Merhaba. Fikirleriniz için teşekkür ederim.
İnternetinizde kopmalar mı var? Hiç sorun değil, hemen çözüm = "Tamamen Kesmek!" - kurac tarafından #2 adresinde belirttim. Gece saatlerinde modem kendini resetlemiş ve bu kadar gündür bekleme nedenimiz modemin resetlenmiş olmasıymış dediğiniz gibi. Kurulumu yaptık, internet geldi, testleri yaptık, 15 dk olmadan tekrar gitti. Bu kez modem kurulu mu onu kontrol ettim, internetimiz yok diye ilgili ekran görüntülerini aldım, destek kaydı oluşturdum, arandım, görüştük; derken yaklaşık 20-25 dk’lık süreçten sonra kendi kendine tekrar geldi.
Diğerlerine cevaben:
-
Mayıs ayı başında hızımız altyapıya göre 88/8 olarak sabitlenmiş, değerlerin stabil olduğu söylenmişti. Diğer hataları modem sayfasından nereden göreceğimi bilmiyorum maalesef. Modemim TP-Link Archer VR400. Hat değerlerini ekliyorum. Log dosyasını (txt) yüklemeye izin vermedi sistem maalesef. (tekrar bağlandıktan sonra koptuğunda)
-
Arıza kaydı açtığımızda ankastre kutusuna dair bir şey yapılamayacağı, çevredekilerle birlikte TT’a dilekçe verebileceğimiz söylendi sadece. Kutu - dolap - port’a bakıldıysa da bilmiyoruz, ne biri geldi ne biriyle görüştük. Bakıldığını sanmıyorum çünkü bahsettiğim gibi çok eski binalar, gelen bulamıyor kutuyu genelde biz göstermezsek.
-
Bu daireyi genellikle gündüz kullanıyoruz, akşam 19-20 dediğinizde kimse kalmaz, şehrin daha dışındaki evdeyiz mevsim gereği. Bahsettiğim mesele gündüz oluyor yani. Down olmasından kastım: internet varken ya aniden çok daralıyor ya da tamamen gidiyordu. Bahsettiğim gibi görüntülü konuşma ya da uzak masaüstü bağlantısı yapılmaz hale gelmişti, ki bugün modemin ışığında gözüm sürekli. DSL bir geliyor bir gidiyor.
Port değişimi vb. de dahil ne denirse her şeye açığız ancak kalıcı bir çözüm istirham ediyoruz ısrarla.
Altyapı sorgulama sitesini ekliyorum. Eski hat değeri yok ama yukarıda koptuğu anı ekledim, şimdi de günceli ekliyorum.
Tekrar teşekkür ederim desteğinize.