Hatay iskenderundaki TürkNet kullanıcılarına yardım

İyi forumlar.
Hatayın İskenderun ilçesinde yaşıyorum. 4 Ocaktan beri internetimde paket kaybı ve ping sorunu yaşıyorum. Bu sorunu derin bir şekilde araştırınca sadece ben yaşamadığımı farkettim. İskenderundaki çoğu TurkNet kullanıcısı bu sorundan muzdarip. Destek ekibine değerlerimi ilettim her şey normal diyorlar. Kablolarımı kontrol ettirdim, modemi değiştirdim değişen bir şey yok.
Destek ekibine İskenderun geneli arıza var diyorum. Bizlik bir sorun yok diyorlar. Bu insanlar boşuna mı çırpınıyor?

1 Beğeni

Aynen bende modern evlerde oturuyorum ping sorunu için eskiden istanbul sercerına bağlanıyordu şimdi kocaeliye bağlanıyor ve ping sabit değil ve dediğiniz gibi online işlemler ekranında arıza var ekranı var ve zaman belirtmiyor müsteri hizmetleri bize bildiri gözükmüyor dedi.

1 Beğeni

Sorun çözüme ulaşana kadar kayıt oluşturun. Aynı bölgede aynı sorunu yaşayan TurkNet aboneleri kayıt açtıkça sorunun detayları ortaya çıkar. Sorun çözüme ulaşana kadar kaydınızı kapatmayın.

1 Beğeni

Sorun o saten bildirim yüzüne kayıt açılmıyor dedim ekran alıntısını atacaktım bildirim gitmiş ama @Paethon dediği gibi paket kaybı ve ping sorunu mevcut tanıdığım diğer türknetli kullanıcılarda da aynı sorun mevcut.

Yazın hocam yazın 1 haftadır çekmediğim çile kalmadı şu internet yüzünden. Wifi ile indirmede de sorun yaşıyorsunuz değil mi?

Wifi ile indirirken, normalde 6.8 mb ile indiriyordum şu aralar 1.2 ile indiriyor maksimum.

İndirmede sorun yok ama normalde yüksüz ping im 19 20 civarındaydı şimdi ping testi yapıyorum en düşük 19 en yüksek 45 çıkıyor internet siteleri geç açılıyor videolar donuyor ve ip adresim bir türlü değişmiyor ne havuz ipsi yani 100 ile başlıyan nede ana ip ikiside değişmiyor modemi kapatıp açtım resetledim değişmiyor arıza kaydı açtım sorun yok geri dönüşü geldi.

Sizin bölgenizde genel bir arıza varsa maalesef o arıza bildirimi gitmeden teknik ekip arızanın nereden kaynaklandığını araştırması çok doğru olmaz diye düşünüyorum. Sorun TurkNet tarafında mı yoksa ara pop noktalarında mı sunucularda mı karmaşık Bir iş olur herhalde. Bu konuda çok teknik detaya sahip değilim :person_shrugging::disappointed:

Telefondan netflix kullanıyor musunuz? Modeme 50 mbps internet geliyor, telefona dizi film indirirken 1.2 mb/sn ile indiriyorum

Siz İskenderun da bu ping süresini alıyorsunuz ben İstanbul a bu mesafede ki Sakarya da aynı ping süresini alıyorum :pleading_face:

1 Beğeni

Wifi olarak sorunum yok hız testinde de sorun yok ama server bağlantı aşamasında sorun oluyor genel olarak baktığımda Hatay/İskenderun SANAYİ-67 ci santrale bağlı herkesten belirgin sorunları var cevabını aldım

1 Beğeni

@KASPAROV Sizinle iletişime geçebileceğim herhangi bir platform var mı twitter vb uygulamalar? Foruma 2 gün önce kaydolduğum için mesaj yazma hakkım sınırlı :smile:

Aynen onuda anlamış değilim forumda istabuldan ve çevresinden 30 40 ping alıyorum yazılarını görüyorum şükür diyorum😊

2 Beğeni

Wifi olarak sorunda yaşıyorum, çok ilginç

bu aldığım ping ve tracert testleri görüldüğü gibi kablolu bağlantı ve kimse bağlanmıyor internete şuan ama sabit bir değer alamıyorum @Paethon özelden mesaj atıyorum

Bende de böyle kararsızlık 6 küsür ms.

bu karasızlığın sebebini şuna yorumluyorum eskiden tracert testlerinde 3. satırdaki TurkNet server ı istanbul serverlerına bağlı oluyordu şimdi 3 4 5 satırlarındaki serverlar kocaeli 6 7. satırdakiler istanbul server ı bu arasındaki server atlayışıda 3 6 ms lik bir gecikme yaratıyor ve yine buna bağlı olarak internete erişim satırasyonu yaratıyor benim düşüncem bu yönde.

Çok oyun oynayan biriyim, aşırı sorun oluyor oyunlarda umarım bir an önce ilgilenirler. :smile:

Bende de oyunlarda sorun çıkarıyor Valve ın sunucularında oynarken 55 60 alırken anlık 70 oluyor gerçekten can sıkıyor.

Destek ekibi her zamanki şeyleri söyleyip geçiştiriyor, değişen bir şey yok