İnternetim 27.06.2024 tarihinde bağlandı. Akşama kadar hiçbir sorun yoktu. Birden youtubea ve birçok uygulamaya girmemeye başladı. Mesela instagrama sorunsuz girerken youtubeu açamıyorum. Speedtest yapıyorum bazen 1mbps hıza bile çıkamıyor bazen 950mbps gösteriyor bazense speed teste başlamıyor bile. Araştırdığımda ipv6 ile alakalı olabileceğini gördüm ama ipv6 yı kapatamadım. (Modemim ZTE Home Gateway ZXHN H3601P)
Selamlar @grkmtaha, forum profilinizde müşteri numaranız bulunmuyor. Bu sebeple yardımcı olamadım. Ekledikten sonra bilgi verirseniz sevinirim
Verilen routerların çoğu özelliği kısıtlanmış olarak geliyor.Siz direkt online işlemler üzerinden kayıt oluşturarak eğer güvenli internet profili açık ise kapalı olmasını ve ipv6 yı kapatmalarını söyleyin.
İşe yaramazsa
Daha önce bu sorunu da yaşayanlar olmuş ZTE H3601P Modem. Dns değişimi bile yapılmıyor yazmışlar çogu forumda.
Bu ayarları gelen cihazının yazılım kısıtlamasından dolayı siz yapamayabilirsiniz.Dns sorunu olcağını sanmam çünkü bende turknetin dns adresini kullanıyorum.Bildiğim kadarıyla 2 tane dns adresi var.
Ayrıca sorununuz düzelir veya düzelmezse bütçeniz varsa istediğiniz routerı alıp da kullanabilirsiniz.