilip tekrar tanımlandı bir süre twitterdaki resimler vs görüntülenmemeye başlayınca ben de manuel olarak ipv4e geçmiştim. Tekrar ipv6 etkinleştirdim ve kullanıyordum ta ki steamdeki düşük hızı fark edene kadar. Yaptığım yurtdışı hız teslerinde de açıkça görülüyor. Steamde ipv6 açarsam 3mb/sn kapatırsam 10mb/sn hızında indirme yapıyor isterseniz onun da ss alabilirim. Anlamadım nedendir ama yıllarca çok güzel çalışan ipv6 bu sene çok sorunlu.

Merhaba ipv6 kısmında henüz donanımsal yönlendieme yapan routet ben göremedim. Sanırım sorun kullandığınız routerden kaynaklı olabilir. İpv6 yazılımsal yönlendiriliyor bu nedenle işlemci gücünüz yetmiyor olabilir.

1 Beğeni

Bence sizin bilgisayarınızda bir sorun var, bakın ben de modemden ipv6’yı önce kapattım sonra açtım ve iki test yaptım. İkinci testi özellikle ipv6 sunucusundan yaptım ve neredeyse aynı sonuç çıktı, değişen tek şey pingimin azalması oldu, ipv6 daha düşük ping süresi verdi. Hızlar aynı.


Hocam açıkçası aynı modemle 2021 yılının başından beri sorunsuzdu test için ilk seçtikleri kullanıcılardandım. Cihaz zyxel 8623, şimdi de sorun yok tuhaf olan şunu keşfettim warp vpn vs açınca hız yükseliyor bu sorun sık sık olsa da olmadığı zamanlar da var tabi şu anda normal mesela.

Bilgisayarda sorun olduğunu hiç sanmıyorum ayrıca bütün cihazlarda durum aynı. Ping süresi zaten daha düşük. Bu sorun sık sık oluyor.

Aynı şekilde sorun devam ediyor ipv6 kapalı tutmaktan başka çare yok sanırım.

Aslında daha iyi anlamak açısından IPV6 açıkken farklı bir cihazdan aynı işlemleri deneyebilirsin. Eğer o cihazda da sorun yaşanırsa tekrar Online İşlemler Merkezinden bir kayıt açarak Network ekibimiz ile iletişime geçebiliriz.

1 Beğeni

Denedim farklı cihazlarda da aynı sorun mevcut dh forumda arka planda bir işlem yaptık dediler ondan sonra vowifi servisimde gitti çok şükür geri getirdiler ben de ipv6 kapattım komple. Ne zaman sorunuma bir çözüm arasam yerine başka sorunlar çıkartıyorlar malesef o yüzden buradan yazmıştım. En son ipv6 şikayetimde hızımı düşürdüler misal hiçbir sorun olmamasına rağmen onayımı almadan geri yükseltmek için uğraştık bir de.

Gerçi almıyorum da zaten ayrı paket alıyorum TurkCellden sırf bu sorun için :slightly_smiling_face:

Bende bu oyunda ping sorunu yaşadım TurkNet’e geçince eski sağlayıcımda böyle bir sorun yoktu.Konuda detaylı olarak anlattım İstanbulda yaşamayan TurkNetlilere özel bu oyunda ping problemi var Mobile Legends TurkNet ping sorunu

Hızımı düşürmüşlerdi sorun da çözülmedi zaten çünkü dediğim gibi İSS kaynaklı İstanbulda yaşamayanlara özel genel problem.

Sonradan o hız sınırını kaldırmak için saatlerce boğazımı patlattım telefonda.İlla birşeye sabitlediler baktım altyapıdan 5-10 mbps zarar ediyorum neyse öyle kalsın dedim.Sorun halen devam ediyor pes de ettim zaten.Üst katımdaki TT müşterisi 17 ms alırken ben TurkNetli olarak 70-80 alıyorum :joy:

2 Beğeni

Aradan 2,5 aydan fazla geçmiş ve bugün ilk defa ipv6 deneyeyim dedim modemden açtım ama hiçbir şey değişmemiş hala hız sınırlı.

Merhaba @Nuroxy, hizmetinizi kontrol ettiğimde şu anda aktif bir destek kaydınız bulunmuyor. Test sonucunuz ile birlikte yeni bir kayıt oluşturur musunuz?

ipv6 yı ne zaman tt altyapısında acıcaksınız eskiden sorunsuz kullanıyordum tekrardan ne zaman alabilecez

Şans eseri benim ipv6 TT altyapısında olmama rağmen açık kaldı, misler gibi kullanıyorum :smiley:

TT altyapısında kullandım 3 sene boyunca neredeyse ilk zamanlar bir arkadaş çok ilgiliydi bizzat bilgisayara bağlanıp ayarlamıştı test zamanları bu sene bi ara hız sorunu olunca akıllı bir arkadaş aa gördüm deyip hemen ipv6 yı kapattı sonrasında tekrar açtılar ama tanımlanmadı sonra tanımlandı hız sorunu oldu ben de en son lanet olsun dedim kapadım modemden. Çalışan şeyi nasıl bozabiliyorlar aklım almıyor.

Yok kayıt oluşturdum geçen sefer üstüne bir de ayar yaptım dediler vowifi servisim gitti geri getirmek için uğraştık bir de. Senelerdir sorunsuz kullandığım ipv6 yı bu sene bozan ekibinize teşekkürlerimi sunuyorum.