Hız dalgalanması hakkında

Merhaba Arkadaşlar,
100 mbps’e kadar hız sahibiyim normal şartlar altında 90-95-98 mbps hız alıyorum, ancak gün içerisinde bazen oyun oynarken bazen dizi film izlerken netflix vs. internet hızı birden düşüyor, bazen 30-40 mbp s’in üstüne çıkmıyor bazen nadiren de olsa 1 mbp s’e kadar düşüyor, ancak bu durum kısa sürüyor 5-10 dk sonra düzeliyor, özellikle gece yarısına doğru oluyor, netflix izlerken birden netflix kesiliyor bakıyorum hız düşmüş, oyun oynarken steam pingler yükseliyor falan, durumu defalarca bildirdim ancak sürekli ilgileniyoruz falan diyorlar ancak bir gelişme yok, bugün bir ekip geldi, modemi değiştirdi , düzelmezse sistemsel bir durum, TurkNet’de bu durumdan dolayı bekleyen çok kişi var, düzeltemiyorlar biz de bir şey yapamıyoruz dediler ve gittiler, sağolsun arkadaş ilgiliydi rj45 soketi bile değiştirdi. işin özeti sürekli hız dalgalanması yaşıyorum bulunduğum konumda binada fiber var, aslında dairede de var ama süperonline’a ait. alt yapıda bir sıkıntımız yok.
Bu sorunu nasıl çözdürebilirim? yoksa mecbur servis sağlayıcıyı değiştireceğim.

Merhaba @1TurknetAbonesi, öncelikle karşılaşmış olduğunuz sorun nedeniyle üzgün olduğumuzu bilmenizi isterim. Yaşamış olduğunuz sorunlar hemen hemen her İSS’te yaşanabilecek sorunları kapsıyor. Tabii burada önemli olan sorunu gözlemlemek kök nedenini bulmak ve çözüme ulaştırmak…

Yaşamış olduğunuz bu sorununuzu bize bir destek kaydı açarak iletir misiniz? Açacağınız destek kaydı numaranızı benimle özel mesaj üzerinden paylaşın. Ben size bu süreçte elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.