İnternetim anlık yavaşladı

Arkada arkadaşlarımla konuşurken bir anda siteler yüklenmemeye başladı bi speedtest atayım dedim ping tavan download 1 lere kadar düşmüş sebebi nedir

VDSL Port Details Upstream Downstream
Line Rate: 6.172 Mbps 35.891 Mbps
Actual Net Data Rate: 6.142 Mbps 35.838 Mbps
Trellis Coding: ON ON
SNR Margin: 11.9 dB 8.8 dB
Actual Delay: 0 ms 0 ms
Transmit Power: 7.1 dBm 13.8 dBm
Receive Power: -11.4 dBm -5.4 dBm
Actual INP: 0.0 symbols 0.0 symbols
Total Attenuation: 18.5 dB 19.2 dB

Ben de aynı sorunu deneyimliyorum. FTTB 100mbps var bende 3mbps download var ve 110ms falan speedtest TurkNet sunucusu için.

Screenshot_2
Nperfden de yaptım fakat yine aynı bağlantımı yenile de yaptım OİM den

hocam modemi yeniden başlatıp deneme şansınız var mı? belki anlık olarak crc hataları tavan yapmış olabilir.

Denedim fakat işe yarmadı

Aynı şekilde. Sorunsuz 94 Mbps aldığım Download hızım anlık 0.83 Kbps. Yine başladık. !!

Senin de şuan mı başladı ?

1 saat kadar oldu başlayalı. Ne hikmetse geçen sene de tam Kasım ayına denk gelmişti bu sorun… Hatta Türkiye’nin bütün bölgelerinde, çok fazla bu sorunu yaşayan kullanıcı vardı, gerekli iyileştirme çalışmaları yapıldı dendi ve sorun düzelmişti. Fakat görüyoruz ki yine Kasım ayına denk getirip tekrar başladı ‘‘satürasyon’’ diyerek geçiştirdikleri uydurmaca.

Evet aynı sorun şu anda bende de başladı konum Manisa. 94 hız alırdım normalde şu an 1 in altında. Neden yavaş bi reset atayım modeme dedim sonra yine aynıydı derken birden hızlandı normal hızlara döndü fakat 5dk sonra tekrar 1 in altında düştük nedir bu sorun böyle ?

Bende manisadayım aynı şekil benim de böyle oldu bi sevindim. Sonrasında tekrar düştü

Hep de Manisa oluyor bu satürasyon sorununun başlangıcı. Ben de Manisa/Akhisar’dayım.

1 Beğeni

Resmi olarak “satürasyon” dedikleri ve 2 ay boyunca akşamları sürünen internet sorunumuz sanırım tekrar başladı yalnız bu sefer hiç uğraşamam bi kaç gün devam ederse direk taşıyacağım haftalarca oyaladılar bizi daha önceleri.

1 Beğeni

Benim 1 sene bile olmadı tekrar başladı şuan herşeyi denedim fakat hala aynı

@EFG Hocam bu işe nolur bi el atın daha 1 sene olmadı bu sorun sizin sayenizde çözülmüştü kaç saat akşamları bilgisayarıma bağlanmışlardı 3. ye yaşıyoruz.

Şu anda düzeldi bakalım ne kadar süre devam edecek derken yine gitti ard arda yaptığım 2 hız testinin sonuçları her şeyi anlatıyor bence tarih ve saat bilgilerini de ekledim. @EFG


Hocam aynı şekil acaba manisa da mı var genel bir sorun? TurkNet kullanan arkadaşlarım yanımda şuan hiçbirinde bir sıkıntı yok.

Ben Soma’dayım geçen sene merkezdeki arkadaşımla eş zamanlı oluyordu ama dibimde Bergama’daki arkadaşta hiçbir sıkıntı yoktu. Manisa’daki kullanıcılarda yine dertler başladı sanırım. İşin kötü yanı destek merkezindeki arkadaşlar asla yardımcı olmuyorlar sorun yok vs diyip 1 aydan fazla uğraştığımı biliyorum.

Düzeldi mi kanka senin ? bende hala aynı.

1 Beğeni

2 dakikadır normale döndü birazdan tekrar gider bu şekilde oluyor.

Normalde hemen cevap gelirdi ama şuan bir sıkıntı mı var yetkili kimse dönmüyor