Hattım adsle geçirilmiş

Hattım adsl’e geçirilmiş. Daha bayramda 80mbps kullandığım internetim 7438/307 olmuş. Forumda hızlıca yardım edebilecek bir moderatör veya görevli var mı?


Ekran görüntüsünü mecbur böyle ekledim çünkü internet kullanılacak gibi değil.

Merhaba,
Hattınız ADSL değil VDSL üzerinden hizmet alıyorsunuz kapasite veya bölgeniz oluşan farklı bir sorundan dolayı hızınız düşmüş olabilir. Bu konuyla ilgili Hızım Düşük Performans kaydı oluşturunuz. Net Uzman size yardımcı olacaktır. Aynı zamanda oluşturmuş olduğunuz destek kaydı ve abone numaranızı özel mesaj üzerinden iletirseniz sevinirim.

VDSL olarak görünüyor bence altyapı sıkıntısı var

Altyapı sıkıntısı olamaz çünkü dediğim gibi daha bayramda evdeydim ve hiçbir sorun yoktu. Büyük ihtimalle gönderilen hız profilinde bir sorun var daha önce böyle sorunları forumda görmüştüm.

Ayrıca destek kaydı da açtım ama hıza acilen ihtiyacım olduğundan burada daha hızlı çözüm arıyordum.

Hattınızın alabileceği maksimum hız 29 megabit görünüyor daha önce dediğiniz hızları alıyorsanız bence altyapı ile ilgili veya portunuzu değiştirmişler altyapı sorgulama yaptığınızda türknetin sitesinde orada ne çıkıyor

Orada da VDSL gözüküyor ancak yüksek ihtimalle tanımlanan hızda bir sıkıntı var.

Şu anda hangi sorunun olduğunu kesin olarak söyleyemem ancak Net Uzman size net bir yanıtla dönüş sağlayacaktır siz bana özelden destek kaydı ve abone numaranızı gönderirseniz sevinirim.

İlettim. (20karakter)

Hat ıslahı yapılması gerekiyor. Hattı uzun süre kullanmadıysanız , atıl düzeyde kaldığı için abonelik iptali olarak düşünüyorlar. Bu yüzden de sizin portu devredışı bırakıyorlar.

Hat kullanimdaydi. Ailem evde interneti kullanmaya devam ediyordu. 2-3 gün önce internet yavaşladı dediler ancak ben telefonlarından olduğunu düşünmüştüm. Eve gelince bu manzarayı gördüm.

Altyapı sorgulama yaptınız mı

Altyapı sorgulamasiyla bir alakası olduğunu sanmıyorum. Turknetten bana gönderilen hızda bir sorun var diye düşünüyorum. Ayrıca altyapı sorgusunu da yaptım ve 73 mbps alabilecegim yazıyor.

1 Beğeni

Hat zayıflaması dsl kablonun veya bağlantın iyi olmadığı durumda yükseliyor, bu durumu düzeltmek için iç tesisatınızı kontrol edin sorun yoksa TT tarafında sorun olabilir. Yetkili arkadaşımın dediği gibi kontrol sağlasınlar duruma göre bilgi verilir.

1 Beğeni

Sorun şu ki 80 mbps kullandigim dönemde de bu zayıflama mevcuttu. Şu an anormal bir yavaşlama var ve benden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.

Modemi yeniden başlattın mı ?

Denedim, sorun düzelmedi ve destek kaydı açtım. Hem oradan hem de forumdan dönüş aldım. Hatta sorunun türk telekoma iletildiğine dair geri dönüş de aldım. Beklemedeyim.

Merhaba modem arayüzünden snr değerinizi 8 dB olarak ayarlayın ve sonrasında modeminizi yeniden başlatın ve hız ekranını yeniden paylaşırmısınız.

İlk defa böyle bir şey duyuyorum. :roll_eyes::man_shrugging:

Upload tarafındaki sorun çözüldü gibi görünüyor ancak download tarafında sonuç hala aynı. Beklemedeyim.

hat
Sorun düzeldi. Sebebini bilmiyorum ancak sordum bana söylenirse buraya da iletirim.