Hat Kablosu Sorunu

Merhaba oyunlarda düşük ping almama rağmen paket kaybı yaşıyordum. Kabloları yenileken bir durum fark ettim. Eskiden Türk Telekom tarafından tanımlanan kablolar bu kablolara mavi ve beyaz kablo diyeceğim. 2 kabloyuda modeme baglamadığım sürece hat buluşuyordu ama şu anda maviyi tek baglasam da beyazı tek baglasamda hat buluşuyor bunun için kayıt oluşturdum. TurkNet net uzmanı yanlış modem kurulumu oldugunu söylüyor fikri olan var mı?

yanlış bilgilendirme yapmak istemem ama dsl hattı tek kablo üstünden geliyor zaten…diğer kablo ne işe yarıyor tam bilgim yok

Merhaba,
Yıllar önce hat zayıflaması için kabloları düzenleme yaparken bende farkettim ama şöyle bir durum var, birini bağlarsan internet çalışır ama dsl hat değerlerini kontrol ettiğimde hızımın düştüğünü farkettim. Tek kablo o kadar hızı taşımıyor.

@negative denemesini yapmıştım.

Tabii merak ettim bir sorundan mu diye de her arıza kaydına bina için kablo modem kaynaklı falan demek yerine bir baksalar keşke.

Takıldığım konu tek kabloda gelip gelmemesi değil bunu TurkNet net uzmanın direk modem kurulumunu yanlış gerçekleştirmişsiniz demesi can sıkıcı.

Selamlar @JaraiYas, hangi oyunlarda paket kaybı yaşıyorsunuz?

R6, pubg, valorant, warzone hepsinde sorun yaşıyorum.

Keşke modem hat değerlerini de paylaşsaydınız. Daha sağlıklı yorumlar yapabilirdik.

Buyurun burada bahsettiğim konu hat değerlerim ile ilgili olmadığı için paylaşmadım.

image

Değerlerde anormal bir durum görünmüyor.

Yaşadığınız durum bölgenizde yaşanan genel arızadan kaynaklı olabilir. Bu arızanın giderildiği belirtildi. Güncel ping değerlerinizi tracert testiyle birlikte buradan ve destek kaydınız üzerinden iletir misiniz? :handshake:

@alperenatici 3 ocak 2022 pingplotter sonuçları böyle. Oyun içi testleri hafta sonu gerçekleştirebilirim.

Dynamic ip adresi kullanıyorsunuz ?

@alperenatici

Buda 5 dakikalık WinMTR test sonucu. @alperenatici

1

Statik IP çözüm olmuyor. Boşuna 14,90 TL statik IP için vermeme gerek yok çözüm olsa kimseyi 14,90 TL zenginde etmez batırmaz da ama çözüm olmuyor. Sonradan olan bir şey olduğu için çözüleceğini düşünüyorum bu sorundan önce DSL geldikten 1 dk sonra falan net geliyordu bu sorun başladı başlayalı DSL ile net aynı anda geliyor. Olması gereken bu ama isterse net 5 dk sonra gelsin ama bu problem düzelsin. Ama bu oyunlarda paket kaybı durumu sadece bende olan bir problem değil forumda birçok kullanıcı bunu belirtmiş. @CKLasT

Hızı 88Mbps’e düşürdüm son hat değerlerimde böyle. 100Mbps’den aşağı çekilince sinyal gücü seviyesi download 14.7 dbm- upload 2.2 dbm oluyor burada upload hızında bir değişiklik olmamasına rağmen 5.4dbmden -2.2 dbm oluyor 79Mbps ve 88Mbps hızlarında oluyor bu da.

image

Sinyal gücü seviyesinden çok gürültü marjına odaklanın. Gürültü marjı (indirme) ne kadar yüksek olursa hattın sağlığı o kadar iyi olur.

SNR margine dikkat ediyorum zaten ama upload tarafında sinyal gücü ile ilğili müdale yokken bozulması neden.

Bu değerler bize hattın kapasitesinin azaldığını gösteriyor. Zayıflama sabit snr düştü ise hattın Maksimum iletebileceği hız düşmüştür diyebiliriz.

Dilerseniz o testleri de gerçekleştirdikten sonra ekiplerle tekrar iletişime geçelim :raised_back_of_hand: