İnternet naklindeki telefon hattı sorunu!

Merhaba, Türk Telekom da telefon hattı ve internet hattı kullanıyordum, TurkNet e geçiş için başvurdum ancak aktivasyon aşamasında telefon hattımın (Telekom tarafından) iptal olmadığı gerekçesiyle işlemlere devam edilemiyor. E devlet ve Telekom resmi kanallarından aboneliğin iptal olduğunu teyit etsem de TurkNet müşteri temsilcileri kendi ekranlarında iptal olmadığını söyleyerek işleme devam etmiyor. Yaklaşık 2 haftadır geçiş için bekliyorum. Yardım ve fikirlerinizi bekliyorum.

Not: yalın internet kullanacağım

TT müdürlüğüne gidin ve belirtin “Farklı firmaya geçiş yapacağım fakat farklı firma da telefonsuz yani yalın bir kampanya ile hizmetimi kullanacağım ama geçiş işlemini TT firması yapmıyor daha doğrusu telefon hattımın iptalini onaylamıyor ve bu sebeple diğer firmaya geçemiyorum, telefon hattının iptal edilmesini istiyorum.”

Yanıtınız için teşekkürler, e devlet üzerinde de iptal edilmiş görünüyor.

İkisinide geçire bilirsin. Direk iptal ettire bilirsin. İstemiyorsan.

Öyleyse şuan da telefon hattınız çalışmıyor konum da olması lazım…
Sisteme geç düşmüş olabilir.

Telefon hattı istemiyorum, sadece internet yeterli ama işte TurkNet ekranında iptal olmamış diyorlar. Müşteri hizmetlerine yeniden yazacağım bakalım. Bana tüm işlemleri baştan yapmayı sunuyorlar. Sıfırdan başvuru tekrar imza alınacak vb süre iyice uzayacak.

Evet telefon hattı çalışmıyor ve Türk Telekom online işlemlere girince


Bu uyarıyı veriyor.

Telefon hattınızın iptal edildiğini belirtsenizde yani TurkNet’e yalın pakete geçişte sorun oluyor. @EFG hocam, müsait olduğunda ilgilenecektir.

Şöyle birşey var iptal etsen bile pasif halde kalıyor sadece. Onuda geçirmek zorunda kalıyorsun. Geçirse bile TurkNet iptal ettire biliyor. Birşey farketmiyor

1 Beğeni

Tek hat üzerinden hem telefon, hem DSL hizmeti veriliyor ama bunu port varsa ayırabilirler ya da TT port tasarrufuna gidiyor. :grinning:


Yalın olmayan paketi yani telefon, DSL ile hizmet alınıp geçirilirse TurkNet abonelikte telefonu öyle iptal edebiliyor. Burada TT’de olduğu için telefon hizmeti sorun olmuş.

Bilseydim telefon ile geçerdim tüh

1 Beğeni

Birşey yapmadan önce danışmak daha iyidir.

Aboneğinizi tamamen iptal ettirip taşınacağınız eve yeniden abonelik oluşturmanız çözüm olabilir.

Yeni aboneliklerde davet kodu kullanarak ikinci ayı bedava kullanabilirsiniz.

Davet

Davey kodu: IUS72HD99ORX
Davet linki: https://turk.net/p/IUS72HD99ORX

Abone numaranızı alabilir miyim (Özelden)
Mesaj ilettim.

1 Beğeni

Merhaba son durumu paylaşıyorum müşteri temsilcisi telefon hattını iptal ettirme mi söylemişti ve işlemleri yeniden başladı bu şekilde. Şimdi bana gelen mesajda şu yazıyor:
Merhaba Merve Hanım, ben Halide O.
Kontrol ettiğimde telefon ve internet hizmetiniz için geçiş başvurunuzu yaptığımızda “köprü statüsü” nedeniyle ret almaktayız. Mevcut operatörünüz ile görüşerek hizmetlerinizi köprü statüsünden çıkarmanızı rica ederiz. Ardından bize bilgi vermeniz durumunda başvurunuzu yenileyerek 48 saat içinde sonuçlandıracağız. İyi günler.

Telefon hattını kendileri iptal ettirdi bu sebeple internetin bu hale geleceğini bilmiyorlar mıydı sonuç olarak 2 ay oldu beni hala internetim yok ve Türk telekom’a aylık 140 lira internet parası ödüyorum

Yok mu bir çare :astonished:

Türk Telekom u arayıp yalına geçmek istediğinizi belirttiniz mi?

Yalın interneti taahhüt olmadan vermiyorlar öyle söylüyor müşteri hizmetleri türk Telekom. Ayrıca 135 TL bagkanti ücreti istiyor. Taahhütsüz hizmet verme zorunluluğu yokmu yakın internetin?

Donanımhaberdede bir kişi telefonu kapatıp sadece interneti taşımak istiyordu. Orada da bahsettik. Telefona bağlı internet varsa alo paket ikisi beraber taşınmalı. Zaten TurkNet 'e başvuru ekranında telefon kapatılabiliyor. Diğer firmalar bir şekilde geçişlerde sorun çıkarıyor. Hergünde sistem değişiyor. Takip etmekte zor.

Yardımlarınız için teşekkürler. Bu yöntemleri deneyeceğim.

Merhaba @Mirek, kusura bakma biraz geç oldu ama bana müşteri numaranızı özel mesaj üzerinden iletir misiniz? Ben bir kontrol edip size yardımcı olmaya çalışacağım.