İnternet Bağlantı Kablosu

Arkadaşlar, yakın zamanda 100 megabit bağlantı hızıyla TurkNet’e geçiş yapacağım. Bu yüzden sağlıklı bir internet bağlantısı kurmak istiyorum. Ankastreye CAT7 kablosu bağlatıp, CAT7’nin ucunu hiç kesmeden, dönüştürücü aparat kullanarak modeme rj11 kablosu takabilir miyim? Konuyla ilgili pek bilgim yok, konuyla ilgili arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

Binaya kadar fiber ise rj11 e ister kesip ister yak konnektör ile isterseniz de dönüştürücü yardımı ile bağlayıp kullanabilirsiniz.

1 Beğeni

Şöyle bir dönüştürücü alsam iş görür mü yani?

Ankastre bağlantısında ki DSL uçları dönüştürücünün rj 11 tarafında ki orta kısımda bulunan uçlar ile aynı ise evet kullanabilirsiniz. Kesip yak konnektör ile rj 11 li kablo bağlamak daha ekonomik olur ama. Seçim sizin.

2 Beğeni

Cahilliğime verin, yak konnektör v.b anlamıyorum. Ekonomik olmasından ziyade sağlıklı olsun da benim için yeterli. Fotoğraftaki cat7 kabloyu aldım. Ankastreye bir ucunu diğer ucunu da kesmeden dönüştürücü kullanarak modeme takmak istiyorum. İnterneti bağlayacak arkadaşlara söylesem bu işlemi yaparlar değil mi?

Bir de R11 kablosu kısa olduğu için mecburen ek yapılması mı gerekiyor? Doğrudan bağlantı kurabileceğimiz bir kablo yok mu?

DSL bağlantıda bu kablonun içinden sadece iki uç kullanılacak. Dönüştürücü kullanır iseniz doğru uçların aşağıda ankastrede bağlı olması gerekir… ama kesip (yak konnektör) boncuk klemens ile kendiniz de herhangi bir rj 11 soketli kabloyu pense yardımı ile ekleyebilirsiniz.

2 Beğeni

Eğer bağlantıyı yapacak Personelin elinde Cat kablo pensesi varsa ucuna direkt rj11 soket çakabilir.

RJ45’i söküp, ucuna RJ11 bağlayarak hiç dönüştürücü kullanmadan doğrudan modeme bağlayabiliriz yani öyle mi?

Evet. Burada tek dikkat edilmesi gereken nokta aşağıda ankastrede ki uç renklerinin rj 11 de ki Aktif uçlara denk gelmesi.

1 Beğeni

Anladim. İnterneti bağlamaya gelecek arkadaşlar umarım bu işlemi yaparlar. Bu arada CAT7’yi sağlam ve dayanıklı olması için iyi bir marka tercih ettim. Uyumluluk konusunda v.b bir problem yaşamam değil mi?

Hayır herhangi bir sorun yaşamazsınız.

Dediğim gibi konuyla ilgili pek bilgim olmadığından dolayı gereksiz uzatmış olabilirim. Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim, iyi günler.

Dönüştürücünün arasındaki kablo iyi olsun. Zayıflama yaptırabilir. :pray:

1 Beğeni

Böyle üçüncü parti Dönüştürücülerin iç kabloları ya da metal alaşımları vesaire oldukça kötü olabiliyor. Kaldı ki modemlerin yanında gelen switchler dahi değerlere etki ederken böylesi aparatların sağlıklı bir hat sunabileceğini düşünmüyorum. Ankastre kablosuna yak ile çakıp diğer uca da direkt rj11 çakılması en iyi hat çözümü olacaktır. Tabi daireye kadar gelen hat iyiyse. Kurulum hizmetinde ankastreden dairenize çekim yapılır mı bilemiyorum çünkü kanallardan vesaire geçecekse bir hayli meşakkatli ve zaman alan bir iş.

1 Beğeni

Cat7 kablosu ile bağlantı kuracağız. Bir ucu ankastreye bağlanacak, modeme takılacak ucu ise R11 ile değiştireceğiz. Yukarıda bir arkadaş böyle olabileceğini söyledi.

1 Beğeni

Ucu çakılı olmayan istersen .
Bunu tavsiye edebilirim

Yukarıda görselini paylaştığım ugreen marka cat7 kabloyu satın aldım. Kurulum için gelen arkadaşlardan rj45 ucu söküp rj11’i takmalarını rica edeceğim. Yine de tavsiye için teşekkürler.

1 Beğeni

Keserek ucuna bağlayacaktır. Çakılı olan yeri bir daha çıkaramazsın. Kesmesi gerekiyor.

Anladım. RJ45’in bulunduğu bölümü kesip, kablolardan rj11’i bağlayacaklar yani.