Emrah bey merhaba. Yazdıklarınıza bir ekleme yapmak isterim müsaadenizle.
Arıza bildiriminde ücret almıyorsunuz evet ancak çözüm de sunmuyorsunuz. Aylardır sık kopma / dalgalanma yaşıyorum diyerek iç tesisatı ankastreye kadar komple yenilettim, sıfır modem - sıfır kablo - sıfır pc aldım, modeme 10 cm mesafeden kabloyla bağladığım halde sürekli “modeminiz şöyle, arada duvar varsa” tarzında dönüşler yapıldı.
En sonunda kopma süreleri uzayınca tekrar görüştük sizlerle, yine rutin bahane olan “değerinizi güncelledim” tarzı şeyler konuşuldu ve hemen sonrasında yine kesilince tekrar görüştük. Ücretli olan iç tesisat hizmetinizi önerdiniz, kabul ettik ve 36 saat içerisinde gelecek dediğiniz ekip tam 5 gündür yok, aksi gibi sık kopuyor dediğimiz internetimizi de tamamen kestiniz. Sayıyla 5 gündür (beş - BEŞ - 120 saate denk olan 5 gün) internetimiz yok, bahaneler rutin, şeffaflık deseniz hiç yok. Birisi arayıp “ya modemin garantisi devam ediyor muydu?” diye soruyor, ötekisi “iç tesisatta sorun olacağını düşünüyoruz ekip yollayayım” diyor.
Biz 2019’dan bu yana müşteriniziz, 5 senedir memnun ve bu yıl da peşin ödeme yapmışken bunları yaşatmanızı hak etmiyoruz. Ücreti ister alın ister almayın, isterseniz 1 ay önce sıfır çektirdiğimiz yeraltı altyapı kablosuyla ankastreye kadar bağlattığımız hattı kaldırıp yenisini çektirin, ancak LÜTFEN - LÜTFEN - LÜTFEN artık şu internetin bağlanmasını sağlayın. Vallahi yıldırdınız.
NOT: Tesisatı çeken yerel elektrikçi ankastre kutusunun çok eski ve koroziv olduğunu, bundan kaynaklanacağını söylediğinde sizlerle sayısız görüştük ancak yine cevaplara “wifi sinyali duvardan etkilenebilir yazdınız.” İnsanların aklıyla dalga geçmeyiniz rica ederim, 36 saat dediğiniz ekipler verdikleri sözü tutmak için de kaç para istiyorsa hemen verelim ancak bir zahmet 120 saatlik kesintinin ardından şu hizmeti tekrar bağlayıverin.
Selam @kurac, öncelikle yaşadığınız olumsuz deneyim nedeniyle üzgünüm. Sorunun bir an önce ekipler tarafından kontrol edilmesi için uzmanımıza bilgi verdim. Ekiplerden güncel bilgi alarak sizinle iletişime geçecektir. Konuyu ayrıca takip edeceğim
İlginize teşekkür ederim @Emrah.kulu Bey. İnanın ben de üzgünüm, ekte de görebileceğiniz gibi internetimiz yok ve geçen ciddi sürenin telafisi de yok. İnşallah sorunun ne olduğuna ve nasıl çözüleceğine dair de bilgi verilerek “şeffaflık” ilkesine uygun bir iletişim sağlayabilirler bizimle.
@kurac Selamlar, uzmanımız ekipler ile yazışma başlatarak iletişime geçmiştir. Güncel bilgi aldığında sizinle paylaşacaktır. Sorunun çözümü için elimden geleni yapacağım. Bu konuda hiç şüpheniz olmasın
Merhaba. WiFi ile ilgili hiçbir sorunum yok. Hızla ilgili de değildi şikayetimiz. Bunu destek ekiplerinden Nurullah Bey ısrarla yazıyor ancak kendisine bir türlü anlatamadık, en son mail adresi verin ki telefonla çektiğim videoyu göndereyim dedim ancak onu da halen istemediler.
Sorun: internetin anormal zamanlarda birden down olmasıydı. Yani ya hız olarak yerle yeksan oluyor, ya da tamamen birkaç dakika kopuyordu. (Huawei, Keenetic, Tenda ve TP-Link modemlerle de böyle. Hepsinde ne az 10-12 gün deneme yaptık.)
Çözüm olarak:
İç tesisatı kendimiz gözden geçirip modem öncesi ayrılan kablo ve ekleri ekarte ettik.
Yeni modem aldık. (Tenda, modeli hatırlamıyorum. Verimsiz çıktı, ısındıkça düşüyordu. İade ettim, daha üst bir model TP-Link aldım. Modeli anımsayamadım bunun da.)
Modemi, en sık kullandığım PC’nin 10-15 cm mesafesine yerleştirip sıfır fabrikasyon kablo ile bağladım.
Sıkıntı devam ediyor olunca tekrar görüştük, TurkNet paketi düşürmekle yetindi.
Sıkıntı azalsa da devam ediyor olunca yerel bir elektrikçiye danıştık. Binadan ankastreye kadar, CAT-6 yeraltı tesisat tipi diye ifade ettiği çok kaliteli olarak tanıttığı ve cidden güzel bir ücret ödediğimiz kabloyu aldık, kendisi montajını yaptı.
Ankastreye bağlarken, ankastrenin çok eski ve korozyona uğramış olduğunu, sorunun bu yüzden olabileceğini belirtti. (Şehrin en merkezi yerindeyiz, meydan çevresindeki binalar. 30 yıllık hemen hepsi)
Türk.Net ile yeniden iletişime geçtik, “hattınızda sorun görünmüyor, ankastreyi biz elleyemeyiz, zaten wifi kopabilir, arada duvar varsa ya da çevre cihazlardan dolayı etkilenebilir” dediler hem telefonda hem de yazılı olarak. “10 CM VAR VE KABLOYLA BAĞLANIYORUM, ÇIKTILARI BUNA GÖRE SÖYLÜYORUM” dememize rağmen.
Bu esnada sıfır PC alıp kabloyla bağladığım masama onu koydum, testleri onunla yapmaya başladım artık.
Cevaplarına peki, bir firma fiber çekse de kurtulsak, o zamana kadar yutkunalım dedik ki internetimiz gün içerisinde 4-5 kez gitmeye başladı. Kablolu bağladığımız PC’den fark ediyoruz, telefon ve diğer cihazlardan da deniyoruz ve evet kopmuş. Whatsapp’tan görüntülü konuşamazsınız ama hız testi yapınca 60-70’lerde. Whatsapp’tan text mesajı atarsınız, tek tik olana kadar bir yutkunmanız gerekir. Anydesk ile bağlantı sürekli kopar ama test kötü değil. Tuhaf. Allah’tan oyun oynamıyorum, sadece günlük işlerimi yapmaya çalışıyorum.
Bunun üzerine tekrar iletişime geçtik, rutin bahaneler “modem” denecek oldu ki ne istiyorsanız söyleyin yapalım ama bağlantıyı çözelim dedik.
Önce “hızınız altyapıya göre yüksek, sistemden bişey ayarladım, hadi deneyelim” dendi. Hasbinallah çekerek peki dedik. 2 saat takip edin dedi hanımefendi, okey. Yarım saat geçmeden internet yine gitti. Görüştük, “modeminizin garantisi devam ediyor mu?” diye sordu. Ablacım son 3 ayda sıfırlamadığım bir dairem kaldı, sıfır bina olsa etrafta yeminle ona geçeceğim ama yok, ne garantisi ne duvarı Allah aşkına? Keenetic modemi de hala çekmecede tutuyorum ola ki modemde bişey olursa bağlayayım diye, internet bizim için çok önemli, lütuf değil çözüm istiyoruz nihayetinde.
Sonra başka birisi aradı, iç tesisatta sorun olacağını düşünüyor saha ekipleri, ücretli ekip ister misin dediler. İç tesisat diye bişey kalmadı, modeme kabloyu doğrudan tek kablo olarak ankastreden çektirdik dedik, “sunabileceğimiz tek şey bu” dediler.
Gelsin lütfen diyince artık internetimiz tamamen gitti. Hala bekliyoruz, bugün 8.gün.
Ben LinkedIn de dahil artık her yerde yazmaya karar verdim hocam. Ben ne kadar yapıcı olmaya çalıştıysam karşımda dalga geçen arkadaşlar var, kimi duvar diyor kimi garanti diyor her gelen sistemde bir tanımlama hatası farkediyor (!) vs.
Şeffaf olalım, kul yapısı nihayetinde. Arıza da olur, yavaşlık da olur. Sorunu ve çözüm için bekleneni söylediniz de 5 senedir ne zaman sıkıntı ettik size @TurkNet?
TT saha ekipleri gelmedi deyin, gidip ben bize 500 m ötedeki merkez binalarıyla görüşüp kırmızı halı serip getireyim. Parça bekliyoruz deyin, bekleyelim. Bu şekilde dalga geçilmesini kesinlikle yakıştırmıyorum bu firmaya. Geçen zamanın telafisi yok ama çözüm için uğraşan var mı, sanmıyorum. Bakınız @Emrah.kulu Bey 8.günde “yazışma başlatıldığını” ifade etmiş. @alperenatici Bey’in bir etkisi ve desteği olur mu bilmiyorum ama keşke bu şekilde sıvanmış bir çözümsüzlük süreci yürütmemiş olsaydınız.
Sayın @derince41’den özür diliyorum, maksadım meselenin çözümünü buraya yazmak değildi. E-posta ile konu gönderilince okuduğumda bir türlü çözüm olmamasını ifade etmek istedim. En iyisi ayrı bir konuda meseleyi dile getirmek olacak, zira belli ki halen bekletileceğiz.
Hocam yazınızı okudum.İlk başta ki sorunun olma sebepleri şunlar;
1.Altyapının desteklemediği yüksek hız alırsın,hat kaldırmaz ve snr düşer belli bir süre sonra (5 dkda olabilir-1 saatte) hat kopar modem kendini resetler.Bunu genelde modem arayüzünden bilgilerde 'crc hatası,veya fec hatası" şeklinde kendini belli eder.Bu sorun iç tesisatda sorun yoksa hız düşürüp snr artırarak çözülebilir stabil ve pingsiz bağlantı için.
2-Kutuda ve kutudan eve gelen kabloda arıza vardır.Portunuz da arızalı olabir.Eve gelen kabloyu yenilemişsiniz belki bir sorun da yoktu onda,o yüzden onu eleyelim.Elektrikçinin dediği gibi kutu kötü durumdaysa arıza kaydı açıp TT ekibi binaya gelip kutuda,dolapta,ve portunuzda sorun yok dedi mi?
3-Bu internetin down olması nasıl oluyor?Modem kendini mi resetliyor?Bazen özellikle akşam saatleri genellik 19.00-01.00 arası hizmet aldığınız sağlayıcının trafik yoğunluğundan bangenişliğinin yetmemesi veya genel olarak internet sitelerinin trafik yoğunluğu arttığı için ping ve hız düşmeleri oluyor.
Sizden modem arayüzünden hat değerlerini isticektim ama en sonda tümden gitmiş internetiniz.Dsl aktifse veya ekran görüntüsü varsa eski hat istatistikleri bölümünün fotoğrafını atar mısınız?Kullandığınız modem crc hata bilgisi gözüküyorsa yine aynı bölümde orayı da atın.Ve kablonetin sorgulama sitesinden altyapınızı sorgulayıp atar mısınız?
Sizi anlıyorum hocam.Ben de sadece biraz bilgi vermiş gibi oldum ama siz yeterince bilgiye doymuşsunuz ve çözüm istiyorsunuz.En sonda TurkNet çalışanın yanıtından sonra tümden internetinizin gitmesi garip.Modemi sıfırladıysanız ve kullanıcı adı ve şifreyi girmediyseniz TurkNetin verdiği (mazur görün belki bu işlemi biliyorsunuzdur fikir üretiyorum) o yüzden olabilir.Ondan hariç garip bir durum.ALLAH SABIR VERSİN.
İnternetinizde kopmalar mı var? Hiç sorun değil, hemen çözüm = "Tamamen Kesmek!" - kurac tarafından #2 adresinde belirttim. Gece saatlerinde modem kendini resetlemiş ve bu kadar gündür bekleme nedenimiz modemin resetlenmiş olmasıymış dediğiniz gibi. Kurulumu yaptık, internet geldi, testleri yaptık, 15 dk olmadan tekrar gitti. Bu kez modem kurulu mu onu kontrol ettim, internetimiz yok diye ilgili ekran görüntülerini aldım, destek kaydı oluşturdum, arandım, görüştük; derken yaklaşık 20-25 dk’lık süreçten sonra kendi kendine tekrar geldi.
Diğerlerine cevaben:
Mayıs ayı başında hızımız altyapıya göre 88/8 olarak sabitlenmiş, değerlerin stabil olduğu söylenmişti. Diğer hataları modem sayfasından nereden göreceğimi bilmiyorum maalesef. Modemim TP-Link Archer VR400. Hat değerlerini ekliyorum. Log dosyasını (txt) yüklemeye izin vermedi sistem maalesef. (tekrar bağlandıktan sonra koptuğunda)
Arıza kaydı açtığımızda ankastre kutusuna dair bir şey yapılamayacağı, çevredekilerle birlikte TT’a dilekçe verebileceğimiz söylendi sadece. Kutu - dolap - port’a bakıldıysa da bilmiyoruz, ne biri geldi ne biriyle görüştük. Bakıldığını sanmıyorum çünkü bahsettiğim gibi çok eski binalar, gelen bulamıyor kutuyu genelde biz göstermezsek.
Bu daireyi genellikle gündüz kullanıyoruz, akşam 19-20 dediğinizde kimse kalmaz, şehrin daha dışındaki evdeyiz mevsim gereği. Bahsettiğim mesele gündüz oluyor yani. Down olmasından kastım: internet varken ya aniden çok daralıyor ya da tamamen gidiyordu. Bahsettiğim gibi görüntülü konuşma ya da uzak masaüstü bağlantısı yapılmaz hale gelmişti, ki bugün modemin ışığında gözüm sürekli. DSL bir geliyor bir gidiyor.
Port değişimi vb. de dahil ne denirse her şeye açığız ancak kalıcı bir çözüm istirham ediyoruz ısrarla.
Altyapı sorgulama sitesini ekliyorum. Eski hat değeri yok ama yukarıda koptuğu anı ekledim, şimdi de günceli ekliyorum.
Hocam dediğim gibi 1. Görselde sorun altyapıdan yüksek hız alınması ve crcnin arşa çıkması snrnin 0 a düşüp.
Bu sorunu kutudan evinize kadar elektrikçi çok güzel kablo çekerek çözmüş.Hatta alacağınız değer 120 mbps olmuş ben böyle yükseliş görmedim.Şuan ki güncel hat değeriniz çok güzel.Bu şekilde kopma yaşamamanız lazım.
Altyapınız 100 e kadar destekliyo galiba ama elektrikçi direkt kablo çektiği için 120 alabilirsiniz.Hatta daha fazlasını da alırsınız.Ben tek kablo çekimi ile 0 db 75 mbpsden,15 db 120 mbps ye fırlayan hat değeri ilk defa görüyorum.
Hattınızda şuan hiçbir sorun yok,kopmaması lazım.Kopuyorsa da sorun altyapı kiminse onda.Arıza kaydı açın Türk telekom kaynaklı sorun varsa gelsin söylesin size.Sorun olduğunda genelde kutuya müdahale etmeyip hızınızı düşürelim altyapınız kötü diyorlar kabul etmeyin. Güncel 2. Resmi gelen arkadaşlara da gösterin hattınız çok güzel sorunsuz kopma olmadan kullanmanız hatta 75 i bırakın 120 bile almanız lazım.
Şuan kopma,internete bağlanamama devam ediyor mu ?Doğru kurulum yaptıysanız internete çıkmanız lazım.Dsl gidip geliyorsa o kutu yüzünden altyapı kiminse gelip o çözecek.Bu kadar sorunu çözüp güzel değerler aldığınız hatta böyle problemler yaşamamanız lazım