Her geçen gün Pingimin Artması

TurkNet e geçmeden önce kullandığım İSS de yaşadığım her geçen gün artan ping sorununu 4 sene tekrar yaşıyorum. Yaklaşık 3 Hafta öncesinde geceleri başlayan Altyapı Çalışmaları sonucu pingim her geçen gün yavaş yavaş arta arta online oyun oynanamaz hale getirdi. OİM den destek istediğim zaman hat değerlerimde bir sorun olmadığını modem kurulumunda bir sıkıntı olduğunu dile getirdiler. Defalarca kez modem kurulumu, restartı yapmama rağmen ayrıca farklı modemle denememe rağmen sorunum devam etmekte. Bugün ise Hem Pingimin arttığını hemde Hızımın Ekstra Düştüğünü farkettim. Yardımcı olunmuyor hiçbir şekilde.

3 Beğeni

Merhaba,
Performans problemlerinde tek taraflı kontrol maalesef yapılamıyor. DSL, Sık sık kopma, Fiziki hız problemlerinde sorun tespiti az çok belli oluyor ama performans problemlerinde aynı şey söylenemez.
Bundan dolayı sorun yaşadığınız dakikalarda ping, tracert, oyun için ping görüntüsü vs. gibi değerleri ekiple paylaşmanız gerekir. Onlar da bu bilgileri sahiplenip arka planda network ekibiyle paylaşıyorlar.

Söylemden ziyade detaylı görselleri iletmeniz ve görsellerde de problemin görüldüğünün tespit edilmesi durumunda daha detaylı bilgi alacağınızı düşünüyorum.

Selamlar @Paethon, sizi tekrar buralarda görmek güzel. Bölgeniz özelinde bir problem yaşanıyor. Yaşadığınız problem bireysel değil. Çalışma sırasında bağlantı sorunları ve belirttiğiniz durumları yaşamanız olağandır. Çalışma sonunda tüm bu problemlerin sonlanmasını bekliyoruz. Devam etmesi durumunda bizimle iletişime geçebilirsiniz. Tekrar iletişime geçmeden önce değerli üyemizin de belirttiği gibi hız sorununuz için kablolu olarak 15 dakika ara ile 3 defa hız testi gerçekleştirmenizi ve ping sorunu yaşadığınız oyuna dair tracert testi iletmenizi rica ediyoruz :handshake:

Bugün sabah saatlerinde destek kaydıma biri “Bölgenizde oyun özelinde bir sorun yaşanmaktadır. Statik IP geçici olarak tanımladım şuan erişebilirsiniz” şeklinde mesaj yolladı fakat öğleden sonra eve gelip internete girmeye çalıştığım zaman modem üzerindeki bütün ışıkların düzgün çalıştığını fakat internete bağlı hiçbir şey yapamadığımı farkettim 6-7 saattir boş boş bekliyorum geri dönüşte olmadı destek kaydına.

Destek kaydına dönüş yapıldı statik IP Tanımlandı Call Of Duty ye giremiyordum şuan ona girebiliyorum. Fakat pingimde yine artış var :slight_smile:

Tekrar selamlar, değerlerinizi bir süre daha gözlemlemenizi, probleminizin devam etmesi halinde tracert testini paylaşmanızı rica ediyorum :raised_back_of_hand:

1 Beğeni

Görüldüğü üzere 6. Sıradaki Düzce sunucusunda pingim stabil değil ve yüksek. Önceden 24 Pingle oynarken şimdi 40 a dayandı. Avrupa sunucularında sıkıntı yaşamaya başladım.

2

Ping sorunum her geçen gün artarak hala devam ediyor maalesef. Türkiye sunucusunda bile nerdeyse oynayamayacak hale gelmeye başladı. Hızımda da az da olsa bir düşüş söz konusu daha önceden 70 mbps alırken 60 mbps zar zor alıyorum. TürkNeti 4 sene önce seçerken düşük gecikme yüksek hızdan dolayı seçmiştim fakat son 2-3 aydır memnun değilim yardımcı da olunmuyor hiçbir şekilde.

aynı sorundan bende muzdaribim akşamları artan pingler packet losslar cabası eskiden 46ms aldığım serverda en düşük 51 alıyorum şu an oda bazen, 56-58 lere fırlamış durumda stabil değil paket kayıpları oluyor

Saat gözükmediği için tekrar atıyorum.

Çözüme de ulaşılamıyor. Eskiden hiç şikayetim yoktu ama son 3 aydır gerçekten çok sorunlu.

Selamlar, probleminiz devam ediyor mu? IP bazlı genel bir sorun yaşanmıştı. Buna bağlı olabileceğini düşünüyorum. Probleminiz devam ediyor ise güncel testleri iletmenizi rica ediyorum :raised_hand:



Güncel değerlerim görüldüğü gibi aşırı kötü ve ping değerim yine beni çıldırtıyor.

Onayınıza gönderilen son destek kaydınızın geçtiğimiz ayın sonunda ret vermediğiniz için otomatik olarak kapandığını görüyorum. Yeni bir destek kaydı oluşturup testlerinizi iletirseniz ben de ekiplerle iletişime geçeceğim :handshake:

Destek kaydı oluşturdum fakat yine stabil basit cevap gönderilmiş.

Kayıt içerisinde belirtilen tavsiyeleri uygulamış mıydınız acaba? İnternet Hız testi: Geniş bant bağlantınızı test edin - nPerf.com bağlantısından hız testi ve ping sorunu yaşadığınız oyuna ait tracert testi iletmenizi rica ediyorum.

1 Beğeni

Sunucuya bağlantı kurulamıyor hatası alıyorum nperf üzerinden 1-2 gündür.

Önceden 58 ping ile oynadığım yerde şuan 74 ile zar zor oynanıyor ve her geçen gün artmaya devam ediyor.